321 gedachten over “Prikbord”

 1. En dan de derde tijdmeting in korte tijd, de ronde vanaf ingang Westerpark om het natuurgebied, 2400 meter:
  Jesse 9.51 min
  Rafaël 8.45 min
  Eric 12.27 min
  Jolein 12.34 min
  Twee lopers liepen een kortere ronde, twee lopers sloegen even over en 1 loper had even een alternatieve route inclusief Consious hotel accommodatie 😉

 2. Dinsdag is er een rondje van 5 km gelopen met tijdmeting:
  Jesse 22.24 min
  Gijs 23.18 min
  Niels 23.18 min
  Jolein 26.39 min
  Eric 28.40 min
  Erik 30.57 min
  Rein 31.07 min
  Jeroen 31.07 min
  Laura 33.37 min
  Sytske 33.37 min
  en drie lopers hadden een kortere ronde gedaan van 2400 meter:
  Annelien 16.32 min
  Berendien 18.26 min
  Toos 18.26 min
  Deze avond is er 7500 meter gelopen (of iets minder).

 3. Bij de training is er een tijdmeting gedaan, een ronde op de Spaarndammerdijk die 1 km lang is.
  Twee keer zelfs, meer in het begin van de training en tegen het einde van de training. De tijden:
  Olga 3.48 en 3.50 min
  Gijs 3.56 en 4.01 min
  Saul 4.11 min
  Erik V 4.36 min
  Erik H 4.40 min
  Kiki 5.27 min
  Jeroen 5.31 en 5.48 min
  Jasper 5.48 en 5.38 min
  Margot 5.56 en 6.30 min
  Jet 6.26 en 5.39 min
  Liesbeth 6.43 en 6.07 min
  Ingrid 6.56 min
  Een paar lopers liepen het kleinere rondje, daar is geen tijd van.
  Je kunt aan de tijden zien dat de lopers hun krachten heel goed weten te verdelen tijdens de duur van de training. Olga en Gijs liepen vrijwel de hele training voluit en hebben nauwelijks verval bij de tweede ronde. En een paar lopers liepen zelfs een negatieve split: Liesbeth, Jasper en Jet.
  Bijgaande foto is uit 2003, de zevenheuvelenloop. Een “fysieke” foto die opeens opdook in een kast!

 4. Joke schreef dat ik na een zesuursloop naar de bootcamp was gekomen voor actief herstel zodat ik niet zo stijf zou zijn die avond en de volgende dag. Dat heeft mij zeker geholpen. Het was alleen een mentale drempel die ik over moest om van de bank af te komen, maar eenmaal bij de bootcamp ging mijn bloed weer stromen en dat heeft spierpijn voorkomen.

 5. Dinsdag training: in tweetallen. Meteen een grote ronde richting ingang park aan de kant van het Haarlemmerplein en langs de vaart weer terug. Ik was mijn telefoon vergeten en dan zul je net zien dat er een loper belt en vraagt waar we zijn. Gelukkig vond hij ons. Een andere loper werd gevonden, ik ging precies haar kant op toen ze aan kwam fietsen. Uiteindelijk waren we met 12 lopers: 6 mannen en 6 vrouwen. Wat opviel in het park: het arme circus Zanzara was begonnen met alles op te breken en in te pakken, er waren veel tweetallen aan het hardlopen, een boze loper probeerde mij en Jasper omver te lopen (maar dan moet je wel van goeden huize komen) en er was een motorcrosser die zich zonder licht en zonder helm aan het uitleven was in het park. Dit keer geen motorpolitie in de achtervolging. Dat hebben we ook een keer meegemaakt en dat was sensationeel om te zien maar ook heel gevaarlijk. De maan begon laag aan de hemel als een grote oranje bol en een uur later stond hij hoog en fel te schijnen, net niet vol meer. Tijdens de training werd er dus in tweetallen gelopen afgewisseld met een grotere bijeenkomst. Goed te doen, daardoor waren we ook mobiel en konden we een groot deel van het park beslaan. Er is ongeveer 6 kilometer gelopen en Jolein, Gijs en Jesse hebben een extra 1600 meter rondom de begraafplaats gelopen. En na afloop weer fris en uitgewaaid naar huis. Het was weer perfect teamwork! En gisteravond kwamen er twee kerstmanloopsters langs met een kerstpakket, heel lief! En ik had ook al een kerstster gekregen van een andere loopster. Superbedankt!

 6. Afgelopen zondag was de laatste bootcamp van het jaar en de eerste bootcamp in de verzwaarde lockdown met als uitganspunt dat er alleen in tweetallen getraind kan worden zonder suggestie van een grotere groep. Een uitdaging die niet helemaal waargemaakt kan worden maar we hebben een goede poging gedaan. Ik had materiaal meegebracht en stond met mijn “winkeltje” tegen de gevel van het bedrijfspand tegenover de open gym. Er kwamen 10 campers dus dat is makkelijk rekenen: 5 tweetallen. Ik gaf per tweetal wat materiaal mee met de opdracht erbij. Als je een TRX en een elastiek meekreeg dan gingen de sporters die zelf bevestigen en na afloop weer loshalen om mee terug te nemen. We worden samen steeds professioneler! Battlerope, triceps push ups op de TRX: geen probleem. Of nauwelijks een probleem, al doende leert men van elkaar. Geen stopwatch: dan hardop tellen voor elkaar.
  Een paar “soundbites” tijdens de training:
  -Jasper en Wilma vonden het wel leuk met de “bootybands”, ze namen er minstens de halve training de tijd voor. Want ze waren lekker in gesprek en dat ging goed samen. Kwam ook goed uit want Wilma had zojuist een 6 uursloop gelopen in het Vondelpark. Vrijwel helemaal alleen want het georganiseerde evenement ging niet door. Dan maar zelf, zo kennen wij Wilma. Waarom ze dan toch naar de bootcamp kwam: voor actief herstel zodat ze niet zo stijf zou zijn die avond en de volgende dag. Hopelijk heeft het geholpen!
  -Een bootcampster checkte tussen de oefeningen door uitgebreid de berichten op haar telefoon en dat verbaasde me even want dat is niets voor haar. De reden: door de verzwaarde lockdown stond alles weer op losse schroeven in het onderwijs en er werd last minute uitgewisseld over hoe de week eruit ging zien op haar werk. Ingrijpend voor onderwijzers en leerlingen.
  -Er was een bootcamper die niet kan touwtje springen maar die toch touwtje springend de hele weg, 500 meter lang, springend en joggend af wist te leggen. Respect en het zag er ook nog leuk uit 😊
  -Een bootcampster die last had van kiespijn, toch gaat trainen voor de afleiding en die ook vond. Ook hier past groot respect voor deze beslissing!
  – Ook even aandacht voor de bootcampers die niet kwamen. Studeren, bij elkaar eten, voetbal kijken, wandeltocht, naar familie. Of gewoon even niets. Never a dull moment.
  – de training eindigde en één bootcamper werd door een andere bootcamper uitgenodigd om te komen eten. Superlief en gezellig.
  Over twee weken op zondag 2 januari is weer de eerste bootcamp van het nieuwe jaar.
  En toen ik terugfietste zag ik Liesbeth joggen over de Haarlemmerweg.
  Bijgaande foto: zo kwamen Jasper en Wilma de bootybands terug brengen 🙂

 7. Lieve lopers, per zondagochtend een harde lockdown. De bootcamp gaat morgenmiddag “gewoon” door, in tweetallen.
  De hardlooptrainingen gaan ook door, ook in tweetallen.
  We kunnen dit, we hebben eerder met dit bijltje gehakt 🪓
  Ik probeer het zo leuk mogelijk te maken voor iedereen. Waar mogelijk wisselingen in de tweetallen, dat is afwisselend en gezellig. Ik probeer er hier en daar een leuke twist aan te geven.
  Geen verslagen lopers op de automatische piloot. Niet bij ons!

 8. We trainen weer in 4-tallen wegens de aangescherpte regels. En dat ging prima dinsdag! Op onze rommelige prima natuurlijk 😉
  Sinterklaas is dit jaar weer gesignaleerd in het Westerpark! Hij heeft eerder met ons meegetraind en het zou heel goed kunnen dat hij vanavond weer aansluit. Weer of geen weer, want zo is Sinterklaas. En zo zijn wij ook!
  Bijgaande foto: vorig jaar trainde Sinterklaas ook met ons mee

  Sinterklaas 2020

 9. De update van de nieuwe corona regels en wat het voor ons betekent: er mag buiten in groepjes van 4 worden gesport. Bij de bootcamp morgenmiddag is dat geen probleem, ik maak toch al meerdere stations. En wat de hardloopgroep betreft is het ook geen probleem: ook dan maak ik weer groepjes van vier.
  Het mooie van buiten sporten is, dat het ook na 17 uur mag. Maar dus in groepjes van vier en dat regel ik. Dus wij trainen door!

 10. De Heuvel, dat is toch wel 16 km, een hele fokking damloop.
  Hieronder het bewijsmateriaal.

  zondag duurloop 2021

 11. Hoe zit het met de boottickets?
  Het antwoord staat hier: https://devilstrail.nl/schiermonnikoog/

  Boottickets kunnen bij het inschrijven worden besteld. Deze worden op de dinsdag voor het evenement via de e-mail opgestuurd. Print deze en neem hem mee naar de veerboot. Het betreft een retourticket. Het ticket is vrij te gebruiken t/m 15 november. Je kunt zelf bepalen op welke dag je met de veerboot naar het eiland gaat. Ook bij de terugreis ben je vrij om een tijdstip en dag te kiezen om het eiland weer te verlaten. Reserveren is niet nodig, de bootreis van het eiland af is altijd gratis. Check de boottijden hier: http://www.wpd.nl

  Jasper

 12. Het weekend Schiermonnikoog komt eraan! We vertrekken vrijdag 12 november om 12.00 uur, bij de Hogendorphal (adres Hogendorpstraat 921). We hebben twee busjes en twee chauffeurs: Eric en Jasper. De boot gaat om 15.30 uur.
  De terugreis is zondag 14 november, we nemen dan de boot van 13.30 uur terug naar het vaste land.
  En zaterdag lopen we dit keer allemaal de 15 km. en wie weet doe je ook mee met de zeeduik. Als zwemmer of als toeschouwer 🙂
  Verdere informatie over de huisjes en wat we mee moeten nemen volgt!
  Bijgaande foto is van ons schiermonnikoog avontuur twee jaar geleden.

  Traillopen op Schiermonnikoog

 13. Bij de trainingen vorige week is er ongeveer 5 km gelopen, en er zijn oefeningen gedaan.
  Dinsdag was het met glutebands (die elastische banden die je om je bovenbenen doet): monsterwalk, zigzagwalk, squats. Extra kracht voor in de heupen, en met name zijkant heupen. Eén van de dingen die hardlopers nodig hebben! En donderdag werd er in groepjes met de battlerope gewerkt, 4x 20 seconden. Dat klinkt makkelijker dan het in het echt is!
  Vanavond wordt er 6 kilometer gelopen (of minder, je kunt een ronde overslaan) en neem ik de speedladders mee.
  Tot vanavond!

 14. Om te trainen voor Devils trail wil ik dit weekend een duurloopje van 12 of 13 km doen. Voorkeur zondag 16.00. Wie heeft zin om mee te lopen?

 15. Vandaag hebben we met 12 lopers de Sloterplasloop gelopen, zie ook https://loopje.nl/8725-2/ met ruim 30 foto’s. Eindelijk weer een loopje met z’n allen en de Sloterplasloop staat op de “leukmeter” bovenin. Vlakbij, mooi parcours (één van de mooiste!), fijne starttijd, perfecte organisatie, vrolijke mensen, vrolijke lopers en een mooie herfstige en zonnige dag. En een mentale instelling waar wij patent op hebben, nml superrelaxt. En dat gaat het langst mee! De oudste deelnemer op de 10 km was 81 jaar en hij finishte net voor Jasper en mij. Een hele eer en wie weet lopen wij dan ook gewoon nog mee als wij die leeftijd hebben bereikt. Ik sluit het niet uit. En leuk ook om Carin weer te zien, zij heeft “vroeger” ook met ons meegelopen. Still going strong!
  Onze eindtijden:
  Lourens 44.59 minuten
  Jesse 48.09
  Eric H 51.58
  Jolein 55.36
  Niels 57.27
  Erik V 57.27
  Laura 57.34
  Carin 1.01.47
  Sytske 1.05.44
  Jasper W 1.06.17
  Annemieke 1.06.24
  Jasper 1.06.35
  Joke 1.06.37
  Onze volgende loop is de Devil’s Trail op Schiermonnikoog op 13 november.

  sloterplasloop 2021

 16. Aanstaande zondag 10 okt is de Sloterplasloop met de 10 km om 12.00 uur. Om 11 uur verzamelen bij het Hugo de Grootplein om er samen heen te fietsen. Inschrijven mogelijk tot en met morgen, woensdag.
  Zaterdag haal ik de startnummers op bij Run2Day op de Overtoom, laat maar weten of ik jouw startnummer ook zal ophalen (tussen 11 en 16 uur kun je daar zaterdag terecht voor de startnummers).
  Bijgaande foto is van de editie van 2019 🙂

  sloterplasloop 2019

 17. Rondje volkstuinen:
  Jolein 16.10 en pr is 12.54
  Esther 16.39
  Eric H 17.40 en pr is 15.19
  Klaas 17.40
  Laura 17.55
  Janneke 17.55
  Marina 18.11 en pr is 17.07
  Jasper 18.25 en pr is 13.01
  Karin 18.56 en pr is 17.21
  Ingrid 19.54 en pr is 15.26
  Kiki 23.12
  Saul 23.12
  Erik V 23.12 en pr is 15.01

 18. Voor de Sloterplasloop op zondag 10 oktober kan tot en met 6 okt worden ingeschreven. De Sloterplasloop wordt gezien als een “doorstroom-evenement” dus er is geen corona-check voor de deelnemers. Die is er wel voor als je de kantine in wilt. Verder is er ook geen garderobe. En we mogen geen fanschare meenemen, alleen lopers mogen het terrein op. Dus zo min mogelijk meenemen. Ik loop met rugzakje, daar kunnen dan eventueel sleutels en mobieltjes in. Een warme trui voor de fietstocht laten we in een fietstas achter. Lekker praktisch 😎

 19. Er hebben al twee lopers een TED-talk gegeven: Eric en Erik. Een TED-talk van 1 minuut. Officieel vertelt iemand iets over zijn expertisegebied (Technology, Entertainment, Design) maar je kan ook iets over jezelf vertellen. Een minuut lang! Voor vanavond heb ik nog niemand, maar misschien staat er nu iemand op? 😀

 20. Aanstaande vrijdagavond 3 september om 17.00 uur hebben we een feestje op de volkstuin! Nog een klein beetje in het teken van ons 21 jarig bestaan 🙂
  Groeten, Joke

 21. Beste lopers, de bootcamp op de zondagmiddag stopt een paar maanden. Eind november start de bootcamp weer. De reden: jullie trainer is een paar weekenden weg en heeft dan geen inval.

  Bootcamp 2021

 22. Niels 4.40 (pr is 4.39)
  Allard 5.27 pr! (dit was 5.42)
  Eric 5.51 (pr is 5.06)
  Kiki 6.15 pr! (pr was 6.40)
  Jasper 7.17 (pr is 4.57)
  Nicole 7.23
  Annemieke 7.27 (pr is 6.35)
  Johan 7.27 (pr is 5.05)
  en bijgaande foto is van een week eerder, de top 5 van de eindsprint!

  westerpark 2012

 23. Tijden van rondje begraafplaats, 1240 meter:
  Niels 4.39 min (pr was 4.55)
  Allard 5.42 min
  Mees 6.00 min
  Jet 6.12 min (pr is 5.48)
  Anrina 6.41 min (pr is 5.40)
  Karin 7.05 min (pr is 6.27)
  Annemieke 7.28 min (pr is 6.35)
  Berendien 7.43 min
  Marina 8.38 min (pr is 7.00 min)

 24. Vanavond twee tijdmetingen gedaan, en dat deed ik in het verleden wel vaker. De meeste lopers maken van een tijdmeting een mooie tempoloop en dat kun je zeker twee in een training.
  800 meter, twee rondjes vijver:
  Niels 2.44 min
  Allard 3.31 min
  Jet 4.23 min (pr is 4.13)
  Anrina 4.23 min (pr is 3.55)
  Marina 4.23 min
  Karin 4.42 min
  Annemieke 4.48 min (pr was 4.59)
  Berendien 4.48 min
  Nicole 4.52 min

 25. Er staan twee evenementen op de agenda: zondag 10 oktober Sloterplasloop met keuze uit 5 en 10 km en het weekend van 13 november gaan we naar Schiermonnikoog voor de Devil’s Trail, 15 of 30 km.
  Bijgaande foto Devil’s Trial 2019 🙂

  schier 2019

 26. Aanstaande vrijdagavond 2 juli hebben we een feestje op de volkstuin. We bestaan ruim 21 jaar en ik hou natuurlijk een speech 🙂

 27. Vorige week donderdag is er een rondje begraafplaats (1240 meter) gelopen, met tijdmeting. Dit was aan het eind van de training, en daarna een wandeling terug naar de kinderboerderij. De tijden:
  Jesse 4.24 min, pr is 4.10 min
  Erik V 4.57 min, pr was 5.08 min
  Eric H 5.23 min, pr is 5.08 min
  Rein 5.36 min, pr is 5.30 min
  Barbara 6.29 min
  Jasper 6.38 min, pr is 4.57 min
  Kiki 6.57 min, pr is 6.40 min
  Saul 6.57 min
  Liesbeth 7.18 min, pr was 8.07 min
  Karin 7.20 min, pr is 6.27 min
  Anrina 7.20 min, pr is 5.40 min
  Jet 7.58 min, pr is 5.48 min
  Annemieke 7.58 min, pr is 6.35 min
  Deze avond is er ook een estafette gelopen en onze “amateur”sprinters blijken een prachtige start in huis te hebben! Op filmpjes die ik heb gemaakt is dat goed te zien, ik haal daar soms foto’s uit. Het beeld dekt de lading niet helemaal, dat kan alleen een professionele sportfotograaf tot zijn recht laten komen. Maar bijgaande foto laat al de vliegende start van Anrina zien. Jasper had er ook één, maar net even iets eerder. In de verte zie je in de lucht een zwerm kraaien vliegen en een leuk weetje is dat dat in het engels een “murder” heet.

  westerpark 2021

 28. Deze zondag, de pinksterzondag, is er gewoon bootcamp om 16.00 uur op de Condensatorweg!
  Ik zie jullie daar!
  Bijgaande foto is donderdagavond tijdens de traning gemaakt.

 29. Koningsdag was een zonnig dagje. Ontzettend druk in het park, vooral rondom de spartelvijver dus we boffen dat we nu bij de kinderboerderij afspreken. Eén van onze lopers werd bij de ingang tegengehouden en moest omlopen. Dan zijn er duizenden feestvierders in het park en de loper die 19 jaar in het Westerpark loopt wordt tegengehouden. Gelukkig weet hij alles over omweggetjes en parcourskennis.
  Aan het eind van de training gingen een paar lopers een wedstrijdje “spooropgang opracen” aan. Winnaar is de “king of the hill”. Niels dus!
  Vanavond hoop ik een paar padden te spotten, de paddentrek is begonnen.

 30. Vanavond koningsdag trainingsdag! Dus wie wil en kan: om 19.00 uur bij de kinderboerderij.

 31. Vanavond lopen we waarschijnlijk in het zonnetje. Meteen een mooi moment om daar foto’s van te maken 🙂 Van de bootcamp van afgelopen zondag heb ik geen foto’s gemaakt, de groep was dan ook behoorlijk groot: 19 bootcampers. Dat was logistiek even een dingetje, ik had mijn handen eraan vol om iedereen in de flow te houden. Dus volgende keer betere logistiek voor als er weer zoveel bootcampers komen, en een fotomoment.

 32. Afgelopen dinsdag in de sneeuw gelopen, en in het zonnetje. We vroegen ons af of er zoiets als een “sneeuwboog” bestaat, als variatie op een regenboog.

 33. Niet vergeten: vanaf vandaag starten we op dinsdag en donderdag bij de kinderboerderij!

 34. Vandaag, op de 1e paasdag, is er bootcamp. Ook de paashazen sporten gewoon door!
  Bij de Condensatorweg langs het spoor.
  Bijgaande foto: verzamelen bij de spartelvijver, eind maart. Er wordt weer een tijdperk afgesloten want we gaan bij de kinderboerderij verzamelen vanaf aanstaande dinsdag. Terug naar waar het allemaal begon.

 35. De klok is een uur vooruit gegaan, we trainen weer in het licht. Op de zondagmiddag trainen we natuurlijk altijd al in het licht (in december kwamen we wel in het donker thuis).
  Vanmiddag, zondagmiddag, staat er weer een leuke bootcamp op jullie te wachten! En nog even voor de zekerheid: de trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn zwaardere opties, lichtere opties, dus voor ieder wat wils.
  Bijgaande foto: de locatie van de zondagmiddag bootcamp

 36. Well done, mensen! Twaalf bootcampers die drie kwartier in tweetallen een tabata training deden. En na afloop waren alle spullen in mijn fietstassen gedaan, dank daarvoor! 🙂
  Na de drie kwartier werd er nog even “ge-apekooid” bij de open gym zelf: de aaphang, pull ups, twisten op het plateau. Het is een leuke locatie langs het spoor!

 37. Heerlijk, weer bootcamp! Lopen op zondagmiddag was goed alternatief maar voor de broodnodige variatie is dit heel fijn. Prima plek ook, Tot vanmiddag

 38. Dit weekend begint de bootcamp weer! Let op: we hebben een nieuwe locatie, de “open gym” bij Sloterdijk. Daar is ruimte en rust. Op het bekende tijdstip van zondagmiddag 16.00 uur.
  Adres: Condensatorweg, langs het spoor. Er wordt getraind in tweetallen. Uiteraard!

 39. Dit weekend gaat het zondagmiddagloopje niet door, de sneeuw is in een ijsplaat veranderd. Dinsdagavond schijnt het beter te worden. Tot dan! Groeten, Joke

 40. Quizvraag: zijn we afgelopen zondag wel of niet gaan lopen?
  Het goede antwoord is: ja! Zie bijgaande foto.
  We zeggen het wel vaker tegen elkaar: hardlopen kan eigenlijk altijd. Fietsen is nu op veel plekken een ramp. Met wandelen is het ook uitkijken. Wie is er al 10 centimeter vooruit gegleden bij een stap en dat je dan nog net op de been blijft? Ik denk wij allemaal 🙂 maar bij het joggen valt het echt mee. Joggers zetten bij een stap vooruit hun voorste voet onder het zwaartepunt van hun lichaam en dat is redelijk stabiel. Zondagmiddag liepen we onder andere over de volkstuinen en daar lagen “sneeuwduinen”, een nieuw woord dat nu steeds voorbij komt. Het waren kleine sneeuwduintjes maar toch, ikzelf sta dan meteen geparkeerd. Mijn medelopers gingen er als hertjes overheen en doorheen, complimenten!
  Vanavond zijn er weer samenloopjes.

 41. Hallo Joke en “zondag” lopers, het ziet er naar uit dat er morgen in een laag(je?) sneeuw gelopen gaat worden, leuk! We hebben het ooit eerder gedaan en je gelooft het misschien niet maar het kan echt en is superleuk. En als het echt niet gaat kunnen we altijd nog een sneeuwpop maken in tweetallen 😉 tot morgen???? Ik heb er nu al zin in…..

 42. De samenloopjes gaan inderdaad erg goed! En gisteravond op de terugweg reden er twee motoragenten over het fietspad. Dan schrik ik toch even ondanks dat we braaf uit elkaar lopen. Maar eerlijk is eerlijk: we zoeken de randen van het betamelijke op. De regering wil dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft. En ook is er begrip dat mensen er even uit moeten om te ontspannen. En dan is een loopje in tweetallen in een rustig park een goede keuze.
  En behalve samenlopen zijn er ook ijsbadsessies, dit weekend drie stuks. Vanmiddag een sessie en morgenmiddag twee sessies:
  vrijdagmiddag 16.15 uur: Liesbeth, Steven, Hubert
  zaterdagmiddag 14.00 uur: Gaby, Aja, Karin, Joke
  zaterdagmiddag 16.00 uur: Kiki, Brandaan, Roya, Klaas, Hansje
  zondagochtend 10.00 uur: Jesse en misschien nog twee mensen erbij.
  Het bad staat al klaar.
  We verheugen ons al (of niet 😉 Maar nooit spijt van een training en nooit spijt van een ijsbad!
  Over twee weken zijn weer de volgende sessies gepland.

Geef een antwoord

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here