Onze avonturen

Urban Trail Amsterdam

Twee keer was de Urban Trail in Amsterdam Noord en dit jaar was het in West. Een loopevenement waar alles wordt gedaan om het echt leuk te maken voor de lopers. Een groot succes!
Op deze pagina foto's van 2022, 2019 en 2018.

Als het om loopjes gaat dan vind ik bijna alles leuk. Stad, natuur, park, strand, bos. Massaal, kleinschalig, overdag, in het donker. The Ugly Sweater Run is een loopje waarvan je je kunt voorstellen dat lopers dat liever overslaan maar juist je overgeven aan de vrolijke luchthartige sfeer is heerlijk. Ik sta er voor open en ons groepje dat mee deed ook! En dat in het Vondelpark.
Ugly Sweater Run Vondelpark

Een trail lopen in Nederland is best lastig, we hebben geen wilde natuurgebieden, gebergte of oerwouden. Toch zijn er organisaties die de meest mooie routes weten te vinden door de mooiste gebieden. Met name de organisatie van de Devil's Trail heeft iets heel leuks te pakken. We zijn naar drie edities geweest en dit jaar november willen we weer naar de Devil's Trail Schiermonnikoog!
Devil's Trails

 

 

Ardennentrails

België heeft alles wat een loper zich kan wensen: heuvels, bossen, riviertjes, afwisselend landschap. We gaan ieder jaar in april naar de Bouillonnante en soms ook naar een andere trail. Dat is soms een kleinschalig trailtje, in de zomer georganiseerd door de bewoners van een dorpje. Soms beland je dan in een Frans sprekend klein dorpje en zie je dan maar eens te redden als je geen Frans spreekt, daar moeten ze niets van hebben. Maar een mooi parcours uitzetten kunnen ze! En uiteindelijk ben je zelfs als Nederlander welkom. Sport verbroedert. Hier zijn de pareltjes waar we hebben gelopen: Trail des Croix, Wergi Trail, Houffalize.

De Sloterplasloop is een pareltje. Start op de atletiekbaan, een mooi vlot parcours waar je voor een pr kunt gaan als je wilt. En ook een gezellige loop. Zie hier onze deelname door de jaren heen, Nu ook met verslag en foto's van de laatste editie, oktober 2021.

 

Midzomernachtcross: het is geen cross, het is niet 's nachts, en het is niet altijd zomer als je mee doet aan deze loop. Ieder jaar in juni op de vrijdagavond die het dichtst bij de langste dag is.

Toen ik, Joke, op internet een verslag tegenkwam van een loper die De Bouillonnante had gelopen was het liefde op het eerste gezicht. Niet met de loper (het schijnt wel een hele leuke man te zijn) maar op het landschap. Als Amsterdammer leek het me magisch om hier ook te lopen en zo is een traditie geboren. We komen hier steeds weer terug. Lees hier onze avonturen!

Dutchcoast1906

Dutch Coast Ultra Run by Night

Een oerhollands loopevenement, met een parcours dat voor zichzelf spreekt: vanuit Den Helder vertrekken, de zee aan je rechterhand, de duinen aan je linkerhand en lopen maar in het donker en hopen dat je de juiste afslag niet mist. Na 25 km, 50 km, 75 km en sommige edities ook 100 en 160 km.

Adam1001

De Amsterdammarathon! Inmiddels de grootste marathon van Nederland met start en finish in het Olympisch Stadion.

30 van noord 2019

De 30 van Amsterdam Noord, vaker gelopen in het verleden en hier is de meest recente editie:
30 van Noord 2019

vondelparkloop

De Vondelparkloop door de jaren heen. We hebben hier natuurlijk vaak aan meegedaan, een leuk loopje lekker dichtbij huis.

OSJasper

De Olympisch stadionloop, een loop met leuke start en finish in het olympisch stadion. De route van de 10 km is wat leuker dan de route van de 5 km, maar toch nooit spijt van deze loop. Dit jaar (2019) was een grote groep lopers naar Schiermonnikoog en alleen Claske was wel gegaan. Hier is de editie van 2018:

Olympisch Stadionloop 2018

Egmond halvemarathon 02

Egmond door de jaren heen
Met de jaren 2003, 2004 en 2005.

Vlieland

Vlieland halve marathon, of de 10 km. Vanaf 2004 waren we er meerdere jaargangen bij, ons onderwerpend aan de gemakken en vooral ongemakken van camping Stortemelk. De foto's die we hebben zijn met fototoestellen gemaakt, niet met smartphones. En ik kwam de eerste selfie van Hardloopgroep Westerpark tegen: Sheila met Jasper. Hier de foto's van Vlieland 2010, wellicht vind ik nog verslagen hierover:
Vlieland 2010

texel 08

Texel halve marathon 2007

De tweede editie van deze loop, en wij waren erbij! Start op de boot, startschot de scheepstoeter.