334 gedachten over “Prikbord”

 1. Vanavond een rondje gelopen. Jeroen en Eric hebben al een paar keer eerder samen een rondje gelopen, met anderhalve meter afstand. Vanavond ging ik mee, en we kwamen Frank en Anita tegen die een wandeling in het park maakten.

  Lockdown Loopje

 2. Verwarrend genoeg is 1 juni de datum voor grote evenementen. Scholen en sportscholen hebben nog steeds 6 april als datum. Maar met de aantekening dat dat zeer waarschijnlijk ook wordt uitgesteld. En dat is wel de verwachting…
  Voor de mensen die nu thuis zitten, al dan niet thuiswerkend: het is een mooi moment voor quarantaine-kansen. Ikzelf ben daar wisselend succesvol in 😉 Zo heb ik de wens om een app te maken voor de hardloopgroep, en ben gestart met de weg daarnaar toe. Wie weet krijg ik dat binnen een jaar voor elkaar. Maar ik laat me steeds afleiden en ik ben niet de enige als ik mensen hierover hoor.
  Goede tips: hou een vast slaap- en waakritme aan, vooral in deze tijden. Kook lekker voor jezelf, maak gezonde maaltijden. Er schijnt nu heel veel fastfood gegeten te worden, ook in Nederland. En dat is lekker maar het maakt je heel hangerig en lusteloos. En hoe vaker je gezonde voeding maakt hoe meer je het gaat waarderen. En ga iedere dag buiten wandelen, of hardlopen natuurlijk. Deze huis, tuin en keukenadviezen zijn gewoon de sterke basisadviezen. Geen speld tussen te krijgen.
  Stay strong!

 3. Hallo lopers, poeh maatregelen uitgebreid tot 1 juni! Ongelofelijk, geen gezamenlijke sportmomenten. Het zal nodig zijn, maar leuk is anders. Ik wens iedereen sterkte en discipline bij het individueel sporten en blijf vooral gezond allemaal. Groetjes Karin

 4. Helaas, Liesbeth… het kan echt even niet meer. Ik had nog het plan om eventueel in tweetallen te gaan joggen maar gezien de situatie doe ik het maar niet. Er zijn nog steeds bootcamp groepen bezig in het Westerpark en andere parken, en de oproep is om het echt niet meer te doen. Heel jammer! Snik….
  Groetjes, Joke

 5. Liever zou ik nu hardlopen .
  Vrienden aan je zijde .
  De wind in je gezicht .
  De vrijheid van het lopen .
  En de finish al in zicht.

 6. Voor ons allemaal geldt dat het leven afgelopen week ingrijpend is veranderd.
  – de één gaat nog “gewoon” naar het werk maar alles is daar totaal anders
  – de ander werkt vanuit huis
  – sommigen zitten plotseling thuis zonder werk
  Ik zit in de derde categorie en aanvankelijk dacht ik: aha, laat ik mijn tijd eens goed besteden! Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toen zag ik dit plaatje op reddit (een social media platform) en dacht: mooi, eens kijken welke van de zes plaatjes mij representeert. Mmmm, geen idee! Dan kijk ik bij de reacties op dit plaatje en dan blijk ik één van de vele mensen te zijn die “all of the above” is en iedere 5 minuten switch ik van de één naar de ander. Van de ene gemoedstoestand naar de andere. Vermoeiend maar ik ben dus niet de enige.
  Ik heb dus orde nodig in de chaos van het grote niets. Gisteravond was even een ankermoment voor mij: met z’n vieren waren we bij de spartelvijver en zijn in twee tweetallen een rondje gaan lopen. Als een splinter cell van de underground resistance (met dank aan Eric voor deze “wij hangen de eenzame held uit” omschrijving).
  En dan krijg ik het verhaal van Annemieke mee, die in het onderwijs werkt en dan nu vanuit huis werkt. En voor enorme uitdagingen komt te staan en dat met verve doet. Echt leuk om te horen hoe andere mensen bezig zijn. Ik heb veel contact gehad met de lopers via mail, sms en whatsapp en dat doet me goed! Esther zei: “Veel sterkte allemaal, volhouden!” en dat vind ik mooie troostende woorden.

 7. Wat jammer! Ik wilde vanavond juist weer gaan. Maar wel begrijpelijk. Dan ga ik maar zelf lopen in het Rembrandtpark. Iedereen sterkte toegewenst en Joke, bedankt voor de tips. Groet, Steven.

 8. Beste lopers, ik heb zoveel mogelijk iedereen geappt, gemaild en gesms’t met de mededeling dat de trainingen niet meer doorgaan. Vanavond staan Jeroen en ik bij de spartelvijver om lopers op te vangen die dit niet wisten. Eventueel stuur ik mensen in tweetallen op pad voor een rondje, of ieder apart. We houden discrete afstand waar nodig.
  Voor de lopers die tijdelijk geen werk hebben of vanuit huis werken: probeer tienduizend stappen per dag te zetten! We mogen naar buiten, en er is altijd wel een leuke wandeling te bedenken vanuit de voordeur. Of boodschappen doen te voet. Het helpt echt tegen teveel en te lang zitten. En het helpt tegen lusteloosheid. Zorg goed voor jezelf! Groeten, Joke

 9. Helaas, beste lopers! De hardloopgroep stopt met trainingen geven tot en met 6 april. Dan zien we weer verder. Er is een oproep gedaan om niet meer met groepen, groot of klein, in het park te sporten.
  Afgelopen dinsdag was het heel fijn met elkaar, en ook het applaus op de heuvel voor het zorgpersoneel dat steeds op de barricaden staat was prachtig! Drie minuten lang.
  Iedereen die ik spreek vraagt zich af: hoe gaat dit zich ontwikkelen? Kunnen we 6 april goed nieuws tegemoet zien? Of gaan we nog een lockdown meemaken? Niemand die het weet.
  Ik ben er nu even stil van. Ik zal iedereen missen de komende weken. Moge iedereen hier goed uitkomen en het zal weer geweldig zijn als we weer mogen trainen in het park! Laat als je wilt af en toe van je horen op dit prikbord. Zijn er mensen die zelf blijven lopen? Alleen, of met loopmaatje?
  Ikzelf maak er veel werk van om iedere dag te trainen. Krachttraining met kettlebells, veel lange wandelingen, op de tuin werken. En ook een ronde door het park joggen. Rustig de tijd nemen om gezonde maaltijden te maken, en daar lijk ik niet de enige in want de groentenschappen waren totaal leeg in de supermarkt. Geen broccoli meer te bekennen! En bijna alle chocolade was verkocht, dat dan weer wel 😉
  Groeten, Joke

 10. Vanavond ben ik bij de spartelvijver voor een inofficiële training. Wie wil, kan komen en lekker meelopen. Ik denk dat er een paar lopers zijn die het fijn vinden om er even uit te gaan en samen te lopen. In de buitenlucht, even je hoofd leegmaken.
  En deze foto kwam ik tegen op twitter, buurtbewoners hebben een spandoek opgehangen tegenover het OLVG ziekenhuis om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. En terecht!
  Mensen, zorg goed voor jezelf, en mocht je ondanks alle onrust baat hebben bij de buitenlucht, loop dan een rondje mee.

  Lockdown Loopje

 11. hoi lopers
  Bedankt voor de mooie woorden ,doet me goed
  OLVG stroomt langzaam vol met mensen die besmet zijn met het virus .
  Er liggen draaiboeken klaar .
  Komende tijd wordt het zwaar voor ons
  De afdeling waar ik werk is al heel erg zwaar ,maar dan is het fijn dat ik me lekker ontspannen met hardlopen .
  Dat ik leuke mensen ontmoet die mij weer positieve energie geven .
  Ik zie jullie morgen endan maken we weer met zijn allen een prachtige avond van
  Groetjes Liesbeth

 12. Wat een mooie woorden, Frank! En zolang wij de vrijheid van het park als groep mogen betreden zitten wij goed! Beste lopers, kom lekker meelopen en natuurlijk is het verstandig bij verkoudheid/ niet helemaal lekker voelen om dan thuis te blijven, we vertrouwen op elkaars goede inzicht hierin. Tot nu toe was het opmerkelijk rustig op het corona-front in Amsterdam maar nu begint het door de stad te waren. Zorg goed voor jezelf! En Karin, ik hoop dat je snel herstelt! Groetjes, Joke en o ja: OneFitters en ClassPassers: kom vooral gewoon meelopen!

 13. Fijn als wij buitensporters – met enige onderlinge afstand – in deze bijzondere tijden wel wat afleiding en plezier en fitheid en weerstand samen kunnen vinden !

 14. Inderdaad Joke, heel surrealistisch allemaal. Fijn dat buitensporten nog wel kan. Zelf ben ik even “buitenspel”, niet door corona gelukkig en ik hoop snel mijn rondjes weer mee te kunnen met de groep. En voor mensen in de zorg zoals Liesbeth is het allemaal extra pittig, respect! Laten we hopen dat het snel voorbij zal gaan.

 15. Lieve lopers, het zijn rare tijden. Vanmiddag, na afloop van de Runner’s bootcamp, stroomden de berichten mijn telefoon binnen van collega’s: scholen, horeca en sportclubs gaan de komende drie weken dicht. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, om niet onnodig groepen op te zoeken, en om vooral geen wc papier te hamsteren. Ik ben eens gaan rondvragen en als hardloopgroep in de buitenlucht kunnen we gewoon doorgaan. Nou ja, gewoon, we zijn ons natuurlijk zeer bewust van de omstandigheden. De trainingen gaan door zolang het mogelijk is. Laten we hopen dat iedereen deze tijden goed doorkomt! Extra liefde en steun voor onze medelopers in de zorg zoals Liesbeth. Veel sterkte, Liesbeth, en zorg vooral ook goed voor jezelf! Groeten, Joke

 16. Dat is leuk, een foto van la roche marathon. En ik weet nog dat die dat jaar op mijn verjaardag was, want toen werd ik 40, een jarige foto dus!

 17. Ik heb een blog geschreven over ademhaling, en dan ook over neusademen: https://loopje.nl/ademhaling/ . Misschien interessant om te lezen omdat het zeer actueel is: door je neus ademen beschermt je tegen bacteriën en virussen van buitenaf! Op twee manieren: door je neus ademen filtert de lucht en laat bacteriën en virussen niet door, en in je neus wordt stikstofoxide gemaakt dat een goede afweer is tegen infectieziekten. Dus: neusademen! Is dat lastig voor je omdat je een echte mondademer bent: oefenen. En bijgaande foto heb ik in de archieven gevonden en in het fotoalbum van 2011 geplaatst, onderaan: https://loopje.nl/fotos/fotoalbum-2011/ . Zie de bekende gezichten! 🙂

  Ardennen

 18. Dinsdagavond training: de avond van geen handen schudden maar groeten met je voeten, de avond van de eerste padden die uit hun winterslaap waren gekomen, de avond van 15 lopers en op het laatst toch nog 16 lopers met 8 mannen en 8 vrouwen, en ik kreeg voor het eerst ooit een ellebooggroet. Van Frank! Hij was wél scherp waar Mark Rutten voor het oog van de camera een hand schudde net nadat hij alle Nederlanders had opgeroepen om geen handen meer te schudden. En ik heb van Joël, onze Engelse medeloper, geleerd dat Engelsen nauwelijks leenwoorden gebruiken en hij kende het woord “bouillon” niet. In april gaat hij mee naar de Bouillonnante en misschien krijgen we hem dan wel uitgelegd wat bouillon is.
  Het was een heerlijk loopavondje met behoorlijk wat wind en allemaal leuke gesprekken. Never a dull moment! Groetjes, Joke

 19. Zondagmiddag Runner’s bootcamp met 8 lopers. Veel bekende gezichten tegengekomen! Het was zo’n dag dat iedereen naar buiten ging. De bootcamp had oa een kettlebell pull wedstrijdje en boxjumps op een steen. Er was weer een topteam! En Jesse heeft de Louis Vinkloop gelopen, 10 km in 44 minuten. Well done!

 20. Dinsdagavond behoorlijk stevige regen en toch 22 lopers! Niet iedereen had door dat het zou blijven regenen en niet iedereen had een regenjasje. Helaas geen foto gemaakt van Rafaël in zijn smoothe outfit met doorzichtige regencape erover, compleet met puntmuts 🙂 Achteraf telde ik 15 vrouwen en 7 mannen, dat was me tijdens de training niet opgevallen. En gisteravond, bij de donderdagavond training, regende het weer stevig. Verdorie! Ik schatte dat er 8 lopers zouden komen en eerst waren er 7, en later sloot Erik zich aan. Dus 8! In de regen en het was heerlijk. De trainingen worden dan wat meer simpel gehouden, lekker lopen en warm blijven is de focus. En dat is al heel wat: molentjes, één voor één loopjes, tempoloopjes. En weer fris en blakend terug bij de spartelvijver. Nooit spijt van een training! En zondagmiddag Runner’s bootcamp in het park. Met of zonder regen, we zullen het zien 🙂

  Westerpark hardlopen

 21. Afgelopen weken hebben we met overgave getraind in het donkere park. Nog een maand en we trainen weer in het licht! De Runner’s bootcamp op de zondagmiddag is wel in het licht, heerlijk is dat. We hebben nu een maand bootcamp achter de rug met twee keer een stormalarm en een wolkbreuk. En toch altijd hardlopers die komen bootrampen! Extra stoer. Het eerste half uur doen we oefeningen en het tweede half uur een ronde van 2,2 of 4,2 km. Lekker compact, iedereen is vijf uur weer binnen. De lopers die vaker komen krijgen er steeds meer gevoel voor, en je herstelt steeds vlotter tijdens het lopen van de oefeningen die je hebt gedaan. Je traint je herstellend vermogen. Ook heel handig bij traillopen, daar heb je obstakels die je uit je ritme halen en op de “gewone” stukken kom je zo snel mogelijk weer in je loopritme. Dat kunnen de Bouillonnante-lopers goed gebruiken!
  Vandaag hebben Jesse en Hugo meegelopen met de Mooie Nel Cross in Haarlem, 9,8 km in 45.07 min (Hugo) en 46.24 min (Jesse). Snelle tijden!

 22. Eindelijk weer eens een foto tijdens de hardlooptraining gemaakt! We waren met z’n achten en begonnen in de stromende regen. En opeens bleek de regen te zijn gestopt. Ieder weer is loop weer, ook gister weer! //Joke

 23. Ciara was lief voor ons, David geselde ons. En ik had het niet anders gewild! Leontine “had dit voor geen goud willen missen” en de twee zwaardvechters in het park zeiden ook al dat het heel goed is voor je immuumsysteem als je de iceman uithangt. En voor het eerst in lange tijd dat lopers gingen groeten. Olga liep vooruit op de grote ronde om de volkstuinen, Leontine en ik liepen daar ver achter. Er brak een enorme bui los en de paar lopers die we tegen kwamen moesten er ook om lachen. Weer terug bleek Nicole er nog te zijn, ze deed een zelf bedachte workout met Olga en Jeroen. When the going gets tough the tough get going! Dat betekent niet dat Jasper niet stoer is omdat hij meteen doorging naar huis, integendeel. En Anita zocht het heerlijke weer uit om te gaan wandelen en ook een stukje met ons mee te doen. Superleuk weer! Groetjes, Joke

 24. Jesse en Hugo hebben de Wijckertrail gelopen vandaag, 16,1 km in 1.22 uur. Complimenten!
  Jeroen en ik staan in het park, straks begint de Runner’s bootcamp. Gelukkig regent het! En er zijn twee jongemannen een zwaardgevecht aan het oefenen. Ze zijn (bijna) cooler than us?
  This is how we rock!

 25. Top dat het weer gelukt is in alle drukte, de inschrijving voor de Bouillonante. Nu al zin in! Frank

 26. Hele leuke loop, Claske! Ik vraag rond in de groep of er meer lopers zijn die mee willen.
  Deze avond hebben Jeroen en ik de lopers ingeschreven voor de Bouillonnante en dat was best een stressklus. Binnen 20 minuten waren er 2000 inschrijvingen en leek het dat we niet iedereen ingeschreven kregen. Maar gelukkig: het lukte! Na afloop van de inschrijfsessie moesten we echt even ontstressen 😉
  Bij de Twiskemolenloop geen inschrijfstress, daar is altijd plek!
  Groetjes, Joke

Reacties zijn gesloten.