254 reacties op “Prikbord”

 1. Dit weekend gaat het zondagmiddagloopje niet door, de sneeuw is in een ijsplaat veranderd. Dinsdagavond schijnt het beter te worden. Tot dan! Groeten, Joke

 2. Quizvraag: zijn we afgelopen zondag wel of niet gaan lopen?
  Het goede antwoord is: ja! Zie bijgaande foto.
  We zeggen het wel vaker tegen elkaar: hardlopen kan eigenlijk altijd. Fietsen is nu op veel plekken een ramp. Met wandelen is het ook uitkijken. Wie is er al 10 centimeter vooruit gegleden bij een stap en dat je dan nog net op de been blijft? Ik denk wij allemaal 🙂 maar bij het joggen valt het echt mee. Joggers zetten bij een stap vooruit hun voorste voet onder het zwaartepunt van hun lichaam en dat is redelijk stabiel. Zondagmiddag liepen we onder andere over de volkstuinen en daar lagen “sneeuwduinen”, een nieuw woord dat nu steeds voorbij komt. Het waren kleine sneeuwduintjes maar toch, ikzelf sta dan meteen geparkeerd. Mijn medelopers gingen er als hertjes overheen en doorheen, complimenten!
  Vanavond zijn er weer samenloopjes.

 3. Hallo Joke en “zondag” lopers, het ziet er naar uit dat er morgen in een laag(je?) sneeuw gelopen gaat worden, leuk! We hebben het ooit eerder gedaan en je gelooft het misschien niet maar het kan echt en is superleuk. En als het echt niet gaat kunnen we altijd nog een sneeuwpop maken in tweetallen 😉 tot morgen???? Ik heb er nu al zin in…..

 4. De samenloopjes gaan inderdaad erg goed! En gisteravond op de terugweg reden er twee motoragenten over het fietspad. Dan schrik ik toch even ondanks dat we braaf uit elkaar lopen. Maar eerlijk is eerlijk: we zoeken de randen van het betamelijke op. De regering wil dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft. En ook is er begrip dat mensen er even uit moeten om te ontspannen. En dan is een loopje in tweetallen in een rustig park een goede keuze.
  En behalve samenlopen zijn er ook ijsbadsessies, dit weekend drie stuks. Vanmiddag een sessie en morgenmiddag twee sessies:
  vrijdagmiddag 16.15 uur: Liesbeth, Steven, Hubert
  zaterdagmiddag 14.00 uur: Gaby, Aja, Karin, Joke
  zaterdagmiddag 16.00 uur: Kiki, Brandaan, Roya, Klaas, Hansje
  zondagochtend 10.00 uur: Jesse en misschien nog twee mensen erbij.
  Het bad staat al klaar.
  We verheugen ons al (of niet 😉 Maar nooit spijt van een training en nooit spijt van een ijsbad!
  Over twee weken zijn weer de volgende sessies gepland.

 5. Het was inderdaad weer een heerlijke loop-avond, de start was fris met slechts 2 graden! maar daar merk je na 200 meter al niks meer van 😉
  En Joke maakt steeds leuke tweetallen met ergens op de route een wissel. Nieuwe tweetallen, nieuwe gesprekken, erg leuk dus never a dull moment.
  En gisteravond ook nog een rondje over het tuinpark waar het erg donker is maar we toch, dankzij Jeroen, uitkomen waar we moeten uitkomen.
  Joke en Jeroen, bedankt voor weer een sportieve, gezellige avond.
  Karin

 6. Nog lopers voor vanavond? We zijn met een klein groepje nu, ook leuk. Vorige week donderdag waren we ook met een kleiner groepje, met z’n zevenen. Het leek me prima om in elkaars buurt te joggen (wel in tweetallen natuurlijk). Het wordt in ieder geval een duurloopje in leuk gezelschap.

 7. Vanavond hebben op dit moment 11 lopers aangemeld voor een samenloopje in tweetallen: Kiki, Saul, Ingrid, Karin, Inez, Jasper, Jeroen, Jesse, Marina, Nicole, Eric. En wie weet melden meer lopers zich aan! Bijgaande foto van afgelopen zomer.

 8. Vanmiddag is er weer een samenloopje, maar let op: we spreken af op het Haarlemmerplein bij de fonteinen. Want er is een demonstratie en wie weet houdt de politie mensen tegen bij de ingangen van het park. Wij kunnen uitwijken naar de Houthavens en met een bocht naar ons loopgebied gaan.
  Tot straks!
  Groeten, Joke

 9. Lieve lopers! De komende weken organiseer ik samenloopjes. Op de tijdstippen van de trainingen:
  dinsdagavond 19.00 uur
  donderdagavond 19.00 uur
  zondagmiddag 16.00 uur
  Meld je van te voren bij mij aan via whatsapp 0641255027 of jokehoed@gmail.com en ik regel de tweetallen. Sommige lopers hebben zelf al een samenloopje afgesproken, top! Wij (ik in ieder geval) sluiten ons daarbij graag aan 🙂 te beginnen aanstaande zondag 3 januari om 16.00 uur. Laat maar weten als je wilt aansluiten op één van deze tijdstippen. Het eerste tweetal voor aanstaande zondag is er al! Bijgaande foto is van afgelopen maand bij de bootcamp.

 10. Ik wens iedereen een mooi nieuw jaar toe! Het zal waarschijnlijk niet meteen een jaar worden dat vlekkeloos gaat lopen, maar wij kunnen wel een poging in die richting doen 🙂
  Hopelijk kunnen we over een paar weken weer samen gaan trainen. En wie weet kunnen we in mei het 21 jarig bestaan van de hardloopgroep vieren….!
  De afgelopen weken sporten de meeste lopers zelf. Er wordt samen afgesproken om een rondje te lopen, ik geef personal training in het park, er worden wandelingen gemaakt, thuissessies gedaan met yoga op youtube. En er wordt gegamed: fitness boxing! Een aanrader als je een switch spelcomputer hebt.
  Zorg goed voor jezelf, blijf gezond, eet gezond, en blijf lekker bewegen. Iedere dag weer!

 11. Hallo Lopers
  Ik wens jullie allemaal een goed uiteinde toe
  En een gezond en liefde vol 2021
  Groetjes Liesbeth
  En blijf lopen

 12. “The Great Conjunction”: https://en.wikipedia.org/wiki/Great_conjunction
  Jupiter die Saturnus inhaalt, eens per 20 jaar.
  Ik kijk er al maanden naar, vandaag is -de- dag, maar vanwege de bewolking zal het niet te zien zijn.
  Geeft niet, want de komende weken is het ook nog zichtbaar, maar niet voor lang, want binnenkort zijn ze al ‘onder’ voordat het donker is. Vanaf 17:00 in de schemering naar het zuid-westen kijken, vrij laag boven de horizon. De foto hieronder is van gisteren, heb ik van Weerwoord, de babbelclub over het weer, gepikt: https://www.weerwoord.be/m/2670181 .
  Het onderste stipje is Jupiter, ze bewegen allebei naar links, maar Jupiter staat dichterbij en gaat in 12 jaar 1x rond de zon, Saturnus doet er bijna 30 jaar over.
  Leuke rekensom: over 20 jaar is Saturnus 2/3 van een rondje verder. Jupiter is ook 20 jaar verder : 1 ronde van 12 jaar + 8 jaar = 2/3 rondje. Bingo.

 13. Helaas: de trainingen gaan voorlopig niet door, in ieder geval tot en met 19 januari. In tweetallen in het park joggen zit er niet in, er gaat op anderhalve meter gecontroleerd worden. En we komen ook steeds in een grotere groep samen. Dat kan echt niet meer!
  Heel jammer 🙁
  Zorg goed voor jezelf, houd jezelf taai en fijne feestdagen.
  Groeten, Joke

Geef een reactie

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.