334 gedachten over “Prikbord”

 1. We like to do it in the dark! En ook in de regen maar die ontbrak terwijl het de hele dag had geregend. Maar onze sporters zijn flexibel 🙂
  10 bootcampers, drie keer een circuit, 4,2 km gelopen.

 2. Sinds vorige week trainen we in het donker, ook al was de klok vorige week nog geen uur terug gezet. Het was zeer bewolkt dus het laatste zonlicht maakte geen kans. Er is vorige week 3,7 km gelopen: voor, na en tijdens het circuit. Het circuit was achter het hotel in het kleine park en de etensluchten kwamen ons tegemoet. Sommige sporters meenden de bitterballen te ruiken en kregen spontaan trek. Dit is een terugkerend thema tijdens de training: eten 🙂 Het aantal sporty booters: 11, waarvan 6 vrouwen en 5 mannen. Weer een gevarieerde groep met snelle, sterke, langzame en altijd enthousiaste sporters.
  Bijgaande foto is het afgelegde parcours met de 3,7 km.

 3. 17 bootcampers vonden hun weg naar het park en dit keer gingen we naar het “oude park” om in tweetallen te werken. Het werd een circuit van 9 oefeningen en uiteindelijk zijn er 3 rondjes om de vijver gelopen en 2 rondjes om het grasveld in estafette. En het verbaasde me hoe goed sommige lopers zich meteen leeg wisten te lopen in de eerste ronde 🙂 Meteen voluit!!
  Uiteindelijk is het circuit 2x gedaan en er is 3,3 km gelopen. We begonnen in het licht en we eindigden in het donker. Bij het teruglopen liepen we een mooie donkere lucht tegemoet.
  Ik heb een filmpje van 8 sec gemaakt voor een impressie.

  Voor de Iphones: fillempiebootcamp

 4. De tweede keer running bootcamp, met nonstop regen en nonstop rossende bootcampers. 20 minuten bootcamptraining en 2900 meter gelopen. Deze afstand had makkelijk wat meer kunnen zijn maar de training was iets korter door de regen, iedereen was drijfnat.
  Bij de bootcamptraining zat ook een estafette en team 1 en 3 hadden ieder 28 schoteltjes opgehaald in 5 minuten, team 2 had er 31 stuks 🙂
  Bij het team-battleropen werd er steeds om de 20 seconden afgewisseld en 1x ging mijn timing mis en werd Saul de dupe en kreeg hij 30 seconden. Alsof 20 seconden al niet erg genoeg is. Sorry!
  Negen lopers, drie teams van ieder drie lopers, en de rest van de timing ging perfect. Ik kan niet garanderen dat dit mij iedere training zo goed gaat lukken. Maar mochten er ooit olympische spelen bootcamp komen dan kunnen wij er zó naar toe!
  Helaas foto vergeten te maken tijdens de training maar Kiki heeft na afloop nog even een foto van Marina en mij gemaakt. Na 50 minuten regen!

 5. Vanavond was de eerste running bootcamp! Er is totaal 4 km gerund en ongeveer 25 minuten geboot. Met trx row, wall ball gooien, ladderrun, sit ups. En meer. Naar aanleiding van mijn “1 min tedtalk” over buikspieren: een buikspieroefening heeft pas echt zin als je er 3x 12 herhalingen van doet en er echt moeite voor moet doen. En nu waren een paar bootcampers die er met gemak 45 seconden sit ups doorheen jasten, die zouden dus eigenlijk een zwaardere versie moeten krijgen. Maar goed, ik denk dat het geheel van al die oefeningen en hardlopen een mooie optelsom was. De 13 sporters werden in tweeën gedeeld en de snelste helft ging met z’n zevenen een rondje “beeld van de verdwenen boer”, de andere groep kreeg drie stations met twee oefeningen per station en die werden dubbelop gedaan voordat er door werd gedraaid. De lopers kwamen vrij vlot terug dus die kregen wat extra oefeningen in de “arena”. En dan de wissel, met 4 stationnetjes voor de 7 lopers. Alles viel op zijn plek: de 2e groep lopers kwam terug, ook een paar extra oefeningen en dan alvast terug naar het viaduct bij de kinderboerderij. Zodat de vlottere lopers daar even later achteraan konden. Ik vond het zeer geslaagd!
  Volgende week gaan we naar een andere plek en neem ik de battlerope mee. Bijgaande foto zonder Esther helaas.

 6. Vanaf nu bootcamp training! Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. Natuurlijk hebben we een tijdje zondagmiddag bootcamp gedaan naast de hardlooptraningen, en nu een combo met nadruk op de “boot”. Ik ga er zoals altijd leuke trainingen van maken, gevarieerd en lichaam en geest komen allebei aan bod. En we zijn al zo gestroomlijnd en slim 🙂

 7. De training van 29 aug: 11 lopers en er is 4 km gelopen. Dus totaal 44 kilometer mensenkilometers en de hond heeft nog twee kilometers bijgedragen. Die kreeg dan ook een lift op de fiets vanaf de spaarndammerdijk naar het viaduct.
  De minuut van de trainer: bildominantie ten opzichte van hamstringdominantie. Hetgeen waarvan je niet wist dat je het wilt zijn. Met twee bijgaande bootyband oefeningen. Daarnaast ook een molentje over bijna een kilometer, 8 perfecte triceps pushups, ladderruns, een één voor éénloopje en een stukje trail. Er schijnt gisteravond een bloedrode zon te zijn geweest, ik heb het niet gezien. Wel later op de avond een bloedrode maan. De oorzaak schijnen de bosbranden in Canada te zijn, wonderlijk!
  En bijgaande foto is een screenshot van één van onze lopersvan zijn Runkeeper app. Hij heeft 400 calorieën verbrandt met een uurtje sporten zo te zien!

 8. 12 lopers, totaal 5 km, een 800 meter meting, 3 pr’s, een spreekbeurt van 1 minuut van de trainer over neusademen, een stukje met de bootybands. Voor dat laatste moesten de lopers niet op volgorde van snelheid gaan staan maar op volgorde van bilkracht.
  Voor lopers is het heel goed om oefeningen te doen met bootybands, en dat kan een 1 minuutpraatje zijn voor de volgende keer. Hardlopers moeten hun booties koesteren!
  En dan de 800 meter. Ooit in 1891 leek het een goed idee om een vijver aan te leggen met een ronde van precies 400 meter er omheen. Oftewel wij hebben een atletiekbaan in het park! Een weetje over de 800 meter: het nederlands record op deze afstand is 3.38 min bij de categorie 85+.
  Saul 2.53, pr! Dit was 3.29
  Rafael 3.26, pr is 2.33
  Klaas 4.00, pr is 3.43
  Esther 4.03, pr! Dit was 4.11
  Claudine 4.34, pr! Dit was 4.42
  Kiki 4.39, pr is 4.20
  Anrina 4.44, pr is 3.55
  Nicole 4.50, pr is 3.57
  Jasper 4.59, pr is 4.12
  Jeroen 4.57, pr is 3.19

  Hier is mijn blog over neusademhaling: https://loopje.nl/ademhaling/

 9. Tijdens de training is er 6,5 km gelopen, zoals vooraf beraamd:
  0900 meter rondje natuurgebied
  2000 meter estafette
  3000 meter rondje volkstuinen
  0700 rondje om de struiken
  6600 meter totaal, en de lopers met een extra rondje om de struiken hebben totaal 6900 meter gelopen.
  Het rondje volkstuinen werd met een tijdmeting gelopen en of de stopwatch wel of niet aanstaat: doe lekker je ding! Zin om snel te gaan? Doen! Zin om langzaam te gaan? Doen! Op overlevingsstand? Keep going! Er zijn twee pr’s gelopen, door Eric en Saul:
  Gijs 13.50 min, pr is 13.15 min
  Eric 14.33 min, pr! Dit was 14.40 min
  Saul 17.32 min, pr! Dit was 17.33 min
  Jeroen 17.45 min, pr is 11.58 min
  Claudine 19.00 min, pr is 18.05 min
  Anrina 19.30 min, pr is 19.20 min
  Jasper 21.03 min, pr is 13.01 min
  Erik 21.03 min, pr is 15.01 min
  Michiel 22.08 min, 1e keer
  Tijdens de training heb ik een TEDtalk van 1 minuut gehouden over “buikspieren trainen”. Als je echt je buikspieren wilt trainen dan zul je dat net zoals bij je andere spieren moeten doen: 3 sets van 12 herhalingen met full range of motion die je door de tijd heen zwaarder kunt maken. Dus geen buikspierkwartier dat begint met een minuut crunches, en zo door gaat. Maar als mensen daarvoor kiezen (buikspierkwartieren, crunches) dan kunnen ze daar best een goede reden voor hebben. Het is haalbaar voor ze, iets is beter dan niets, lekker toegankelijk. Ieder zijn ding!
  Hier staan alle pr’s: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/
  En dan een hardloopuitje: in het weekend van 10-11-12 november is de Devil’s Trail Schiermonnikoog met de afstanden 15 en 30 km. Er is een groepje lopers dat belangstelling heeft om te gaan.

 10. Vanavond is weer de training en er staat 6,5 km op het programma. Vorige week is er 6 km gelopen door 11 lopers dus 66 trainingskilometers schoon aan de haak 🙂
  Vorige week geen foto gemaakt, vanavond weer wel. Volgens mij zijn er weer meer lopers terug van vakantie, ze vallen met de neus in de boter met een zonnig avondje.
  De pubquiz bij De Poort op de Haarlemmerdijk is verplaatst van donderdag 24 naar woensdag 23 augustus. Misschien dat er mensen mee willen doen met een team? Een team bestaat uit 2-4 mensen en Jeroen is de quizmaster! Vorige keer waren er ook wat hardlopers die meededen en een paar daarvan haalden de 1e plaats 🙂

 11. Vorige week was de eerste training van het nieuwe seizoen. 5 lopers, 5 km exclusief wandelstukjes, inclusief 2 estafettes, exclusief de regenbuien, inclusief een nieuwe loper. Een goed begin!
  Veel lopers zijn op vakantie of nog met andere dingen bezig en langzaamaan zal de groep weer aangroeien. En dan hoor ik wel of er in de tussentijd nog zelf gelopen is, alleen of samen.
  Twee lopers hebben samen een andere activiteit gedaan zonder te weten waar ze elkaar eerder hebben ontmoet. Bij de hardloopgroep natuurlijk! En dat besef kwam bij één van de twee bij het zien van de welfie tijdens de training vorige week, zie bijgaande foto.
  Vanavond staat er weer een leuke training op het programma en wie weet hebben we weer geluk en lopen we tussen de buien door. In ieder geval zal er 6 km gelopen worden, of minder als je de kortere alternatieven kiest.

 12. Beste lopers, vanavond gaan we een grachtenloopje doen. Zoals altijd starten we om 19.00 uur bij de kinderboerderij. We lopen naar het Haarlemmerplein, Brouwersgracht en dan naar het begin van de Herengracht. Dan de gracht af blijven lopen en op een gegeven moment keer je om en loopt aan de andere kant van de Herengracht terug.
  De verste lopers keren om bij de Amstel (10 km heen en terug) en de kortste route heeft als keerpunt Rozengracht (6 km heen en terug). Ook een leuk keerpunt: Leidsestraat, je loopt dan ongeveer 7 km heen en terug.
  Ik fiets mee dus er is zoals altijd plek voor jassen en spulletjes.
  Iedereen is welkom!

 13. Afgelopen dinsdag 20 december is de nieuwe challenge begonnen:

  We need donuts but we want abs


  Doe vooral mee, inspireer elkaar want dat kunnen we wel gebruiken deze donkere dagen.
  Er zijn al behoorlijk wat trainingen gedeeld, ook met leuke en mooie foto’s. Bijgaande foto: Marina zwemt op de dinsdagochtend bij Boat & Co.

 14. Gisteravond in de kou getraind, het was min twee en 10 lopers waren present. Voor de start warm gehouden met bokserspasjes en dan op pad voor wat langere stukken. Twee sessies met de glute bands gedaan voor een sterkere pas. En meteen sterkere en mooiere billen als bijvangst. Een tijdmeting rondje Spaarndammerdijk van 1 km voor de liefhebbers. Optie: een halve ronde op je gemak. De tijden van de kilometer:
  Jesse 3.51 min, pr is 3.36 min
  Hugo 4.01 min
  Niels 4.15 min, pr is 3.48 min
  Jolein 4.44 min
  Bijgaande foto: Rafael met bootyband oorwarmer maar dan met blote oren 😉

Geef een reactie

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here