197 reacties op “Prikbord”

 1. Vanmiddag is weer de Runner’s Bootcamp om 16.00 uur. Let op: we verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Om de drukte vermijden, hoewel we vandaag een rustig park zullen treffen. Als er drie regendruppels vallen dan laat de massa het afweten. Maar wij niet!
  Bijgaand foto van de bootcamp in februari.

 2. Training op hemelvaartsdag, een dag waarop men massaal naar park en strand ging. Voor het Vondelpark stonden mensen in lange rijen te wachten want het was er één uit, één in. Strandjes KNSM eiland en bij marineterrein waren ontruimd. Toen Jeroen en ik naar de training wandelden leek het even dat in het Westerpark iets soortsgelijks aan het plaatsvinden was omdat de politie de Haarlemmerweg deels had afgezet. In het park leek wel een festival gaande, fietsen stonden tot aan de horizon geparkeerd. Op het grasveld waren cirkels geschilderd afstand te creëren voor de bezoekers. Het was een heksenketel maar hier werd niet ingegrepen. Wij gingen naar het rustige deel rondom de begraafplaats, buikspieroefeningen in het gras gedaan, er is hardgelopen en er is gewandeld. Even bij de volkstuinen water gedronken want het was echt heel warm. Daar over de mooie paadjes gelopen en dan weer terug naar de spartelvijver waar iemand aangaf trek te hebben in pannenkoeken 🙂
  Iedere training heeft weer zijn eigen verrassingen en speciale momenten en deze training zat er weer vol mee!

  Training op de donderdagavond

 3. In november gaat zeer waarschijnlijk de Devil’s Trail Schiermonnikoog plaatsvinden: https://devilstrail.nl/schiermonnikoog/
  Keuze uit 15 en 30 km, en er kan nu ingeschreven worden. De organisatie heeft een plan gemaakt, er mogen 300 lopers meedoen en de 15 km start in de ochtend en de 30 km in de middag.
  We gaan er met een groep lopers naartoe op de vrijdagochtend en zondagmiddag weer terug.
  Zie hier de foto’s van afgelopen keer: https://loopje.nl/fotos/devils-trail-schiermonnikoog-2019/
  Zie hier het verslag van afgelopen keer: https://loopje.nl/devils-trail-schiermonnikoog-2019-het-avontuur/

  Traillopen op Schiermonnikoog

 4. We hebben weer een week training achter de rug. Ook weer de runner’s bootcamp op zondagmiddag en ik heb besloten om dan in het vervolg bij het viaduct bij de kinderboerderij af te spreken. Dan zoeken we een rustige plek rondom de begraafplaats om te kunnen trainen. Want met dit mooie weer is het ontzettend druk bij de spartelvijver en het oude park.
  En dank je, Claske! Na 20 jaar gaan we gewoon door, hoe dan ook 🙂

 5. Gefeliciteerd met de 20 jaar Joke! Een mijlpaal in coronatijd. Om het te vieren krijg je van mij een cartoon die laat zien dat we allemaal blijven rennen of het nou met een doel is of niet. T zit gewoon in het systeem. Das in ieder geval zo bij de loopgroep Westerpark. Ga dus vooral zo door!! Ik loop nog even niet mee, maar haak vanzelf weer aan. Blijf ondertussen mijn rondjes door het westerpark en omstreken gewoon doen.

  Cartoon

 6. Vanmiddag , zondagmiddag is weer de runner’s bootcamp. Om 16.00 uur bij de spartelvijver verzamelen, en dan gaan we even verderop het kleine park in. Het is prachtig weer dus extra genieten van het buitenzijn en het mooie park.

 7. In de week dat de hardloopgroep 20 jaar bestaat zijn we na een lockdown van 8 weken weer begonnen. Er waren 14 lopers, en dat was heel mooi om mee te beginnen. Er waren ook andere groepen, zoals de vechtsporters op het konijnendijkje (karate?). Waarschijnlijk een binnengroep, maar helaas mogen sportscholen pas 1 september open. Dan is het dijkje een mooi alternatief.
  Door veel niet-sporters wordt er boos gekeken naar de sporters die met hun gehijg anderen kunnen aansteken. Dat blijkt vooral op social media. Inderdaad herkenden een paar lopers dit probleem en ik bleek niet de enige die bij het joggen zachtjes gaat neusademen als er mensen in de buurt zijn. Vooral niet hijgen, niezen (hooikoorts!), hoesten. Dan denkt iedereen meteen dat je een infectiebron bent. Een loopster schreef in een krant dat ze per ongeluk een vliegje inslikte tijdens het hardlopen en ontzettend moest hoesten. Oeps! Meteen iemand boos. Daar staat tegenover dat menig sporter zich superieur waant aan niet-sporters. Zo van: “ik ben gezond, heb een goed afweersysteem en kan nu door al die ongezonde mensen niet eens meer naar het café of sportschool.” Nicole had daar nog een mooie uitleg over, waarom mensen zich committeren aan hun groep. Dat vraag ik nog eens na, want als ik één vak leuk vind dan is het sociologie.
  Ook een interessant fenomeen: mensen die weigeren “zich de les te laten lezen, ik beslis zelf wel wat ik doe”. Dus bijvoorbeeld geen afstand houden in de rij bij de supermarkt. Vandaag las ik in de krant dat tijdens de tweede wereldoorlog London ’s nachts compleet donker moest blijven zodat het lastiger werd voor de Duitsers om de stad te bombarderen. Ook toen waren er mensen die “zelf wel uitmaakten of ze hun licht wel of niet aandeden” en moest er handhavers door de stad lopen. Eigenwijsheid is van alle tijden!
  In ieder geval fijn om weer samen te kunnen sporten en we zullen zien wat de toekomst brengt, of alles stapje voor stapje weer naar normaal kan.

 8. Vanavond is het zover, we kunnen weer samen trainen. Net even anders dan anders met anderhalve meter afstand. Ook anders dan anders: de Damloop gaat niet door, en dat is natuurlijk geen verrassing. De Amsterdam marathon gaat misschien door maar dan alleen met de elite-lopers.
  Vanavond treffen we volgens de voorspellingen een zonnig park aan, en een fris park. Ideaal om te lopen!
  Groeten, Joke

 9. Heerlijk, nu al zin in, inderdaad fijn om iedereen die komt weer te zien en te spreken.
  Tot dinsdag, Karin

 10. Dinsdag 12 mei beginnen de trainingen weer! We houden anderhalve meter afstand. Indien nodig wordt de groep in tweeën gedeeld, dus het zal af en toe een beetje anders gaan dan we gewend zijn maar het belangrijkste is dat we weer samen kunnen trainen. Heerlijk om elkaar weer te kunnen zien en elkaar te spreken!

 11. Nu alle hardloopevenementen afgelast zijn is er opeens enorme belangstelling voor een virtueel hardloopevenement: een 1000 kilometerrace door Tennessee over 4 maanden. Begint vandaag, 1 mei, en eindigt op 31 augustus. Dus 8 km per dag gemiddeld en je kunt het indelen zoals je zelf wilt. Deelname is 60 dollar. Jeroen, Jesse en ikzelf doen mee. Er kan voorlopig nog ingeschreven worden, ze doen niet zo moeilijk in Tennessee. Wie weet zijn er meer geïnteresseerden. Er doen inmiddels ruim 9000 lopers van all over the world mee, de helft man/vrouw, alle leeftijden tot en met in de 80, en ook een paar honden 🙂
  https://runsignup.com/Race/TN/Memphis/TheGreatVirtualRaceAcrossTennessee1000K

  Virtual Race across Tennessee

 12. Beste mensen, er is een nieuwe challenge! Deel jouw loopjes op deze pagina: https://loopje.nl/lockdown-loopjes/ . In deze tijden waar we veel mensen tijdelijk uit het oog verliezen is het fijn om te laten zien dat we er nog zijn. Spaar wc rollen en steeds als je 10 wc rollen hebt dan verdien je een award. Ikzelf heb meteen een raketstart gemaakt met mijn loopje afgelopen dinsdag. Dus als je nog iets te delen hebt van afgelopen week doe dat dan vooral! En even voor de zekerheid: loopjes, workouts, mooie wandelingen mogen allemaal gedeeld worden.
  Groeten, Joke

  Lockdown Loopje

 13. Gisteravond zou de eerste training in het licht zijn geweest… snik! Al die maanden in het donker, gure kou, veel regen hadden hun charme. Zoals lekker rust in het park. En nu er restricties gelden schijnt de zon, is het licht. Jeroen en Eric zijn gister met z’n tweetje naar Westpoort gejogd. Met anderhalve meter afstand.
  Ikzelf ben gister naar Noord gejogd en weer terug. Zonnig, lekker rustig op straat, stukje met Kiki opgelopen. Heerlijk! Maar the real thing zijn de trainingen. Hopelijk 1 juni weer.
  Blijf bewegen, blijf dingen doen en neem rust als het een gekkenhuis is op je werk of met thuiswerken.
  Groetjes, Joke.

  Lockdown Loopje

 14. Olga heeft foto van Raphaël gemaakt bij hun rondje hardlopen in Amsterdam Noord. Hier even schuilen voor de regen.

  Lockdown Loopje

 15. Heftige tijden, Liesbeth! We kunnen veel dingen niet meer doen waar we aan gehecht zijn. Knap dat je naast je werk toch gaat hardlopen, dat doe je goed! Respect daarvoor.
  De fitnesstoestellen in het park zijn nu afgesloten met lint, met name in de Amsterdamse parken liep het de spuigaten uit met mensen boven op elkaar. Het gekke is dat er genoeg rustige plekken en tijdstippen zijn om te buiten te sporten. Nu hopen dat de mensen wat braver worden en de maatregelen niet verscherpt hoeven te worden. Aanstaande dinsdag wordt gekeken hoe Nederland ervoor staat sinds de maatregelen die de afgelopen weken zijn getroffen. Op basis van de situatie op dat moment worden verdere besluiten genomen.
  Groeten, Joke en keep strong! We will be back

 16. Hoi lopers
  Heel af en toe ga ik een stukje hardopen in mijn eentje .
  IK maak momenteel heftige dingen mee en soms moet ik even mijn hoofd leegmaken
  Meestal werk ik en kom bijna niet buiten
  Gisteren voornamelijk buiten het park gelopen .
  Kwam bijna niemand tegen .
  Alleen joke ,maar ik was toen al op de terug weg naar huis .
  Hoop dat het allemaal goed met jullie gaat .
  Het is te hopen dat er snel een vaccin komt tegen het virus .
  Mis de groep
  En vergeet niet, iedereen is een held in deze zware tijd .
  Het is mooi om te zien dat mensen elkaar helpen in deze moeilijke tijd .
  Wees lief voor elkaar

  Lieve groetjes van Liesbeth

 17. …en 300 meter verder kwamen we Liesbeth tegen. Ook nog even gesproken.
  Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen, en dat iedereen op zijn/haar manier fit weet te blijven!

  Lockdown Loopje

Geef een reactie


The maximum upload file size: 25 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.