Test Blokken

Dit is een kale paragraaf. De tekst plakt aan de linkerrand (of gecentreerd of rechts), kan geen nieuwe regel maken, want dan krijg je een nieuwe paragraaf..., dus gewoon doortiepen. Lettergrootte kunnen we wel veranderen: nu op 20.

Dit is ook een kale paragraaf, maar die zit binnen een enkele kolom binnen een kolommenblok. Als je hierop klikt ziet het menuutje dat oppopt er net iets anders uit, aan de linkerkant is er een los vakje bijgekomen met kolomsymbool. Via dat symbool kunnen we 'padding' instellen: nu op 50

Hoe doen we dit? Blok toevoegen, kiezen voor kolommen en dan 1 kolom. En daarbinnen een nieuw blok: paragraaf.

Nog eentje.

Met een tweede paragraaf eronder.

Dit is een nieuw blok met een plaatje erin. "Kaal" dus, maar we kunnen direct al met de afmetingen spelen. Dit is 25%. "Straal" maakt die ronde hoeken indien gewenst. We schrijven in het "bijschrift".
Dit is een kolommenblok met 1 kolom met een plaatje erin. Plaatje op 25%. Dit is het bijschrift.

Binnen diezelfde kolom een paragraaf gemaakt. De padding van de kolom staat op 100, waardoor er veel ruimte rondom is.

Om knettergek te worden: Weer kolommenblok met 1 kolom, daarin plaatje en deze paragraaf. Het kolommen blok kon ik een gestippelde rand geven. De padding van het kolommenblok staat op 30, waardoor de kolom wat kleiner wordt. Het plaatje wou ik in het midden hebben, dat blijkt via het plaatje zelf geregeld te worden: op het plaatje klikken en dan in de popup "wijzig uitlijning" zoeken. De paragraaf is nu breder dan het plaatje ............................................ Moeder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu wordt het leuk! Dit is de test-blokken pagina gemaakt in de standaard editor, maar geopend in Beaver!

En dat werkt dus gewoon. Je kan dus van standaard naar beaver, maar andersom niet (?).

Nou had ik een regel in de standaard editor erbij geschreven en opgeslagen.

Nu weer geopend in beaver, maar die regel is dus weg!

Bottomline: je kan moeiteloos van standaard naar Beaver !