Sloterplasloop 2014

Eindtijden van de Sloterplasloop 5 km:
Jesse 20.21
Frank 33.01 waarbij nog gezegd moet worden dat Frank van en naar de Sloterplas is gelopen, en de 5 km samen met zijn broer liep die debuteerde.
10 km:
Magda 59.23
Joke 59.26

Sloterplasloop 2014: Jesse en Frank liepen de 5 km. Jesse frank en vrij, Frank liep met zijn broer die zijn eerste echte 5 km liep. Ik stond op het bruggetje en maakte een paar foto’s. Jesse kwam als 2e voorbij gescheurd, Frank en zijn broer zaten ongeveer bij de laatste 10 lopers en ze liepen 8 km/uur. Ontzettend knap dat ze na 32 minuten binnen kwamen, hier is duidelijk van achter af opgebouwd en ze hebben dan ook veel lopers ingehaald. Jesse is slechts door een paar lopers ingehaald. Natuurlijk jammer als je zo jong, sterk en enthousiast ben en niet de race wint maar: 20 minuten nog wat is een geweldige tijd.
Magda en ik liepen de monsterafstand van deze loop, nml de 10 km. Vooraf zei Chiel, de vader van Jesse, dat het wel binnen het uur moest kunnen. Okee, dan ga ik voor 59.59 min was mijn reactie en Magda zag dat ook wel zitten. Ik hoefde slechts bij Magda’s tempo aan te haken en zien te overleven en dat lukte heel aardig. En zeer zeker een negatieve split gelopen. Magda liep met groot gemak, ikzelf met een beetje gemak. De kilometerbordjes stonden niet allemaal precies op hun plek maar het was me duidelijk dat we het zouden gaan halen en tegen het einde wist Magda goed te versnellen en ik zat daar een stukje achter. Ik klokte 59.29 minuten, vlak achter Magda. Het was een geslaagd dagje en Magda, bedankt voor het haaswerk!