334 gedachten over “Prikbord”

 1. In de training van vandaag stonden twee rondjes om de begraafplaats centraal (1240 meter): in de eerste helft van de training een rustig rondje en op het eind van de training een vlot rondje, met als richtlijn een minuut sneller. En dat is met een reden: aan het eind van de training ben je “fitter”, meer in de flow, dan in de eerste helft van de training. Hier zijn de gelopen tijden:
  Jesse 4.57 en 4.13, 44 seconden sneller
  Olga 6.29 en 4.40, 1.49 seconden sneller
  Niels 7.07 en 4.55, 2.12 seconden sneller
  Eric H 6.02 en 5.06, 56 seconden sneller
  Frank 7.30 en 5.37, 1.53 seconden sneller
  Jeroen 7.07 en 5.41, 1.26 seconden sneller
  Jasper 7.27 en 6.30; 57 seconden sneller
  Steven 7.15 en 6.38; 37 seconden sneller
  Kiki 7.30 en 6.40; 50 seconden sneller
  Annemieke 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  Anrina 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  En nog drie andere lopers trokken hun eigen plan met de rondjes.
  Hier is een link naar onze persoonlijke records: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/ . Olga en Eric H liepen een pr, en Jesse zat er vlakbij.
  Bijgaande foto is van vorig jaar, in de zomer tijdens een stortbui schuilen onder een boom 🙂

 2. Gisteren bij de dinsdagtraining is er een 800 meter tijdmeting gedaan. Twee rondjes om de vijver met de baljurk. Het intro bij deze opdracht is altijd: het nederlands record op de 800 meter is 3.38 minuten bij de mannen 80+ (Joop Ruter). Vandaag zijn daar drie lopers onder gebleven 🙂 Jesse heeft ook meteen het record van de hele hardloopgroep vernietigd, samen met Rafael en Olga. Zij drietjes zijn nu de top drie van de hardloopgroep.
  Jesse 2.39 (nieuw groepsrecord)
  Rafael 2.54
  Olga 3.04 (snelste vrouw van de hardloopgroep)
  Nicole 3.57
  Jasper 4.20 (pr is 4.12)
  Kiki 4.20
  Jet 4.33 (pr is 4.13)
  Anita 4.59
  Annemieke 4.59 (pr! Dit was 5.33)
  Jeroen 5.10 (pr is 3.25)
  Daarna zijn we naar de volkstuinen gegaan. Drie groepjes kregen een plattegrond mee met een route erop getekend en ze gingen op pad terwijl Jasper en ik op ze wachtten in de nog steeds stromende regen in een prachtig park. Na een tijdje kwamen de drie groepen gelijk binnen. Ik ben vergeten te vragen of ze elkaar onderweg nog zijn tegengekomen, want ieder groepje had een eigen route. En dan weer terug naar de spartelvijver. Helaas geen foto genomen, het park was schitterend in de regen. De natuur bloeit en groeit op volle kracht. Dan maar een foto van twee weken geleden erbij. Een foto met actie en rust tijdens dezelfde groepsoefening. Mooie balans! 🙂

 3. Vorige week dinsdag was er een lekker grote groep en dat is als trainer even aanpoten maar dan heb je ook wat! Allemaal happy runners die allemaal tot hun recht komen. Donderdagavond een kleinere groep en dat gaf weer een andere dynamiek met andere mogelijkheden. Het was stikhot, respect voor de lopers!

 4. Vanavond, donderdagavond, trainen in de warmte. Wij zoeken de koele plekken op in het park! Hier is een filmpje dat Klaas vorige week gemaakt heeft:

  En bijgaande foto is van afgelopen dinsdag bij het verzamelpunt. Uiteindelijk waren er 27 lopers met ook nu weer een mooie balans: 14 mannen en 13 vrouwen. Dat doen we goed met z’n allen!

 5. Een korte opsomming van vorige week: een coopertest, een killerdog die midden in het park een konijntje greep, een plank-molen, zondagmiddag een grote bootcampgroep bij het konijnendijkje, prachtig weer, steeds evenveel mannen en vrouwen bij de training. Steeds een goede afwisseling van inspanning en ontspanning, lichaam én geest worden verwend tijdens de training 🙂
  En voor vanavond heb ik weer een leuke training voorbereid!

 6. Vanavond was de perfecte avond voor een coopertest. Lekker rustig in het park, met de dreiging van regen die niet kwam, een beetje warm maar het werd pas later in de training wat meer benauwd. Dus meteen na een korte efficiënte warming up meteen de rondjes van 400 meter om de vijver lopen en dat 12 minuten lang. Twee lopers liepen niet of een stukje, en hier zijn de resultaten:
  Jesse 3140 meter (pr! dit was 3080)
  Rafaël 3140 meter (pr! dit was 2950)
  Olga 2820 meter (pr! dit was 2700)
  Eric H 2540 meter (evenaring van pr vorig jaar)
  Jeroen 2535 meter (zijn pr is 2815)
  Klaas 2300 meter (pr! dit was 2140)
  Anita 2100 meter (pr! dit was 2000)
  Jasper 2002 meter (zijn pr is 2650)
  Marina 2000 meter (haar pr is 2100)
  Kiki 1900 meter (eerste meting)
  Nicole 1890 meter (pr! dit was 1800)
  Karin 1820 meter (eerste meting)
  Annemieke 1800 meter (haar pr is 2250)
  Frank 1800 meter (zijn pr is 2800)
  Zes keer een pr en één keer een evenaring. Een ideale avond dus!
  En voor de derde keer op rij waren er evenveel mannen en vrouwen, 8 om 8. Dat maakt het extra leuk 🙂
  Later gingen we naar het konijnendijkje, de meesten met een omweg langs de volkstuinen. Behalve een één-voor-één-loop (of twee aan twee) werden er ook push ups gedaan met als specialiteit triceps-push ups. En dat inspireerde tot een hindi-squat, een bird-pose en een brug. Zie bijgaande foto.
  Het was een heerlijke avond!

 7. Van parool.nl:
  Binnen een dag is de petitie duizenden keren ondertekend door mensen die niet terug willen naar de situatie ‘voor coronatijd’. Op het moment van schrijven staat de teller op 11.693. Daarmee is de grens waarbij de gemeenteraad een besluit over de tekst moet nemen ruim behaald.
  Mocht de raad het voorstel afwijzen, dan willen de initiatiefnemers doorgaan tot er genoeg handtekeningen zijn verzameld voor een referendum. Daarvoor zijn 27.000 handtekeningen nodig.
  Wauw! Veel lopers van onze hardloopgroep hebben ook ondertekend, zie hier de link:
  https://v45.os-surveys.nl/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=O15205_12&I.user1=stemmen&Id=1
  Mocht je nog niet getekend hebben dan wil je dat misschien ook doen.
  Bijgaande foto is tijdens de Runner’s bootcamp gemaakt, gistermiddag, zondagmiddag, op het konijnendijkje. Op weg daarnaar toe werden we gewaarschuwd voor processierupsen maar de bomen met het lint erom heen zijn juist behandeld tegen deze rupsen. En het is maar de vraag of dat zo slim is gezien de ecologische gevolgen van deze behandelingen. Het gaf Jasper wel het gevoel alsof hij Livingston was die het gevaarlijke onbekende tegemoet ging.
  Groeten, Joke

 8. Deze foto is nog van dinsdag, een uitgeknipt stukje van een groepsfoto (met anderhalve meter afstand!). Dinsdag en donderdag is er ruim 8 km gelopen als je alles meeliep. Dinsdag 9 mannen en 9 vrouwen, donderdag 8 mannen en 8 vrouwen. Zowaar wat balans in het leven in deze onevenwichtige tijden!
  We maken lekker gebruik van de “trailpaadjes” bij de Spaarndammerdijk, met veel gevaren op de paadjes: brandnetels en processierupsen 😉
  Zondagmiddag weer de Runner’s bootcamp, om 16.00 uur verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Fijn weekend!

 9. Deze foto stuurde Ben, of ik deze wilde plaatsen. Zijn vriend uit NYC Andrew Chan heeft dit beeld geschilderd. Aangezien er behoorlijk veel gesprekken worden gevoerd tijdens het lopen (lopen en praten gaan goed samen!) vond Ben dit zeer toepasselijk. Geschiedenis, politiek, het nieuws, het milieu, de stad, filosofie, het komt allemaal voorbij tijdens de gesprekken.
  En hier is een passend beeld voor de liefhebber.
  Groeten, Joke

 10. Gisteravond waren er 18 lopers bij de training, 9 mannen en 9 vrouwen. Er is ruim 8 km gelopen, of minder als je een ronde had overgeslagen. Bijgaande foto is gemaakt bij het verzamelen. Het was weer een mooi avondje!

 11. Het regende wat, er waren nauwelijks mensen in het park, we hadden lekker de ruimte. Eerst in het oude park voor een één-voor-één-loopje, een aflosloop over 200 meter, twee molentjes naar het viaduct, en een tijdmeting rondje begraafplaats (1240 meter). Van de 11 lopers hebben 7 lopers de tijdmeting gedaan:
  Rafaël 4.07 min, een nieuw groepsrecord
  Jesse 4.17 min (zijn pr is 4.10 min)
  Olga 4.50 min snelste vrouw op deze ronde
  Eric H 5.20 min (nieuw pr, dit was 5.23 min)
  Rein 5.30 min
  Jeroen 5.46 min (zijn pr is 4.13 min)
  Anrina 6.25 min (haar pr is 5.40 min)
  Zie ook alle pr’s hier: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/

 12. Let op, runner’s bootcamp vanmiddag verzamelen bij het viaduct! Dan kunnen we een rustige plek zoeken bij het konijnendijkje.
  Afgelopen week heerlijk getraind met de lopers, en donderdagavond was de lucht letterlijk bezwangerd met witte pluisjes. De pluisjes komen van de wilg en de populier: de doosvrucht van de vrouwelijke katjes springt open en het zaad komt vrij. Hoe romantisch!
  De meeste mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts reageren niet of nauwelijks op deze pluisjes.
  Wie weet tot vanmiddag en anders tot dinsdag en donderdag!

 13. Vanmiddag is weer de Runner’s Bootcamp om 16.00 uur. Let op: we verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Om de drukte vermijden, hoewel we vandaag een rustig park zullen treffen. Als er drie regendruppels vallen dan laat de massa het afweten. Maar wij niet!
  Bijgaand foto van de bootcamp in februari.

 14. Training op hemelvaartsdag, een dag waarop men massaal naar park en strand ging. Voor het Vondelpark stonden mensen in lange rijen te wachten want het was er één uit, één in. Strandjes KNSM eiland en bij marineterrein waren ontruimd. Toen Jeroen en ik naar de training wandelden leek het even dat in het Westerpark iets soortsgelijks aan het plaatsvinden was omdat de politie de Haarlemmerweg deels had afgezet. In het park leek wel een festival gaande, fietsen stonden tot aan de horizon geparkeerd. Op het grasveld waren cirkels geschilderd afstand te creëren voor de bezoekers. Het was een heksenketel maar hier werd niet ingegrepen. Wij gingen naar het rustige deel rondom de begraafplaats, buikspieroefeningen in het gras gedaan, er is hardgelopen en er is gewandeld. Even bij de volkstuinen water gedronken want het was echt heel warm. Daar over de mooie paadjes gelopen en dan weer terug naar de spartelvijver waar iemand aangaf trek te hebben in pannenkoeken 🙂
  Iedere training heeft weer zijn eigen verrassingen en speciale momenten en deze training zat er weer vol mee!

  Training op de donderdagavond

 15. In november gaat zeer waarschijnlijk de Devil’s Trail Schiermonnikoog plaatsvinden: https://devilstrail.nl/schiermonnikoog/
  Keuze uit 15 en 30 km, en er kan nu ingeschreven worden. De organisatie heeft een plan gemaakt, er mogen 300 lopers meedoen en de 15 km start in de ochtend en de 30 km in de middag.
  We gaan er met een groep lopers naartoe op de vrijdagochtend en zondagmiddag weer terug.
  Zie hier de foto’s van afgelopen keer: https://loopje.nl/fotos/devils-trail-schiermonnikoog-2019/
  Zie hier het verslag van afgelopen keer: https://loopje.nl/devils-trail-schiermonnikoog-2019-het-avontuur/

  Traillopen op Schiermonnikoog

 16. We hebben weer een week training achter de rug. Ook weer de runner’s bootcamp op zondagmiddag en ik heb besloten om dan in het vervolg bij het viaduct bij de kinderboerderij af te spreken. Dan zoeken we een rustige plek rondom de begraafplaats om te kunnen trainen. Want met dit mooie weer is het ontzettend druk bij de spartelvijver en het oude park.
  En dank je, Claske! Na 20 jaar gaan we gewoon door, hoe dan ook 🙂

 17. Gefeliciteerd met de 20 jaar Joke! Een mijlpaal in coronatijd. Om het te vieren krijg je van mij een cartoon die laat zien dat we allemaal blijven rennen of het nou met een doel is of niet. T zit gewoon in het systeem. Das in ieder geval zo bij de loopgroep Westerpark. Ga dus vooral zo door!! Ik loop nog even niet mee, maar haak vanzelf weer aan. Blijf ondertussen mijn rondjes door het westerpark en omstreken gewoon doen.

 18. Vanmiddag , zondagmiddag is weer de runner’s bootcamp. Om 16.00 uur bij de spartelvijver verzamelen, en dan gaan we even verderop het kleine park in. Het is prachtig weer dus extra genieten van het buitenzijn en het mooie park.

 19. In de week dat de hardloopgroep 20 jaar bestaat zijn we na een lockdown van 8 weken weer begonnen. Er waren 14 lopers, en dat was heel mooi om mee te beginnen. Er waren ook andere groepen, zoals de vechtsporters op het konijnendijkje (karate?). Waarschijnlijk een binnengroep, maar helaas mogen sportscholen pas 1 september open. Dan is het dijkje een mooi alternatief.
  Door veel niet-sporters wordt er boos gekeken naar de sporters die met hun gehijg anderen kunnen aansteken. Dat blijkt vooral op social media. Inderdaad herkenden een paar lopers dit probleem en ik bleek niet de enige die bij het joggen zachtjes gaat neusademen als er mensen in de buurt zijn. Vooral niet hijgen, niezen (hooikoorts!), hoesten. Dan denkt iedereen meteen dat je een infectiebron bent. Een loopster schreef in een krant dat ze per ongeluk een vliegje inslikte tijdens het hardlopen en ontzettend moest hoesten. Oeps! Meteen iemand boos. Daar staat tegenover dat menig sporter zich superieur waant aan niet-sporters. Zo van: “ik ben gezond, heb een goed afweersysteem en kan nu door al die ongezonde mensen niet eens meer naar het café of sportschool.” Nicole had daar nog een mooie uitleg over, waarom mensen zich committeren aan hun groep. Dat vraag ik nog eens na, want als ik één vak leuk vind dan is het sociologie.
  Ook een interessant fenomeen: mensen die weigeren “zich de les te laten lezen, ik beslis zelf wel wat ik doe”. Dus bijvoorbeeld geen afstand houden in de rij bij de supermarkt. Vandaag las ik in de krant dat tijdens de tweede wereldoorlog London ’s nachts compleet donker moest blijven zodat het lastiger werd voor de Duitsers om de stad te bombarderen. Ook toen waren er mensen die “zelf wel uitmaakten of ze hun licht wel of niet aandeden” en moest er handhavers door de stad lopen. Eigenwijsheid is van alle tijden!
  In ieder geval fijn om weer samen te kunnen sporten en we zullen zien wat de toekomst brengt, of alles stapje voor stapje weer naar normaal kan.

 20. Vanavond is het zover, we kunnen weer samen trainen. Net even anders dan anders met anderhalve meter afstand. Ook anders dan anders: de Damloop gaat niet door, en dat is natuurlijk geen verrassing. De Amsterdam marathon gaat misschien door maar dan alleen met de elite-lopers.
  Vanavond treffen we volgens de voorspellingen een zonnig park aan, en een fris park. Ideaal om te lopen!
  Groeten, Joke

 21. Heerlijk, nu al zin in, inderdaad fijn om iedereen die komt weer te zien en te spreken.
  Tot dinsdag, Karin

 22. Dinsdag 12 mei beginnen de trainingen weer! We houden anderhalve meter afstand. Indien nodig wordt de groep in tweeën gedeeld, dus het zal af en toe een beetje anders gaan dan we gewend zijn maar het belangrijkste is dat we weer samen kunnen trainen. Heerlijk om elkaar weer te kunnen zien en elkaar te spreken!

 23. Nu alle hardloopevenementen afgelast zijn is er opeens enorme belangstelling voor een virtueel hardloopevenement: een 1000 kilometerrace door Tennessee over 4 maanden. Begint vandaag, 1 mei, en eindigt op 31 augustus. Dus 8 km per dag gemiddeld en je kunt het indelen zoals je zelf wilt. Deelname is 60 dollar. Jeroen, Jesse en ikzelf doen mee. Er kan voorlopig nog ingeschreven worden, ze doen niet zo moeilijk in Tennessee. Wie weet zijn er meer geïnteresseerden. Er doen inmiddels ruim 9000 lopers van all over the world mee, de helft man/vrouw, alle leeftijden tot en met in de 80, en ook een paar honden 🙂
  https://runsignup.com/Race/TN/Memphis/TheGreatVirtualRaceAcrossTennessee1000K

  Virtual Race across Tennessee

 24. Beste mensen, er is een nieuwe challenge! Deel jouw loopjes op deze pagina: https://loopje.nl/lockdown-loopjes/ . In deze tijden waar we veel mensen tijdelijk uit het oog verliezen is het fijn om te laten zien dat we er nog zijn. Spaar wc rollen en steeds als je 10 wc rollen hebt dan verdien je een award. Ikzelf heb meteen een raketstart gemaakt met mijn loopje afgelopen dinsdag. Dus als je nog iets te delen hebt van afgelopen week doe dat dan vooral! En even voor de zekerheid: loopjes, workouts, mooie wandelingen mogen allemaal gedeeld worden.
  Groeten, Joke

  Lockdown Loopje

 25. Gisteravond zou de eerste training in het licht zijn geweest… snik! Al die maanden in het donker, gure kou, veel regen hadden hun charme. Zoals lekker rust in het park. En nu er restricties gelden schijnt de zon, is het licht. Jeroen en Eric zijn gister met z’n tweetje naar Westpoort gejogd. Met anderhalve meter afstand.
  Ikzelf ben gister naar Noord gejogd en weer terug. Zonnig, lekker rustig op straat, stukje met Kiki opgelopen. Heerlijk! Maar the real thing zijn de trainingen. Hopelijk 1 juni weer.
  Blijf bewegen, blijf dingen doen en neem rust als het een gekkenhuis is op je werk of met thuiswerken.
  Groetjes, Joke.

  Lockdown Loopje

 26. Olga heeft foto van Raphaël gemaakt bij hun rondje hardlopen in Amsterdam Noord. Hier even schuilen voor de regen.

  Lockdown Loopje

 27. Heftige tijden, Liesbeth! We kunnen veel dingen niet meer doen waar we aan gehecht zijn. Knap dat je naast je werk toch gaat hardlopen, dat doe je goed! Respect daarvoor.
  De fitnesstoestellen in het park zijn nu afgesloten met lint, met name in de Amsterdamse parken liep het de spuigaten uit met mensen boven op elkaar. Het gekke is dat er genoeg rustige plekken en tijdstippen zijn om te buiten te sporten. Nu hopen dat de mensen wat braver worden en de maatregelen niet verscherpt hoeven te worden. Aanstaande dinsdag wordt gekeken hoe Nederland ervoor staat sinds de maatregelen die de afgelopen weken zijn getroffen. Op basis van de situatie op dat moment worden verdere besluiten genomen.
  Groeten, Joke en keep strong! We will be back

 28. Hoi lopers
  Heel af en toe ga ik een stukje hardopen in mijn eentje .
  IK maak momenteel heftige dingen mee en soms moet ik even mijn hoofd leegmaken
  Meestal werk ik en kom bijna niet buiten
  Gisteren voornamelijk buiten het park gelopen .
  Kwam bijna niemand tegen .
  Alleen joke ,maar ik was toen al op de terug weg naar huis .
  Hoop dat het allemaal goed met jullie gaat .
  Het is te hopen dat er snel een vaccin komt tegen het virus .
  Mis de groep
  En vergeet niet, iedereen is een held in deze zware tijd .
  Het is mooi om te zien dat mensen elkaar helpen in deze moeilijke tijd .
  Wees lief voor elkaar

  Lieve groetjes van Liesbeth

 29. …en 300 meter verder kwamen we Liesbeth tegen. Ook nog even gesproken.
  Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen, en dat iedereen op zijn/haar manier fit weet te blijven!

  Lockdown Loopje

Reacties zijn gesloten.