334 gedachten over “Prikbord”

 1. We hebben de fase dat er in tweetallen gelopen moest worden weer achter ons gelaten, nu is het in groepjes in vier. Nog steeds met hier en daar een BOA-run en een kat en muisspel in het donker. Ondanks het verdelen in groepen komen we toch steeds weer samen, dat krijg je als je jarenlang zo goed op elkaar ingespeeld bent. Bijgaande foto: bootcamp op de zondagmiddag. Afgelopen zondag waren er 10 bootcampers, en de zelfredzaamheid is hoog. Werken met opdrachten op kaartjes werkt heel goed! Extraatje bij de zondagmiddag bootcamp: daglicht. De hardlooptrainingen zijn in het donker, maar dan ook echt in het donker.

 2. Straks de zondagmiddag bootcamp in het oude park. Mooi weertje! En tijdens het trainen de schemering in.

 3. Gister weer met tweetallen getraind en vanaf de picknicktafel leek het wel alsof er de hele tijd iemand achter de boom stond te schuilen. Maar het was gewoon een grote bult van de boom zelf 😉
  Vanaf donderdag mag er weer in viertallen getraind worden. En hopelijk weer zo snel mogelijk met de hele groep!
  Bijgaande foto: de enge boom

  westerpark 2021 kabuter

 4. De bootcamp vanmiddag is in tweetallen die zelf aan de slag kunnen. Ik heb de training voorbereid, er zijn kaarten met trainingsblokken van 10 minuten. De tweetallen doen 3 van deze blokken met een rondje joggen of wandelen tussendoor. Als je een stopwatch hebt neem die dan mee. Er zit ook een stopwatch op je smartphone. Tot straks!

 5. De trainingen zijn nu in tweetallen, je wordt ter plekke gematcht. De tweetallen krijgen opdrachten op kaartjes. Speel het spel mee, doe de opdrachten lekker met overgave en geniet van de avond, het gezelschap, het sporten. Het houdt onze geest en lichaam gezond. Wij kunnen dit! 🙂
  De bootcamp op de zondagmiddag 16.00 uur: wees op tijd, neem een stopwatch mee, ook daar word je gematcht in tweetallen. Ook hier krijg je kaartjes met opdrachten mee, blokken van jj10 minuten.
  Als je je van te voren opgeeft voor de bootcamp dan is er zeker een matje voor je, dan kun je het 10 minutenblok met grondoefeningen doen en anders wordt het een alternatief blok zonder grondoefeningen. Mogelijkheden genoeg, voor ieder wat wils en de meestenbootcampers zijn goed ingewerkt. Die weten van wanten.
  Ook dit kunnen wij 🙂 en ps: er zit een stopwatch op je smartphone

 6. De bootcamp begint weer! Deze zondagmiddag 16.00 uur bij de spartelvijver, en dan het hoekje om naar het oude park. Dat is onze “winterlocatie” voor de bootcamp, het park is weer rustig!

 7. Vanavond is er “gewoon” training, of eigenlijk “iets aangepaste” training. Met of zonder regen, dat gaan we zien. Karin, dank je voor je opbeurende woorden 🙂 Het is altijd zo heerlijk om samen buiten te sporten en gelukkig kan dat nog gewoon en dat het in groepjes van 4 lopers moet, zal ons plezier inderdaad niet bederven. Tot vanavond!
  Groeten, Joke

 8. Goedemorgen Joke,
  Goed besluit, de uitbrander van het opgewonden standje van handhaving was geheel ongenuanceerd in mijn ogen en had zeker een paar toontjes lager gemogen. Het is de toon die tenslotte de muziek maakt. Maar goed, hij moest waarschijnlijk iets bewijzen of had een moeilijke dag achter de rug. Na zo’n optreden snap je dat deze mensen het soms erg zwaar hebben en tegen agressie aanlopen. Hoewel ik dat persoonlijk niet goed keur begrijp ik nu wel hoe dat werkt. Maar goed, wij zullen ons natuurlijk aan de regels houden, wat wij in mijn beleving al deden, en ik ben er van overtuigd dat de avonden bij de hardloopgroep er niet minder gezellig door worden en dat jij als altijd ons leuke opdrachten gaat geven. Tenslotte is sporten gezond en daar doen we het voor.
  Tot gauw, Karin

 9. Gezien de maatregelen en de uitbrander die we afgelopen donderdag bij de spartelvijver kregen: voor de trainingen maak ik groepjes van maximaal 4 personen en geef de groepjes een kaartje met één of meerdere opdrachten mee. Ik sta op een punt in het park waar de groepjes dan heenkomen en er worden opdrachten gewisseld. En we gaan bij de heuvel uit elkaar. En waarschijnlijk weten we daar iets leuks van te maken met elkaar en is het niet eens minder gezellig. In het donker!
  Bijgaande foto is een paar jaar geleden gemaakt bij de Neverest Trail.

 10. Afgelopen donderdag is er door een groepje lopers de “800 meter van Joop Ruter” gelopen. De Rotterdamse Joop Ruter liep toen hij 85 jaar oud was de 800 meter in 3.38 min. Het is altijd weer spannend hoeveel van onze lopers onder die tijd weten te blijven. Spoiler: het waren er donderdag 5!
  Rafaël 2.33 een pr, dit was 2.54
  Olga 3.15 pr is 3.04
  Jeroen 3.19 een pr, dit was 3.25
  Eric H 3.20 een pr, dit was 3.32
  Mees 3.34
  Klaas 3.43 een pr, dit was 4.28
  Johan 4.02
  Jasper 4.33 pr is 4.12
  Eén loper hield het even bij één ronde, een andere loper sloeg over. Het was weer een heerlijk avondje! Eerst in de schemering en al snel in het donker. Het park was echt heel rustig.

 11. Na de eerste schrik nav de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen het volgende:
  we trainen verder, ik deel de lopers op in groepjes van 4.
  Er zijn meer groepen die dat doen, ook de sportorganisatie OneFit moedigt dit aan. Samen buiten sporten maar dan net even anders.
  Wij kunnen dit! We hebben wel voor hetere vuren gestaan 😉
  De bootcamp op de zondagmiddag stop ik twee weken en zondag 1 november start ik die weer. Een pauze geeft me lucht om het een goede vorm te geven.

 12. Vanaf nu is de zondagmiddag bootcamp weer in het oude park. Het is weer rustiger dus we hebben weer alle ruimte.

 13. Zaterdag 10 oktober organiseer ik wederom een workshop koudetraining volgens de Wim Hof Methode. Aanvang 14:00 en afsluiting 15u30. Daarna nog drankje en healthy bite voor wie wil. Locatie: tuinhuis Spreeuwenlaan 17 in tuinpark Sloterdijkermeer (het tweede park vanaf kinderboerderij). Als je mee wilt doen, en je hebt t me nog niet laten weten, doe het alsnog. Meenemen: zwemkleding en handdoek. It’s gonna be fun again😎 Hieronder zie je Gijs in een fraaie concentratie, waarmee hij de kou de vorige ijsbadsessie moeiteloos wist te trotseren!

 14. Aanstaande zaterdag 26 september organiseer ik wederom een workshop koudetraining volgens de Wim Hof Methode. Aanvang 14:00 en afsluiting 15u30. Daarna nog drankje en healthy bite voor wie wil. Locatie: tuinhuis Spreeuwenlaan 17 in tuinpark Sloterdijkermeer (het tweede park vanaf kinderboerderij). Geen kosten. Als je mee wilt doen, en je hebt t me nog niet laten weten, doe het alsnog. Meenemen: zwemkleding en handdoek. It’s gonna be fun again😎. Zie op de foto Klaas aan het einde van zijn ijsbad In vorige workshop met Jesse op de achtergrond die wat ijsblokjes terug het water in gooit. Wat een positiviteit en dynamiek.

 15. Hoi allemaal, als gebruikers van het park wil ik de petitie van ‘Vrienden van het Westerpark’ graag onder jullie aandacht brengen. Er is de afgelopen twee jaar door groepen bewoners, waaronder ikzelf, en vertegenwoordigers van de overheid uitgebreid gesproken over hoe dat nou moet met de evenementen in het Westerpark. Daar is een alleszins acceptabel voorstel uit gekomen, met ook ruimte voor de feestvierders, maar gewoon ietsjes minder heftig allemaal. Dat plan is zonder opgaaf van reden terzijde geschoven en er komen nu weer 123 grote evenementen per jaar in het Westerpark. Ter vergelijking: in andere parken in de stad zijn dat er gemiddeld 33.
  Kortom: het is niet eerlijk!
  Daarom: een warm pleidooi de petitie te tekenen.
  https://www.petitie24.nl/petitie/3242/het-westerpark-voor-de-amsterdammers
  Ik zie jullie allemaal graag weer bij het hardlopen, jongens wat een verrukkelijk weer!
  En voor de stoere ijswaterverdragers onder jullie: succes dit weekend!

 16. We hebben weer een week met veel beweging achter de rug: afgelopen zaterdag een Wim Hof ijsbad-sessie met elf mensen, zondagmiddag de bootcamp, dinsdag- en donderdagavond de training. Een paar lopers die een tijdje niet zijn geweest zijn weer terug, erg leuk! Wat opviel: na afloop van de training gingen de lantaarns branden, het wordt weer eerder donker.
  Bijgaande foto heb ik vorige maand gemaakt. Ik maak de laatste tijd erg weinig foto’s, en dat past ook wel.

 17. Frank, Anita, veel geluk met jullie nieuwe leven! En leuk dat onze paden nog zullen kruisen. Wat een geschiedenis hebben we met elkaar opgebouwd, ik weet niet eens waar te beginnen. Anita deelde donderdag een herinnering: Vlieland halve marathon 2010 en dat Jeroen, ikzelf, Kiki en Nono in een tent sliepen en dat je ’s nachts Nono hoorde zeggen dat hij moest kotsen en dat wij heel erg moesten lachen. Dat klonk heel vertrouwd! Ik wist het niet meer maar het klinkt zeker als iets dat gebeurd is 🙂
  En Frank, jouw schitterende verslagen van jouw/onze loopavonturen. Met name van onze eerste editie van de Bouillonnante, jouw verslag staat als laatste: https://loopje.nl/la-bouillonnante-grand-trail-de-bouillon/bouillonnante-2008/ . Ik moet er steeds weer om lachen! We waren allemaal wel op dreef met dit evenement maar jij hebt de kwaliteit bij ieder verslag weer waar gemaakt 🙂
  Het was een leuke laatste training in het Westerpark met heerlijke traktatie na afloop. De regen maakte het samenzijn hooguit wat korter maar heeft niets aan het plezier afgedaan, integendeel: door weer en wind, door regen en zonneschijn: altijd fijn! Bijgaande foto is van de Bouillonnante 2012, Anita en ik na de 24 km door de modder. Geweldige editie was dat! Met ook weer een geweldig verslag van Frank: https://loopje.nl/la-bouillonnante-grand-trail-de-bouillon/bouillonnante-2012/ .
  Veel succes met verhuizen en op naar de komende avonturen!
  Veel liefs, Joke

 18. Bedankt Joke en bedankt alle medelopers van de afgelopen bijna 20 jaar. Zoveel fijne trainingen in het Westerpark en loopjes in heel Nederland en de Ardennen gedaan. Soms met weinig zin toch gegaan, altijd met goede zin thuisgekomen. Door onze verhuizing ben ik vanaf nu geen vaste deelnemer weer, maar ik zal af en toe nog wel opduiken bij een training, een loopje ergens of een gezellig trainingskamp in Burg Reuland. Veel loopplezier verder samen en tot ziens, nogmaals dank van Frank.

 19. Allemaal super bedankt voor alle heerlijke trainingen en weekenden! We gaan elkaar zien! Anita

 20. Aanstaande zaterdag 5 september organiseer ik de tweede workshop koudetraining volgens de Wim Hof Methode. Aanvang 14:00 en afsluiting 15u30. Daarna nog drankje en healthy bite voor wie wil. Locatie: tuinhuis Spreeuwenlaan 17 in tuinpark Sloterdijkermeer (het tweede park vanaf kinderboerderij). Geen kosten. Als je mee wilt doen, en je hebt t me nog niet laten weten, doe het alsnog. Meenemen: zwemkleding en handdoek. It’s gonna be fun again😎

 21. Het weekend Ardennen is van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september. Laat maar weten als je mee wilt! We gaan vrijdag rondom 12.00 uur weg.

 22. Wat een geweldige workshop was dat Jeroen. Relaxed en superduidelijk, en leuk en enerverend om te doen. Goed om zo samen onder begeleiding de adem en koude oefeningen van Wim Hof te doen, en waanzinnig dat iedereen dan ook gewoon een paar minuten in een ijsbad kan zitten, wat ze er vooraf ook over dachten, ik had zelf ook niet gedacht dit zomaar zolang te kunnen en me er dan zo goed bij te voelen!

 23. Beste lopers, we gaan een hardloopweekend naar de Ardennen organiseren! De bouillonnante gaat niet door dus we doen het zelf.
  De keuze is uit twee weekenden. Als je mee wilt geef dan door welk weekend jou het beste uitkomt en de meeste stemmen gelden. De keuze is uit:
  vrijdag 11 sept – zondag 13 september of
  vrijdag 25 sept – zondag 27 september
  We vertrekken vrijdag overdag en gaan zondag namiddag weer terug.
  Op het programma staan een korte en een lange duurloop, een heuvelchallenge, een duo-estafette, spelletjes, lekker eten. Hoe heerlijk is dat!
  Foto: ikzelf bovenop de heuvel tijdens de challenge. Tijd:27.20 minuten.

 24. Zaterdag 22 augustus en zaterdag 5 september organiseer ik een workshop koudetraining volgens de Wim Hof Methode. Aanvang 14:00 en afsluiting 15u15. Daarna nog drankje en healthy bite voor wie wil. Locatie: tuinhuis Spreeuwenlaan 17 in tuinpark Sloterdijkermeer . Geen kosten. Als je mee wilt doen, laat me persoonlijk weten welke data je schikken. Meenemen: zwemkleding en handdoek. It’s gonna be fun😎

 25. Straks weer de hardlooptraining! Nee, het is niet te warm om te trainen. Waar het wel te warm voor is: urenlang in de volle zon zitten ipv in de schaduw, en thuis de hele dag in een benauwd huis zitten. In veel woningen is het nu 30 graden of meer. Heel belangrijk om dan buiten verkoeling te zoeken. Schaduw en wind maken het aangenaam. Dus: kom lekker trainen! Nooit spijt van een training 🙂
  Bijgaande foto: Jesse tijdens de Ardennen vakantie op de heuvel.

 26. Leuk, Frank! Tot straks! Ik heb een leuk programma voor de sporters, met alle ruimte om rustig aan te doen. Lekker buiten, in de schaduw, hopelijk een lekker briesje, en leuk gezelschap 🙂
  Bijgaande foto zijn Jeroen en Klaas tijdens de challenge van de heuvel (of eigenlijk “de Berg”) oprennen, door struikgewas, een pad naar beneden, een stuk asfalt.

 27. Tot zo bij de 1e bootcamp. Ik kom wel maar beloof niet veel te doen. Morgen moet ik ook weer kunnen werken, dus dit lijkt me een goede try-out na de vakantie.

 28. We hebben vakantie! De trainingen van dinsdag 28 juli tot en met donderdag 6 augustus gaan niet door. Zondag 9 augustus pakken we de draad weer op. We gaan weer met een groepje lopers naar de Ardennen!
  Het kan zijn dat er lopers zijn die op de groepsapp een oproepje doen om samen te gaan lopen op de trainingstijden. Wil je in de groepsapp laat het me dan weten. En op dit prikbord kan er ook een oproep gedaan worden.

 29. Over anderhalve week gaat Hardloopgroep Westerpark met vakantie. De trainingen vanaf 28 juli tot en 5 augustus gaan niet door. En daarna weer met verfrissende energie weer verder!!
  Bijgaande foto is van afgelopen dinsdag. 5 minuten interval over het driehoekje aan de Spaarndammerdijk: 30 seconden rustig, 20 seconden vlotjes en 10 seconden zeer vlot lopen. En dat vijf keer. Concentratie en stilte bij de lopers, een zeldzaam fenomeen 😉
  Straks weer een leuke training!

 30. Weer regen bij de dinsdagtraining en weer viel het erg mee. Op de foto één van de drie teams die een route door de volkstuinen liepen.

 31. In de training van vandaag stonden twee rondjes om de begraafplaats centraal (1240 meter): in de eerste helft van de training een rustig rondje en op het eind van de training een vlot rondje, met als richtlijn een minuut sneller. En dat is met een reden: aan het eind van de training ben je “fitter”, meer in de flow, dan in de eerste helft van de training. Hier zijn de gelopen tijden:
  Jesse 4.57 en 4.13, 44 seconden sneller
  Olga 6.29 en 4.40, 1.49 seconden sneller
  Niels 7.07 en 4.55, 2.12 seconden sneller
  Eric H 6.02 en 5.06, 56 seconden sneller
  Frank 7.30 en 5.37, 1.53 seconden sneller
  Jeroen 7.07 en 5.41, 1.26 seconden sneller
  Jasper 7.27 en 6.30; 57 seconden sneller
  Steven 7.15 en 6.38; 37 seconden sneller
  Kiki 7.30 en 6.40; 50 seconden sneller
  Annemieke 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  Anrina 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  En nog drie andere lopers trokken hun eigen plan met de rondjes.
  Hier is een link naar onze persoonlijke records: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/ . Olga en Eric H liepen een pr, en Jesse zat er vlakbij.
  Bijgaande foto is van vorig jaar, in de zomer tijdens een stortbui schuilen onder een boom 🙂

 32. Gisteren bij de dinsdagtraining is er een 800 meter tijdmeting gedaan. Twee rondjes om de vijver met de baljurk. Het intro bij deze opdracht is altijd: het nederlands record op de 800 meter is 3.38 minuten bij de mannen 80+ (Joop Ruter). Vandaag zijn daar drie lopers onder gebleven 🙂 Jesse heeft ook meteen het record van de hele hardloopgroep vernietigd, samen met Rafael en Olga. Zij drietjes zijn nu de top drie van de hardloopgroep.
  Jesse 2.39 (nieuw groepsrecord)
  Rafael 2.54
  Olga 3.04 (snelste vrouw van de hardloopgroep)
  Nicole 3.57
  Jasper 4.20 (pr is 4.12)
  Kiki 4.20
  Jet 4.33 (pr is 4.13)
  Anita 4.59
  Annemieke 4.59 (pr! Dit was 5.33)
  Jeroen 5.10 (pr is 3.25)
  Daarna zijn we naar de volkstuinen gegaan. Drie groepjes kregen een plattegrond mee met een route erop getekend en ze gingen op pad terwijl Jasper en ik op ze wachtten in de nog steeds stromende regen in een prachtig park. Na een tijdje kwamen de drie groepen gelijk binnen. Ik ben vergeten te vragen of ze elkaar onderweg nog zijn tegengekomen, want ieder groepje had een eigen route. En dan weer terug naar de spartelvijver. Helaas geen foto genomen, het park was schitterend in de regen. De natuur bloeit en groeit op volle kracht. Dan maar een foto van twee weken geleden erbij. Een foto met actie en rust tijdens dezelfde groepsoefening. Mooie balans! 🙂

 33. Vorige week dinsdag was er een lekker grote groep en dat is als trainer even aanpoten maar dan heb je ook wat! Allemaal happy runners die allemaal tot hun recht komen. Donderdagavond een kleinere groep en dat gaf weer een andere dynamiek met andere mogelijkheden. Het was stikhot, respect voor de lopers!

 34. Vanavond, donderdagavond, trainen in de warmte. Wij zoeken de koele plekken op in het park! Hier is een filmpje dat Klaas vorige week gemaakt heeft:

  En bijgaande foto is van afgelopen dinsdag bij het verzamelpunt. Uiteindelijk waren er 27 lopers met ook nu weer een mooie balans: 14 mannen en 13 vrouwen. Dat doen we goed met z’n allen!

 35. Een korte opsomming van vorige week: een coopertest, een killerdog die midden in het park een konijntje greep, een plank-molen, zondagmiddag een grote bootcampgroep bij het konijnendijkje, prachtig weer, steeds evenveel mannen en vrouwen bij de training. Steeds een goede afwisseling van inspanning en ontspanning, lichaam én geest worden verwend tijdens de training 🙂
  En voor vanavond heb ik weer een leuke training voorbereid!

 36. Vanavond was de perfecte avond voor een coopertest. Lekker rustig in het park, met de dreiging van regen die niet kwam, een beetje warm maar het werd pas later in de training wat meer benauwd. Dus meteen na een korte efficiënte warming up meteen de rondjes van 400 meter om de vijver lopen en dat 12 minuten lang. Twee lopers liepen niet of een stukje, en hier zijn de resultaten:
  Jesse 3140 meter (pr! dit was 3080)
  Rafaël 3140 meter (pr! dit was 2950)
  Olga 2820 meter (pr! dit was 2700)
  Eric H 2540 meter (evenaring van pr vorig jaar)
  Jeroen 2535 meter (zijn pr is 2815)
  Klaas 2300 meter (pr! dit was 2140)
  Anita 2100 meter (pr! dit was 2000)
  Jasper 2002 meter (zijn pr is 2650)
  Marina 2000 meter (haar pr is 2100)
  Kiki 1900 meter (eerste meting)
  Nicole 1890 meter (pr! dit was 1800)
  Karin 1820 meter (eerste meting)
  Annemieke 1800 meter (haar pr is 2250)
  Frank 1800 meter (zijn pr is 2800)
  Zes keer een pr en één keer een evenaring. Een ideale avond dus!
  En voor de derde keer op rij waren er evenveel mannen en vrouwen, 8 om 8. Dat maakt het extra leuk 🙂
  Later gingen we naar het konijnendijkje, de meesten met een omweg langs de volkstuinen. Behalve een één-voor-één-loop (of twee aan twee) werden er ook push ups gedaan met als specialiteit triceps-push ups. En dat inspireerde tot een hindi-squat, een bird-pose en een brug. Zie bijgaande foto.
  Het was een heerlijke avond!

 37. Van parool.nl:
  Binnen een dag is de petitie duizenden keren ondertekend door mensen die niet terug willen naar de situatie ‘voor coronatijd’. Op het moment van schrijven staat de teller op 11.693. Daarmee is de grens waarbij de gemeenteraad een besluit over de tekst moet nemen ruim behaald.
  Mocht de raad het voorstel afwijzen, dan willen de initiatiefnemers doorgaan tot er genoeg handtekeningen zijn verzameld voor een referendum. Daarvoor zijn 27.000 handtekeningen nodig.
  Wauw! Veel lopers van onze hardloopgroep hebben ook ondertekend, zie hier de link:
  https://v45.os-surveys.nl/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=O15205_12&I.user1=stemmen&Id=1
  Mocht je nog niet getekend hebben dan wil je dat misschien ook doen.
  Bijgaande foto is tijdens de Runner’s bootcamp gemaakt, gistermiddag, zondagmiddag, op het konijnendijkje. Op weg daarnaar toe werden we gewaarschuwd voor processierupsen maar de bomen met het lint erom heen zijn juist behandeld tegen deze rupsen. En het is maar de vraag of dat zo slim is gezien de ecologische gevolgen van deze behandelingen. Het gaf Jasper wel het gevoel alsof hij Livingston was die het gevaarlijke onbekende tegemoet ging.
  Groeten, Joke

 38. Deze foto is nog van dinsdag, een uitgeknipt stukje van een groepsfoto (met anderhalve meter afstand!). Dinsdag en donderdag is er ruim 8 km gelopen als je alles meeliep. Dinsdag 9 mannen en 9 vrouwen, donderdag 8 mannen en 8 vrouwen. Zowaar wat balans in het leven in deze onevenwichtige tijden!
  We maken lekker gebruik van de “trailpaadjes” bij de Spaarndammerdijk, met veel gevaren op de paadjes: brandnetels en processierupsen 😉
  Zondagmiddag weer de Runner’s bootcamp, om 16.00 uur verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Fijn weekend!

 39. Deze foto stuurde Ben, of ik deze wilde plaatsen. Zijn vriend uit NYC Andrew Chan heeft dit beeld geschilderd. Aangezien er behoorlijk veel gesprekken worden gevoerd tijdens het lopen (lopen en praten gaan goed samen!) vond Ben dit zeer toepasselijk. Geschiedenis, politiek, het nieuws, het milieu, de stad, filosofie, het komt allemaal voorbij tijdens de gesprekken.
  En hier is een passend beeld voor de liefhebber.
  Groeten, Joke

Geef een reactie

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here