323 gedachten over “Prikbord”

 1. Gisteravond waren er 18 lopers bij de training, 9 mannen en 9 vrouwen. Er is ruim 8 km gelopen, of minder als je een ronde had overgeslagen. Bijgaande foto is gemaakt bij het verzamelen. Het was weer een mooi avondje!

 2. Het regende wat, er waren nauwelijks mensen in het park, we hadden lekker de ruimte. Eerst in het oude park voor een één-voor-één-loopje, een aflosloop over 200 meter, twee molentjes naar het viaduct, en een tijdmeting rondje begraafplaats (1240 meter). Van de 11 lopers hebben 7 lopers de tijdmeting gedaan:
  Rafaël 4.07 min, een nieuw groepsrecord
  Jesse 4.17 min (zijn pr is 4.10 min)
  Olga 4.50 min snelste vrouw op deze ronde
  Eric H 5.20 min (nieuw pr, dit was 5.23 min)
  Rein 5.30 min
  Jeroen 5.46 min (zijn pr is 4.13 min)
  Anrina 6.25 min (haar pr is 5.40 min)
  Zie ook alle pr’s hier: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/

 3. Let op, runner’s bootcamp vanmiddag verzamelen bij het viaduct! Dan kunnen we een rustige plek zoeken bij het konijnendijkje.
  Afgelopen week heerlijk getraind met de lopers, en donderdagavond was de lucht letterlijk bezwangerd met witte pluisjes. De pluisjes komen van de wilg en de populier: de doosvrucht van de vrouwelijke katjes springt open en het zaad komt vrij. Hoe romantisch!
  De meeste mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts reageren niet of nauwelijks op deze pluisjes.
  Wie weet tot vanmiddag en anders tot dinsdag en donderdag!

 4. Vanmiddag is weer de Runner’s Bootcamp om 16.00 uur. Let op: we verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Om de drukte vermijden, hoewel we vandaag een rustig park zullen treffen. Als er drie regendruppels vallen dan laat de massa het afweten. Maar wij niet!
  Bijgaand foto van de bootcamp in februari.

 5. Training op hemelvaartsdag, een dag waarop men massaal naar park en strand ging. Voor het Vondelpark stonden mensen in lange rijen te wachten want het was er één uit, één in. Strandjes KNSM eiland en bij marineterrein waren ontruimd. Toen Jeroen en ik naar de training wandelden leek het even dat in het Westerpark iets soortsgelijks aan het plaatsvinden was omdat de politie de Haarlemmerweg deels had afgezet. In het park leek wel een festival gaande, fietsen stonden tot aan de horizon geparkeerd. Op het grasveld waren cirkels geschilderd afstand te creëren voor de bezoekers. Het was een heksenketel maar hier werd niet ingegrepen. Wij gingen naar het rustige deel rondom de begraafplaats, buikspieroefeningen in het gras gedaan, er is hardgelopen en er is gewandeld. Even bij de volkstuinen water gedronken want het was echt heel warm. Daar over de mooie paadjes gelopen en dan weer terug naar de spartelvijver waar iemand aangaf trek te hebben in pannenkoeken 🙂
  Iedere training heeft weer zijn eigen verrassingen en speciale momenten en deze training zat er weer vol mee!

  Training op de donderdagavond

 6. In november gaat zeer waarschijnlijk de Devil’s Trail Schiermonnikoog plaatsvinden: https://devilstrail.nl/schiermonnikoog/
  Keuze uit 15 en 30 km, en er kan nu ingeschreven worden. De organisatie heeft een plan gemaakt, er mogen 300 lopers meedoen en de 15 km start in de ochtend en de 30 km in de middag.
  We gaan er met een groep lopers naartoe op de vrijdagochtend en zondagmiddag weer terug.
  Zie hier de foto’s van afgelopen keer: https://loopje.nl/fotos/devils-trail-schiermonnikoog-2019/
  Zie hier het verslag van afgelopen keer: https://loopje.nl/devils-trail-schiermonnikoog-2019-het-avontuur/

  Traillopen op Schiermonnikoog

 7. We hebben weer een week training achter de rug. Ook weer de runner’s bootcamp op zondagmiddag en ik heb besloten om dan in het vervolg bij het viaduct bij de kinderboerderij af te spreken. Dan zoeken we een rustige plek rondom de begraafplaats om te kunnen trainen. Want met dit mooie weer is het ontzettend druk bij de spartelvijver en het oude park.
  En dank je, Claske! Na 20 jaar gaan we gewoon door, hoe dan ook 🙂

 8. Gefeliciteerd met de 20 jaar Joke! Een mijlpaal in coronatijd. Om het te vieren krijg je van mij een cartoon die laat zien dat we allemaal blijven rennen of het nou met een doel is of niet. T zit gewoon in het systeem. Das in ieder geval zo bij de loopgroep Westerpark. Ga dus vooral zo door!! Ik loop nog even niet mee, maar haak vanzelf weer aan. Blijf ondertussen mijn rondjes door het westerpark en omstreken gewoon doen.

 9. Vanmiddag , zondagmiddag is weer de runner’s bootcamp. Om 16.00 uur bij de spartelvijver verzamelen, en dan gaan we even verderop het kleine park in. Het is prachtig weer dus extra genieten van het buitenzijn en het mooie park.

 10. In de week dat de hardloopgroep 20 jaar bestaat zijn we na een lockdown van 8 weken weer begonnen. Er waren 14 lopers, en dat was heel mooi om mee te beginnen. Er waren ook andere groepen, zoals de vechtsporters op het konijnendijkje (karate?). Waarschijnlijk een binnengroep, maar helaas mogen sportscholen pas 1 september open. Dan is het dijkje een mooi alternatief.
  Door veel niet-sporters wordt er boos gekeken naar de sporters die met hun gehijg anderen kunnen aansteken. Dat blijkt vooral op social media. Inderdaad herkenden een paar lopers dit probleem en ik bleek niet de enige die bij het joggen zachtjes gaat neusademen als er mensen in de buurt zijn. Vooral niet hijgen, niezen (hooikoorts!), hoesten. Dan denkt iedereen meteen dat je een infectiebron bent. Een loopster schreef in een krant dat ze per ongeluk een vliegje inslikte tijdens het hardlopen en ontzettend moest hoesten. Oeps! Meteen iemand boos. Daar staat tegenover dat menig sporter zich superieur waant aan niet-sporters. Zo van: “ik ben gezond, heb een goed afweersysteem en kan nu door al die ongezonde mensen niet eens meer naar het café of sportschool.” Nicole had daar nog een mooie uitleg over, waarom mensen zich committeren aan hun groep. Dat vraag ik nog eens na, want als ik één vak leuk vind dan is het sociologie.
  Ook een interessant fenomeen: mensen die weigeren “zich de les te laten lezen, ik beslis zelf wel wat ik doe”. Dus bijvoorbeeld geen afstand houden in de rij bij de supermarkt. Vandaag las ik in de krant dat tijdens de tweede wereldoorlog London ’s nachts compleet donker moest blijven zodat het lastiger werd voor de Duitsers om de stad te bombarderen. Ook toen waren er mensen die “zelf wel uitmaakten of ze hun licht wel of niet aandeden” en moest er handhavers door de stad lopen. Eigenwijsheid is van alle tijden!
  In ieder geval fijn om weer samen te kunnen sporten en we zullen zien wat de toekomst brengt, of alles stapje voor stapje weer naar normaal kan.

 11. Vanavond is het zover, we kunnen weer samen trainen. Net even anders dan anders met anderhalve meter afstand. Ook anders dan anders: de Damloop gaat niet door, en dat is natuurlijk geen verrassing. De Amsterdam marathon gaat misschien door maar dan alleen met de elite-lopers.
  Vanavond treffen we volgens de voorspellingen een zonnig park aan, en een fris park. Ideaal om te lopen!
  Groeten, Joke

 12. Heerlijk, nu al zin in, inderdaad fijn om iedereen die komt weer te zien en te spreken.
  Tot dinsdag, Karin

 13. Dinsdag 12 mei beginnen de trainingen weer! We houden anderhalve meter afstand. Indien nodig wordt de groep in tweeën gedeeld, dus het zal af en toe een beetje anders gaan dan we gewend zijn maar het belangrijkste is dat we weer samen kunnen trainen. Heerlijk om elkaar weer te kunnen zien en elkaar te spreken!

 14. Nu alle hardloopevenementen afgelast zijn is er opeens enorme belangstelling voor een virtueel hardloopevenement: een 1000 kilometerrace door Tennessee over 4 maanden. Begint vandaag, 1 mei, en eindigt op 31 augustus. Dus 8 km per dag gemiddeld en je kunt het indelen zoals je zelf wilt. Deelname is 60 dollar. Jeroen, Jesse en ikzelf doen mee. Er kan voorlopig nog ingeschreven worden, ze doen niet zo moeilijk in Tennessee. Wie weet zijn er meer geïnteresseerden. Er doen inmiddels ruim 9000 lopers van all over the world mee, de helft man/vrouw, alle leeftijden tot en met in de 80, en ook een paar honden 🙂
  https://runsignup.com/Race/TN/Memphis/TheGreatVirtualRaceAcrossTennessee1000K

  Virtual Race across Tennessee

 15. Beste mensen, er is een nieuwe challenge! Deel jouw loopjes op deze pagina: https://loopje.nl/lockdown-loopjes/ . In deze tijden waar we veel mensen tijdelijk uit het oog verliezen is het fijn om te laten zien dat we er nog zijn. Spaar wc rollen en steeds als je 10 wc rollen hebt dan verdien je een award. Ikzelf heb meteen een raketstart gemaakt met mijn loopje afgelopen dinsdag. Dus als je nog iets te delen hebt van afgelopen week doe dat dan vooral! En even voor de zekerheid: loopjes, workouts, mooie wandelingen mogen allemaal gedeeld worden.
  Groeten, Joke

  Lockdown Loopje

 16. Gisteravond zou de eerste training in het licht zijn geweest… snik! Al die maanden in het donker, gure kou, veel regen hadden hun charme. Zoals lekker rust in het park. En nu er restricties gelden schijnt de zon, is het licht. Jeroen en Eric zijn gister met z’n tweetje naar Westpoort gejogd. Met anderhalve meter afstand.
  Ikzelf ben gister naar Noord gejogd en weer terug. Zonnig, lekker rustig op straat, stukje met Kiki opgelopen. Heerlijk! Maar the real thing zijn de trainingen. Hopelijk 1 juni weer.
  Blijf bewegen, blijf dingen doen en neem rust als het een gekkenhuis is op je werk of met thuiswerken.
  Groetjes, Joke.

  Lockdown Loopje

 17. Olga heeft foto van Raphaël gemaakt bij hun rondje hardlopen in Amsterdam Noord. Hier even schuilen voor de regen.

  Lockdown Loopje

 18. Heftige tijden, Liesbeth! We kunnen veel dingen niet meer doen waar we aan gehecht zijn. Knap dat je naast je werk toch gaat hardlopen, dat doe je goed! Respect daarvoor.
  De fitnesstoestellen in het park zijn nu afgesloten met lint, met name in de Amsterdamse parken liep het de spuigaten uit met mensen boven op elkaar. Het gekke is dat er genoeg rustige plekken en tijdstippen zijn om te buiten te sporten. Nu hopen dat de mensen wat braver worden en de maatregelen niet verscherpt hoeven te worden. Aanstaande dinsdag wordt gekeken hoe Nederland ervoor staat sinds de maatregelen die de afgelopen weken zijn getroffen. Op basis van de situatie op dat moment worden verdere besluiten genomen.
  Groeten, Joke en keep strong! We will be back

 19. Hoi lopers
  Heel af en toe ga ik een stukje hardopen in mijn eentje .
  IK maak momenteel heftige dingen mee en soms moet ik even mijn hoofd leegmaken
  Meestal werk ik en kom bijna niet buiten
  Gisteren voornamelijk buiten het park gelopen .
  Kwam bijna niemand tegen .
  Alleen joke ,maar ik was toen al op de terug weg naar huis .
  Hoop dat het allemaal goed met jullie gaat .
  Het is te hopen dat er snel een vaccin komt tegen het virus .
  Mis de groep
  En vergeet niet, iedereen is een held in deze zware tijd .
  Het is mooi om te zien dat mensen elkaar helpen in deze moeilijke tijd .
  Wees lief voor elkaar

  Lieve groetjes van Liesbeth

 20. …en 300 meter verder kwamen we Liesbeth tegen. Ook nog even gesproken.
  Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen, en dat iedereen op zijn/haar manier fit weet te blijven!

  Lockdown Loopje

 21. Vanavond een rondje gelopen. Jeroen en Eric hebben al een paar keer eerder samen een rondje gelopen, met anderhalve meter afstand. Vanavond ging ik mee, en we kwamen Frank en Anita tegen die een wandeling in het park maakten.

  Lockdown Loopje

 22. Verwarrend genoeg is 1 juni de datum voor grote evenementen. Scholen en sportscholen hebben nog steeds 6 april als datum. Maar met de aantekening dat dat zeer waarschijnlijk ook wordt uitgesteld. En dat is wel de verwachting…
  Voor de mensen die nu thuis zitten, al dan niet thuiswerkend: het is een mooi moment voor quarantaine-kansen. Ikzelf ben daar wisselend succesvol in 😉 Zo heb ik de wens om een app te maken voor de hardloopgroep, en ben gestart met de weg daarnaar toe. Wie weet krijg ik dat binnen een jaar voor elkaar. Maar ik laat me steeds afleiden en ik ben niet de enige als ik mensen hierover hoor.
  Goede tips: hou een vast slaap- en waakritme aan, vooral in deze tijden. Kook lekker voor jezelf, maak gezonde maaltijden. Er schijnt nu heel veel fastfood gegeten te worden, ook in Nederland. En dat is lekker maar het maakt je heel hangerig en lusteloos. En hoe vaker je gezonde voeding maakt hoe meer je het gaat waarderen. En ga iedere dag buiten wandelen, of hardlopen natuurlijk. Deze huis, tuin en keukenadviezen zijn gewoon de sterke basisadviezen. Geen speld tussen te krijgen.
  Stay strong!

 23. Hallo lopers, poeh maatregelen uitgebreid tot 1 juni! Ongelofelijk, geen gezamenlijke sportmomenten. Het zal nodig zijn, maar leuk is anders. Ik wens iedereen sterkte en discipline bij het individueel sporten en blijf vooral gezond allemaal. Groetjes Karin

 24. Helaas, Liesbeth… het kan echt even niet meer. Ik had nog het plan om eventueel in tweetallen te gaan joggen maar gezien de situatie doe ik het maar niet. Er zijn nog steeds bootcamp groepen bezig in het Westerpark en andere parken, en de oproep is om het echt niet meer te doen. Heel jammer! Snik….
  Groetjes, Joke

 25. Liever zou ik nu hardlopen .
  Vrienden aan je zijde .
  De wind in je gezicht .
  De vrijheid van het lopen .
  En de finish al in zicht.

 26. Voor ons allemaal geldt dat het leven afgelopen week ingrijpend is veranderd.
  – de één gaat nog “gewoon” naar het werk maar alles is daar totaal anders
  – de ander werkt vanuit huis
  – sommigen zitten plotseling thuis zonder werk
  Ik zit in de derde categorie en aanvankelijk dacht ik: aha, laat ik mijn tijd eens goed besteden! Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toen zag ik dit plaatje op reddit (een social media platform) en dacht: mooi, eens kijken welke van de zes plaatjes mij representeert. Mmmm, geen idee! Dan kijk ik bij de reacties op dit plaatje en dan blijk ik één van de vele mensen te zijn die “all of the above” is en iedere 5 minuten switch ik van de één naar de ander. Van de ene gemoedstoestand naar de andere. Vermoeiend maar ik ben dus niet de enige.
  Ik heb dus orde nodig in de chaos van het grote niets. Gisteravond was even een ankermoment voor mij: met z’n vieren waren we bij de spartelvijver en zijn in twee tweetallen een rondje gaan lopen. Als een splinter cell van de underground resistance (met dank aan Eric voor deze “wij hangen de eenzame held uit” omschrijving).
  En dan krijg ik het verhaal van Annemieke mee, die in het onderwijs werkt en dan nu vanuit huis werkt. En voor enorme uitdagingen komt te staan en dat met verve doet. Echt leuk om te horen hoe andere mensen bezig zijn. Ik heb veel contact gehad met de lopers via mail, sms en whatsapp en dat doet me goed! Esther zei: “Veel sterkte allemaal, volhouden!” en dat vind ik mooie troostende woorden.

 27. Wat jammer! Ik wilde vanavond juist weer gaan. Maar wel begrijpelijk. Dan ga ik maar zelf lopen in het Rembrandtpark. Iedereen sterkte toegewenst en Joke, bedankt voor de tips. Groet, Steven.

 28. Beste lopers, ik heb zoveel mogelijk iedereen geappt, gemaild en gesms’t met de mededeling dat de trainingen niet meer doorgaan. Vanavond staan Jeroen en ik bij de spartelvijver om lopers op te vangen die dit niet wisten. Eventueel stuur ik mensen in tweetallen op pad voor een rondje, of ieder apart. We houden discrete afstand waar nodig.
  Voor de lopers die tijdelijk geen werk hebben of vanuit huis werken: probeer tienduizend stappen per dag te zetten! We mogen naar buiten, en er is altijd wel een leuke wandeling te bedenken vanuit de voordeur. Of boodschappen doen te voet. Het helpt echt tegen teveel en te lang zitten. En het helpt tegen lusteloosheid. Zorg goed voor jezelf! Groeten, Joke

 29. Helaas, beste lopers! De hardloopgroep stopt met trainingen geven tot en met 6 april. Dan zien we weer verder. Er is een oproep gedaan om niet meer met groepen, groot of klein, in het park te sporten.
  Afgelopen dinsdag was het heel fijn met elkaar, en ook het applaus op de heuvel voor het zorgpersoneel dat steeds op de barricaden staat was prachtig! Drie minuten lang.
  Iedereen die ik spreek vraagt zich af: hoe gaat dit zich ontwikkelen? Kunnen we 6 april goed nieuws tegemoet zien? Of gaan we nog een lockdown meemaken? Niemand die het weet.
  Ik ben er nu even stil van. Ik zal iedereen missen de komende weken. Moge iedereen hier goed uitkomen en het zal weer geweldig zijn als we weer mogen trainen in het park! Laat als je wilt af en toe van je horen op dit prikbord. Zijn er mensen die zelf blijven lopen? Alleen, of met loopmaatje?
  Ikzelf maak er veel werk van om iedere dag te trainen. Krachttraining met kettlebells, veel lange wandelingen, op de tuin werken. En ook een ronde door het park joggen. Rustig de tijd nemen om gezonde maaltijden te maken, en daar lijk ik niet de enige in want de groentenschappen waren totaal leeg in de supermarkt. Geen broccoli meer te bekennen! En bijna alle chocolade was verkocht, dat dan weer wel 😉
  Groeten, Joke

 30. Vanavond ben ik bij de spartelvijver voor een inofficiële training. Wie wil, kan komen en lekker meelopen. Ik denk dat er een paar lopers zijn die het fijn vinden om er even uit te gaan en samen te lopen. In de buitenlucht, even je hoofd leegmaken.
  En deze foto kwam ik tegen op twitter, buurtbewoners hebben een spandoek opgehangen tegenover het OLVG ziekenhuis om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. En terecht!
  Mensen, zorg goed voor jezelf, en mocht je ondanks alle onrust baat hebben bij de buitenlucht, loop dan een rondje mee.

  Lockdown Loopje

 31. hoi lopers
  Bedankt voor de mooie woorden ,doet me goed
  OLVG stroomt langzaam vol met mensen die besmet zijn met het virus .
  Er liggen draaiboeken klaar .
  Komende tijd wordt het zwaar voor ons
  De afdeling waar ik werk is al heel erg zwaar ,maar dan is het fijn dat ik me lekker ontspannen met hardlopen .
  Dat ik leuke mensen ontmoet die mij weer positieve energie geven .
  Ik zie jullie morgen endan maken we weer met zijn allen een prachtige avond van
  Groetjes Liesbeth

 32. Wat een mooie woorden, Frank! En zolang wij de vrijheid van het park als groep mogen betreden zitten wij goed! Beste lopers, kom lekker meelopen en natuurlijk is het verstandig bij verkoudheid/ niet helemaal lekker voelen om dan thuis te blijven, we vertrouwen op elkaars goede inzicht hierin. Tot nu toe was het opmerkelijk rustig op het corona-front in Amsterdam maar nu begint het door de stad te waren. Zorg goed voor jezelf! En Karin, ik hoop dat je snel herstelt! Groetjes, Joke en o ja: OneFitters en ClassPassers: kom vooral gewoon meelopen!

 33. Fijn als wij buitensporters – met enige onderlinge afstand – in deze bijzondere tijden wel wat afleiding en plezier en fitheid en weerstand samen kunnen vinden !

 34. Inderdaad Joke, heel surrealistisch allemaal. Fijn dat buitensporten nog wel kan. Zelf ben ik even “buitenspel”, niet door corona gelukkig en ik hoop snel mijn rondjes weer mee te kunnen met de groep. En voor mensen in de zorg zoals Liesbeth is het allemaal extra pittig, respect! Laten we hopen dat het snel voorbij zal gaan.

 35. Lieve lopers, het zijn rare tijden. Vanmiddag, na afloop van de Runner’s bootcamp, stroomden de berichten mijn telefoon binnen van collega’s: scholen, horeca en sportclubs gaan de komende drie weken dicht. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, om niet onnodig groepen op te zoeken, en om vooral geen wc papier te hamsteren. Ik ben eens gaan rondvragen en als hardloopgroep in de buitenlucht kunnen we gewoon doorgaan. Nou ja, gewoon, we zijn ons natuurlijk zeer bewust van de omstandigheden. De trainingen gaan door zolang het mogelijk is. Laten we hopen dat iedereen deze tijden goed doorkomt! Extra liefde en steun voor onze medelopers in de zorg zoals Liesbeth. Veel sterkte, Liesbeth, en zorg vooral ook goed voor jezelf! Groeten, Joke

 36. Dat is leuk, een foto van la roche marathon. En ik weet nog dat die dat jaar op mijn verjaardag was, want toen werd ik 40, een jarige foto dus!

 37. Ik heb een blog geschreven over ademhaling, en dan ook over neusademen: https://loopje.nl/ademhaling/ . Misschien interessant om te lezen omdat het zeer actueel is: door je neus ademen beschermt je tegen bacteriën en virussen van buitenaf! Op twee manieren: door je neus ademen filtert de lucht en laat bacteriën en virussen niet door, en in je neus wordt stikstofoxide gemaakt dat een goede afweer is tegen infectieziekten. Dus: neusademen! Is dat lastig voor je omdat je een echte mondademer bent: oefenen. En bijgaande foto heb ik in de archieven gevonden en in het fotoalbum van 2011 geplaatst, onderaan: https://loopje.nl/fotos/fotoalbum-2011/ . Zie de bekende gezichten! 🙂

  Ardennen

 38. Dinsdagavond training: de avond van geen handen schudden maar groeten met je voeten, de avond van de eerste padden die uit hun winterslaap waren gekomen, de avond van 15 lopers en op het laatst toch nog 16 lopers met 8 mannen en 8 vrouwen, en ik kreeg voor het eerst ooit een ellebooggroet. Van Frank! Hij was wél scherp waar Mark Rutten voor het oog van de camera een hand schudde net nadat hij alle Nederlanders had opgeroepen om geen handen meer te schudden. En ik heb van Joël, onze Engelse medeloper, geleerd dat Engelsen nauwelijks leenwoorden gebruiken en hij kende het woord “bouillon” niet. In april gaat hij mee naar de Bouillonnante en misschien krijgen we hem dan wel uitgelegd wat bouillon is.
  Het was een heerlijk loopavondje met behoorlijk wat wind en allemaal leuke gesprekken. Never a dull moment! Groetjes, Joke

 39. Zondagmiddag Runner’s bootcamp met 8 lopers. Veel bekende gezichten tegengekomen! Het was zo’n dag dat iedereen naar buiten ging. De bootcamp had oa een kettlebell pull wedstrijdje en boxjumps op een steen. Er was weer een topteam! En Jesse heeft de Louis Vinkloop gelopen, 10 km in 44 minuten. Well done!

Geef een antwoord

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here