226 reacties op “Prikbord”

 1. Vanochtend prachtige trail gelopen van ijmuiden naar santpoort, leeg strand, slingerpaadjes, hert met gewei in de mist, super!! Terugweg via leiden (!) en schiphol door een bommelding in een trein bij sloterdijk, maar beter zo dan in die trein zitten… En we zaten warm en hadden leuke gesprekken met medereizigers. Voor vandaag genoeg avontuur😉

 2. Zeer interessant college van neuropsycholoog Erik Scherder van 15 minuten: https://www.youtube.com/watch?v=0L4Fl9AY9RU . Bewegen blijkt vooral een positieve invloed te hebben op de frontale hersenkwab. Die is als het ware het ‘huis’ van de cognitie. Hier horen belangrijke functies thuis als inhibitie (remming) en interne referentie: kunnen scheiden wat belangrijk is en wat niet en weten wie je bent en waar je bent. Deze zijn essentieel voor het geheugen. Na het kijken van dit filmpje begrijp je wat inhibitie en interne referentie voor je doen. Het is gericht aan een zaal met “oudere” mensen maar het is voor iedereen belangrijk. Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor je lijf, zorg goed voor je hersenen! En een hele goede manier om dat te doen is hardlopen. Bewegen in het algemeen is goed, en hardlopen is een geweldige manier van bewegen. Je bent buiten, eventueel in de natuur, met andere mensen, of even in gedachten met jezelf, je voelt je geweldig na afloop. En hopelijk ook tijdens het lopen 😉 Erik Scherder is ook vaak op tv geweest en vertelt interessante verhalen. Over stress, bewegen, ouder worden. Op youtube zijn meer verhalen van Erik Scherder te vinden.

 3. Aanstaande zaterdagmiddag is de Ugly Sweater Run en we gaan er met z’n tienen naar toe. Je kunt je nog aansluiten door snel in te schrijven, dat kan nog. Ik haal donderdag alle startnummers op, dan hebben we die alvast! Het is mijn voorstel om zaterdag 14.30 uur af te spreken bij het Hugo de Grootplein om samen naar het Vondelpark te fietsen. Of je zien je daar!

 4. Vanavond is er om 19.00 uur de training, en de champions league heeft daar rekening mee gehouden: Ajax-Valencia is om 21.00 uur. Dus zelf trainen en sport kijken kan op één avond. Tot straks, het wordt een leuke uitdagende training!

 5. Zondagmiddagloopje gelopen met z’n drieën, Bob, Steven en ikzelf. Geen foto, wel een foto van de zondagwandeling met Rutger van Trage Tochten, hij nam een groepje wandelaars mee voor een mooie route van 17 km. Een paar van onze lopers waren er ook bij, waaronder Anita, Jeroen, Annemieke en Anrina. Volgens Jeroen was het een prachtige tocht.

 6. Wat een leuk filmpje
  En wat is sinterklaas nog sportief voor zijn leeftijd .
  Zo blijft hij lenig en fit voor al die kinderen die hij bezoekt in het land .
  Ga zo door sint en ik hoop u volgende jaar weer te zien bij deze leuke en spontane loopgroep

 7. Wat een briljante aftermovie! Heel jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik sluit me de komende weken weer aan.
  Claske

 8. Er is ook een aftermovie gemaakt, met dank aan Klaas: https://www.youtube.com/watch?v=LTEY_O7Eapk&feature=youtu.be . Nog even nagenieten! Er was deze avond een een speciaal fenomeen: er was even een halo om de maan, een cirkelvormige regenboog. En daar vloog ook nog even heel fotogeniek een vliegtuig net onderdoor. Heel mooi om te zien! En dat op een avond dat er al zoveel te beleven was. Vanavond weer een training in een donker koud park, heerlijk!

 9. Het was inderdaad weer een heerlijke loopavond. En nog leuker dat Sinterklaas ons verraste met een bezoek en ook nog een fitte oude man blijkt te zijn. Wat zijn de deelnemers van hardloopgroep Loopje toch een fantastische groep en wat zijn wij bevoorrecht om daar deel van uit te maken.

 10. Wat een leuke training! Sinterklaas heeft alles meegejogd, hij voelde zich zeer geïnspireerd door de hardlopers vertelde hij mij na afloop. Hij is heel trots op zijn kinderen! Er waren 28 lopers, 14 mannen en 14 vrouwen, hoe is het mogelijk! Dat maakte het extra speciaal. Met dank aan de vrolijke groep was het een geslaagde avond voor Sinterklaas, hij is nu vol energie en kan zijn taken de komende dagen weer oppakken: televisieoptredens, bij gezinnen langs, ’s nachts cadeautjes in schoentjes stoppen. En dan weer een jaartje van zijn rust genieten in Spanje. En daar kan hij ook zijn duurloopjes weer oppakken. En dat geldt ook voor ons: trainingen doen, duurloopjes doen, fitter kan het niet!

 11. De training vanavond: we gaan zoals altijd om 19.00 uur op pad voor een heerlijke en goede training. Een bijzondere training: Sinterklaas gaat met ons meelopen! Sinterklaas is al honderden jaren een hardloper, hij is een echte trendsetter. Het duurde even voordat het hardlopen werd opgepakt door de grote massa, maar nu het zo ver is, is Sinterklaas heel blij. Hij ziet het als een positieve ontwikkeling en hij is heel trots op de mannen van Hardloopgroep Westerpark dat ze “The battle of the sexes” hebben gewonnen. Er is voor iedereen een kleine traktatie, en voor de mannen nog een extraatje. Voor Bob en Olga is er een extra prijs omdat ze resp. bij de mannen en de vrouwen de meeste kilometers hebben gelopen. Hulde! Tot vanavond.

 12. Zo, dat was een lekker zondagmiddagloopje! Ik en Steven sloegen bij de Paal af voor een zes. Ruud en Jasper gingen voor de tien en Jet en Annemieke baas boven baas voor een zestien via de heuvel.

 13. Zondag is er veel te doen. Één van de mogelijkheden is: komen luisteren naar een buurtkoor waar ondergetekende en Wilma van de hardloopgroep aan meedoen. Verder doet Willem als oud-lid ook mee. Thema: “thuis in de buurt”. De teksten zijn door mensen uit onze buurt geschreven en je zult vast iets herkennen uit de buurt. Het begint om 14.00 uur in de Nassaukerk. Duurt al met al (er is ook nog een kinderrap) maximaal een uur. Dus nog alle mogelijkheid om met het zondagmiddagloopje mee te doen. Van harte welkom.

 14. Eerst lekker wat kilometers maken, met mogelijkheid om op tempo te lopen, en eindigen met een hoepelchallege in 4 groepen. De show die door de lopers werd gegeven was weer om te smullen, de creativiteit kwam los. Jesse heeft pokémon gevangen met zijn hoepel en een duoloopje met een andere loper (ik had de eer!) gedaan, samen hardlopend in de hoepel. Het werkte ook nog. Achttien lopers wisten hun weg te vinden naar de training in de motregen, 10 mannen en 8 vrouwen. Best een prima loopavondje!

 15. Zie hier een leuk liedje, gezongen en gefilmd door één van onze lopers, Klaas, https://www.youtube.com/watch?v=q1wEOilt3yw&feature=youtu.be . Aanstaande zondag presenteert Klaas zijn cd “Nobody else but me”:
  Zondag 1 december
  15.00 uur
  Brouwerij De Prael Houthavens
  Nieuwe Hemweg 2
  Amsterdam
  Ik ga er heen, Jeroen “doet” het zondagmiddagloopje. Misschien nog andere liefhebbers?

 16. Er hebben zich al 5 lopers ingeschreven voor de Ugly Sweater Run, zie de agenda voor meer details. En er gaan er zeker meer mee! En er gaat ook weer een (klein) groepje naar de Egmond halve marathon, we durven het weer aan om de hele dag te wijden aan deze licht masochistische loop (trein, pendelbussen, startvakken, 7 km strand, enorme drukte op het parcours, weer pendelbussen terug naar treinstation…). Nog meer maso… eh, ik bedoel liefhebbers? Maar eerst de huldiging van de mannen op de eerste training van december want het is overduidelijk dat zij de battle of the sexes winnen. Dinsdag 3 december is de huldiging en Sinterklaas komt dan persoonlijk langs. En hij komt ook nog mee hardlopen. Misschien niet zo snel meer als vroeger maar hij kan het zeker nog. Leuk als je er dan ook bij bent!

 17. Het was een heerlijk avondje! Weer een leuke groep lopers, dit keer meer vrouwen dan mannen (10 om 7) terwijl we meestal meer mannen hebben. Aan het begin van de training werden de kilometers gelopen, zodat we het laatste stuk van de training ruimte hadden voor een speelse loopvorm zonder dat dat ten koste ging van de kilometers. Dat werd goed opgepikt!

 18. Afgelopen dinsdag was het koud tijdens de training, het was volle maan, het regende een beetje en het waaide. Dat was te merken aan de groep, het was een gezellige drukke groep van 18 lopers met veel onderling verschil in tempo. Mijn uitdaging: iedereen warm houden. Dat lukte redelijk totdat een groepje lopers verkeerd liep en op de heuvel wachtte terwijl de rest met mij al bij de spartelvijver was. Dankzij Karin die er even naar toe fietste kwamen we gelukkig weer snel bij elkaar. Rommelig en gezellig. Ik ben benieuwd wat vanavond de uitdaging is voor mij als trainer. Iedere training is weer anders! Tot straks in de donkere novemberavond!

 19. Vanavond was de 1e kunstlichtroute. Met hardlopend vanuit de wijk Anita, Frank en Karin. Leuk om even binnen te komen in allerlei gebouwen in de wijk, van buurthuis tot kerk, en van avondwinkel tot kunsthuis. Was een echte eerste keer, met haperende projecties enzo maar met veel gezelligheid op straat. Toen onze kleine hardloopgroep al finishte startte de wat grotere wandelclub met Willem, we konden net onze parcourskennis overdragen.

  Buurtlicht

 20. Deze zondagmiddag 10 november is er een speciaal zondagmiddagloopje: start om 17.00 uur vanaf de spartelvijver en dan wordt er met Frank als hardloopgids een leuke route gejogd door de westerparkbuurt. De route gaat langs lichtprojecties met beelden van het werk van kunstenaars uit de buurt. Er staan ook kunstenaars bij de lichtprojecties en ze vertellen over hun werk als je meer wilt weten. Onderweg is er ook soep, koffie en een drankje te krijgen. Zie http://www.buurtkunstlichtroute.nl/ als je meer wilt weten, maar je kunt dus gewoon aansluiten! En trek iets warmere kleding aan dan gewoonlijk, er wordt onderweg dus ook gestopt om te kijken.

  Buurtlicht

 21. Thijs Feuth, een hardloper die al jarenlang een column schrijft, reageert in zijn nieuwste column op het artikel in de volkskrant: https://www.hardloopnieuws.nl/aan-de-loper-in-u/ . Het lastige met dit soort artikelen is dat ze plat zijn, één-dimensionaal. Sportprofessionals zijn er nooit zo blij mee. Eén van de vele vragen die dan bij mij opkomt is: okee, iemand loopt 50 minuten per week. Maar een week heeft 168 uur waarvan je er ongeveer 56 uur van slaapt. Je hebt dan nog 112 uur over. Het is dan veel belangrijker wat iemand met deze uren doet dan die éne keer 50 minuten joggen. En over slapen gesproken: als mensen niet genoeg slapen dan hebben ze een groot probleem: slechte concentratie, sombere gevoelens, slecht humeur, hormoonhuishouding in de war. Dan is het een bijzaak voor je gezondheid hoelang en hoe vaak je jogt. De trainer heeft gesproken! Wie weet tot straks in het park! Het is lekker donker en het regent niet meer.

 22. Vanmiddag om 16.00 uur is er weer een zondagmiddagloopje! Vanaf de spartelvijver. Eigenlijk heb ik ook wel zin om namiddag vanaf de bank de New York Marathon te kijken, maar met dank aan Bob kan ik het begin zien en de rest opnemen en vanavond bekijken. Inspiratie opdoen, want volgend jaar hoop ik samen met een groep van Hardloopgroep Westerpark te lopen! Bijgaande foto van vrijdagochtendloopje met Leontine bij de Haparandadam.

  duurloop

 23. Zondag 3 november is de New York Marathon op Eurosport te zien vanaf 15:00 uur via Ziggo of een ander abonnement!

 24. Volgende week zondag is er een speciaal zondagmiddagloopje. Deze keer is het tijdstip om 17.00 uur en je gaat onder begeleiding van Frank mee voor een loopje door de buurt. Het is de avond van de “buurt kunst licht route” en die gaat langs lichtprojecties met foto’s van de kunst gemaakt door kunstenaars die in onze buurt wonen. Zie voor meer informatie: http://www.buurtkunstlichtroute.nl/ . De route is voor een beetje loper iets aan de korte kant maar je kunt zelf natuurlijk al eerder beginnen aan een rondje park en zorgen dat je om 17.00 uur weer bij de spartelvijver bent. Zie de buurt vanuit een ander licht!

 25. Vanavond staat er weer een heerlijke training in de planning. Het wordt een donkere frisse avond met waarschijnlijk een mooie sterrenhemel. Voor de liefhebbers van een beetje spel staat er een leuke uitdaging te wachten. Geen liefhebber van spel? Dan mag je “gewoon” lekker een extra rondje lopen. Er wordt aan iedereen gedacht!

 26. De foto lijkt wel een impressionistisch schilderij, de camera wilde niet scherp stellen. Er waren 12 mannen en 12 vrouwen vanavond, leuk! Verder was het touwtrekken een mooi schouwspel. Heel grappig om te zien! Er is goed gelopen, complimenten aan de lopers!

 27. Dan de top 10 vrouwen. Best aantrekkelijk om een paar plaatsen te stijgen, toch? Zie hier! Leontine heeft vanaf het begin de leiding genomen en gaat ze die de komende maand behouden?

 28. De battle of the sexes is bijna halverwege en het lijkt erop dat het pleit beslecht is ten faveure van de mannen. Maar misschien kan een beetje onderlinge competitie geen kwaad. Op dit moment bestaat de top 3 mannen uit “boomers”, de millennials hebben het nakijken!

 29. De training startte in de laatste snippers met licht, zie foto. Met 19 lopers gingen we richting parkeerplaats. Daar verwachtte ik ruimte en rust voor een estafette, twee teams van 9 lopers tegen elkaar. Er was virtuele ruimte om wat achterstand weg te werken voor de minder snelle lopers en dat werd intuïtief zo goed ingezet dat de teams vrijwel exact gelijk finishten. En dat ging de hele training zo: snellere lopers langere afstanden of later weg en dan steeds de groep weer snel bij elkaar. Heerlijk trainen zo! Foto gemaakt toen we op de andere lopers stonden te wachten bij het verzamelen bij de spartelvijver.

 30. Eliud Kipchoge heeft als eerste in Wenen onder de 2 uur gelopen op de marathon-afstand: 1:59:40!

 31. Voor de Sloterplasloop aanstaande zondag 13 oktober spreken we om half elf af op het Hugo de Grootplein voor degenen die samen willen fietsen. Claske, we zien jou daar! Jesse ook, die loopt om half elf de 5 km voordat hij aansluit voor de 10 km. Dat geeft een extra fitte Jesse, en extra kilometers voor de mannen. Die kunnen jullie gebruiken, mannen! 🙂 Ikzelf haal morgen, zaterdag, de startnummers op bij Run2Day. Voor Jeroen, Erik, Chiel en mezelf. Nog iemand voor wie ik het startnummer kan ophalen? Groetjes, Joke en een fijn weekend voor iedereen. En wie weet tot bij de Sloterplasloop, er kan nog ter plekke ingeschreven worden en ik heb een startnummer beschikbaar van iemand die niet gaat lopen.

 32. Ik ben aanstaande zondag al iets eerder bij de Sloterplas, want mijn collega loopt de 5km en die begint al wat eerder. Maar ik loop jullie vanzelf wel tegen het lijf bij de start van de 10. Ik kijk er naar uit!!

Geef een reactie


The maximum upload file size: 25 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.