PRIKBORD

Openingstijden rondom de feestdagen:
dinsdagavond kerstavond 24 december is de laatste training van het jaar.
Vanaf 25 december tot en met 2 januari zijn er geen trainingen.
Zondag 5 januari is weer het eerste zondagmiddagloopje van het nieuwe jaar 2020.

115 reacties op “Prikbord”

 1. kanniewaarzijn. De tijden op de 10km moeten met 5 minuten verhoogd worden. Ze hadden één klok voor vier afstanden en vergissen is menselijk, daar heb ik persoonlijk veel ervaring mee.

 2. De 30 van Amsterdam Noord was weer een groot succes! Met 10 lopers stonden we bij 3 verschillende afstanden aan de start:
  10 kilometer
  Rein 52.11
  Erik V 56.03
  Chiel 1.01.38
  Jasper 1.03.57
  Joke 1.03.57
  15 kilometer
  Jesse 1.24.00
  Jeroen 1.24.00
  Jet 1.30.44
  Wietske 1.35.27
  30 kilometer
  Jeroen van Claske 2.14.30
  Vrijwel niemand van ons wist zijn/haar eindtijd want de klok bij de finish was al veel eerder aangezet. De meeste lopers leggen alles vast met smartphones en sporthorloges en delen iedere loop op social media. In onze hardloopgroep leeft dat niet zo. Ook goed! Dan deel ik zelf wel zo nu en dan wat foto’s op Facebook en instagram 🙂
  Hier alvast een foto, en nu nog een fotoalbum op onze site en ik kan ook de rest plaatsen.

 3. Deze zondag 8 sept is de 30 van Noord. Degenen die met ons mee willen fietsen: we spreken om 10.50 uur af achter het Centraal Station en nemen daar de pont naar de overkant. De 15 km start om 11.50 uur en de 10 km start om 12.05 uur. De startnummers halen we af in de naast het atletiekveld van Atos. Je kunt ook nog ter plekke inschrijven. Er is deze dag ook een zondagmiddagloopje met Anrina en Annemieke om 16.00 uur vanaf de spartelvijver. Groetjes, Joke

 4. Ik heb gisteren heerlijk de 10 km gelopen in Medemblik. Prachtig langs het IJsselmeer en de vooroever. Het was even reizen maar zeker de moeite waard!

 5. Het zondagmiddagloopje van vandaag: Anrina, Joke en ik liepen via het Erasmuspark, Bos en Lommer, het oude Sloterdijk, bushokje en Konijnendijk een rondje van circa 7,5 kilometer. Tempootje relaxt rustig aan. Niemand die ons iets kon maken:).

 6. Hoi Simone, ik heb het gister nog even extra in de groep gegooid dus wie weet is er een belangstellende! Groetjes, Joke

 7. Simone van Hell

  Wie heeft er interesse in een startnummer voor de Dam tot Damloop? Ik regel voor mijn werk de inschrijving en heb enkele startnummers over. Eigen bijdrage is 19 euro maar als dat te bezwaarlijk is, kan de prijs omlaag :-). Wil je meelopen met de bedrijvenloop van de gemeente Amstelveen stuur me dan een mailtje, s.vanhell@amstelveen.nl. Groetjes, Simone van Hell.

 8. Wederom een toptraining gehad vanavond. Heerlijk warm maar vooral ook: lekker buiten!!! Veel dynamiek, rust, kletsen, touwtjespringen, versnellen, joggen, snelle, medium en rustige molentjes. Oefeningen overslaan, t kan allemaal. Maar nergens zo goed als bij Hardloopgroep Westerpark. Kortom het leven lacht ons toe mensen, tot de volgende training! Voor mijzelf is dat alweer aanstaande donderdag, heb er dus nu alweer zin in. Ok, deze jongen kijkt natuurlijk door zijn eigen bril, maar dit was dus weer een toptraining verzorgd door onze trainster, zit nog na te genieten.

 9. En nog een foto bij de voetbal van ons drietjes. Leuk om nog te vermelden is dat we alledrie voornemens zijn volgend jaar de New York marathon te gaan lopen. Zie verder verslagje hieronder.

 10. Lekker bezig Wilma! Die Spartatlon gaat weer helemaal goedkomen. Ikzelf pakte gisteren met Wietske de trein naar Haarlem Spaarnwoude. Om vervolgens terug te lopen naar Station Sloterdijk. Ongeveer 15 kilometer, want we liepen per ongeluk een kilometertje om. Op de terugweg liep Rein ons tegemoet. Die troffen we vlak na de heuvel. Het was perfect loopweer. Lekker warm met een briesje. Heerlijk relaxt gelopen. Tempo aangepast aan de temperatuur. En onderweg nog wat water bijgevuld bij Volkstuinenpark de Bretten door wat flesjes over de sloot naar tuinbewoners heen en weer te gooien.

 11. DDL 2019. Afgelopen week heb ik zes dagen meegelopen met de Deutschlandlauf. Deze loop is oorspronkelijk 19 dagen en in 2017 liep ik ‘m uit. Nu liep ik slechts 6 dagen mee. Tijdens de HUT lukte het me net aan om mijn standaard weektotaal van circa 125km te lopen. Daarom koos ik er voor in de laatste week van de vakantie nog even volop te gaan lopen. Het werden maar liefst 450km. (53-89-78—78 -74-78) Ik heb zo genoten, herinnerde slechts met vlagen delen van het parcours, heb weer zeer attente lopers leren kennen die voor elkaar zorgden bij blessures of vermoeidheid. Even bestond mijn wereld alleen maar uit hardlopen, eten en slapen. Hoe fijn is dat. En ik liep ook heerlijk, nergens last van, mentaal zo sterk dat ik er zelf zelfs verbaasd van stond. Voor volgende zomer heb ik al weer een etappeloop op het oog. Eentje van een week, is eigenlijk meer dan genoeg om daarnaast ook nog leuke dingen met Peter te doen. Nu nog wat onderhoudskilometers voordat ik op 27 september aan de start van de Spartathlon sta.

 12. Beste lopers, als je op onze “Hardloop Agenda” hebt gekeken dan heb je gezien dat we deze zondag om half vier op station Sloterdijk hebben afgesproken om de trein naar Haarlem Spaarnwoude te nemen. En kijk vooral vaker om te zien waar we gaan lopen op de zondag!

 13. Vanavond in een zuurstofrijk park werden de kilometers weggeroffeld alsof het niets was. Tijdmeting rondje Volkstuinen (ongeveer 3000 meter):
  Rafaël 12.01 min; nieuw pr, dit was 14.33 min
  Erik V 15.01 min; nieuw pr, dit was 15.19 min
  Claske 15.01 min, pr is 14.38 min
  Eric H 15.58 min, pr is 15.19 min
  Jeroen 16.06 min, pr is 11.58 min
  Chiel 17.56 min
  Jet 18.12 min, pr is 15.39 min
  Liesbeth 18.41 min; nieuw pr, dit was 20.20 min
  Jasper 19.35 min, pr is 13.01
  Nicole 19.45 min
  Well done, mensen!

 14. Zondagmiddagloopje met z’n zessen, en met wisselende duo’s gelopen. Weer zeer leuke gesprekken gevoerd! Inspiratie opgedaan, oa om mee te lopen met Egmond.

 15. Hoi lopers
  Ik ben verhinderd vanavond ,moet werken
  En dinsdag was ik naar het bostheater geweest met leuke en inspirerende voorstellingen .
  Ik kom zondag weer meelopen
  Allemaal een leuke en inspirerende loopavond gewenst
  groet Liesbeth

 16. De groep viel in twee groepen uitéén in vlotte lopers en rustige lopers. Maar dat viel niet op want zoals altijd vormden de lopers één dreamteam 🙂 We hebben op de heuvel op drummuziek gedanst als leuke variatie op de losmaakoefeningen, er werd in molentjes gelopen, er zijn push ups gedaan, er is aandacht besteed aan wat je schuine buikspieren doen tijdens het lopen. En er werden veel gesprekken gevoerd. Heerlijk!

 17. Ja, dat klopt Claske.Ik heb voor vanavond ook weer mijn Servië-shirt aan, ditmaal de witte variant. Voelt goed dat Balkangevoel!

 18. Zeg wat is dat nou voor een hardloopshirt Jeroen!! Zie ik daar SRBIJA staan?
  Ik probeer er vanavond bij te zijn tijdens het loopje. Claske

 19. De training donderdagavond: een mooie mix van ontspanning en inspanning. Er is ongeveer 7 km gelopen, groepstouwtje gesprongen, en buikspieroefeningen in het gras gedaan.

 20. Vanavond wordt het een warme training maar we hebben wel voor hetere vuren gestaan 😉 Het gaat een heerlijke training worden waar de lopers verkwikt van geest en prettig moe vandaan komen. Succes met de avonddienst, Liesbeth!

 21. Hoi
  Ben vanavond afwezig .
  Ik heb avonddienst vandaag
  Voor wie gaat lopen veel plezier.
  groet Liesbeth

 22. Leuke foto’s uit het Westerpark! In de Ardennen zijn we ook om 19.00 uur gaan lopen en ik heb deze foto van het team gemaakt.

 23. Donderdag samen rondje Seineweg gezamenlijk gelopen. Ging heel goed! Vooral relaxed.

 24. Hoi Liesbeth, dinsdag wordt er gewoon gelopen met een groepje lopers. En volgende week donderdag is er nog geen afspraak gemaakt. Groeten, Joke

 25. Hoi lopers
  Gaan we volgende week dinsdag en donderdag ook lopen ?.
  Ik hoor het graag
  groet Liesbeth
  en heb allemaal een fijn weekend

 26. Voor degenen die niet op vakantie zijn en wel een rondje samen willen lopen: donderdagavond 19.00 uur verzamelen in elk geval Annemieke, Jet en Anrina bij de spartelvijver. Welkom!

 27. Jeroen Kranendonk

  Superleuk dat iedereen er was gister! Ideetje van de jeugd, een cocktailparty met barbecue. Een en ander pakte fantastisch uit to put it mildly. Alle 20 lopers bleven na de training op de tuin op de Spreeuwenlaan. En nog eens acht lopers sloten later aan. Prachtige speech van Esther en er werd ook nog eens gezongen voor mijn verjaardag. Het leven lacht ons toe! Op naar weer een mooi hardloopjaar, waarbij elke stap die we zetten onderdeel is van The road naar New York 2020. En ook alle lopers die New York laten lopen dragen daar aan bij. Als hardloopgroep bestaan we nu bijna twintig jaar en het blijft een van de fijnste tijdverdrijven in de week: de dinsdag en donderdagavond om 1900 uur en de zondagmiddag om 1600. Zie op de foto de perenboom (destijds een klein boompje, dat Peter Houmes voor ons heeft geplant), die Joke negen jaar geleden kreeg ivm tien jaar hardloopgroep Westerpark. Mensen, het was een topavond!

 28. Leuk, Liesbeth! Werk ze en tot dinsdag! Na de training gaan we dus picknicken en barbecuen. Om 20.00 uur zorg ik dat we bij de volkstuin zijn, daar kunnen lopers al afslaan. Om 20.10 uur ben ik terug bij de spartelvijver met de rest van de lopers die hun fiets willen ophalen of die naar huis gaan. Dus voor iedereen wordt gezorgd.

 29. Hoi Lopers
  Ik neem voor de BB na de training franse kaasjes mee
  En die gaat lopen vanmiddag wens ik veel loopplezier.
  Helaas moet ik vandaag werken
  Groet liesbeth en tot dinsdag

 30. Morgenmiddag, zondagmiddag om 16.00 uur, is er het zondagmiddag loopje. Wees welkom om mee te lopen met een rustige 10 kilometer. Afgelopen week hebben 25 lopers meegedaan met de training, waarvan sommigen beide keren zijn geweest. Als trainer een feest om met deze dreamteamers te mogen werken! In september zit er een mannen-tegen-de-vrouwen challenge aan te komen. Op dit moment trainen er iets meer mannen dan vrouwen mee, maar de mannen kunnen straks zeker niet achterover leunen want de vrouwen gaan zich goed verweren! 😀

 31. Aanstaande zondag geen zondagmiddag loopje! Om 17.00 uur is het wk voetbal en daar willen een paar lopers naar kijken. Kan me voorstellen! Next week dus weer 😀👍🏼

 32. Er hebben al een paar mensen vandaag de challenge gedaan. Een studentenkamer is een stuk opgeruimder, er is gesport en ademhalingsoefeningen gedaan. Ga zo door! Zie bij “blogs” voor meer info over de juli challenge. Groeten, Joke

 33. Beste lopers van Hardloopgroep Westerpark,
  Tot en met vrijdag 5 juli kunnen jullie je nog inschrijven voor de 7e editie van de BokemeiRun (zondag 14 juli) in het Westerpark. De start is om 11.00 uur t/o het Woeste Westen. Het inschrijfgeld is 12.50 en is geheel bestemd voor de Stichting Bokemei. Je kan één rondje lopen van 4.3 km of meer.
  Hopelijk tot zondag 14 juli!

 34. Voor degenen die zin hebben in een persoonlijke uitdaging voor de maand juli heb ik het volgende: probeer iedere dag één van de drie volgende dingen voor jezelf te doen:
  – een ademhalingsoefening
  – iets opruimen
  – sporten
  Als je meer wilt weten over ademhalingsoefeningen lees dan verder bij de blogs, daar staan voorbeelden van ademhalingsoefeningen en hoe je die het beste kunt doen. Pas op: door mee te doen aan deze uitdaging krijg je wellicht meer ruimte in je hoofd. Dus ook de vraag: wat kun je daar mee doen? 🙂

 35. Kilometers maken, interval lopen, een circuittraining met oa kettlebells, zes mannen, zes vrouwen, een lieve hond, een opdracht van de trainer die elke dag van de maand juli gedaan kan worden. Heerlijk avondje!

 36. Newsflash: Er is een picknick na afloop van de training op dinsdag 16 juli. Op dinsdag 23 juli is de trainer op vakantie en gaan de lopers zelf met elkaar lopen, en de donderdagen 18 en 25 juli is er geen training. Ook de zondagmiddagloopjes op 21 en 28 juli gaan niet door.

 37. Vergeten een selfie te maken met de lopers van het zondagmiddagloopje. What happened in the park stays in the park! 😉 En inderdaad, Claske, jij vliegt! De zwaartekracht heeft geen vat op jou 🙂 En “jouw” Jeroen heeft ontzettend snel gelopen op de 16 km, 1.04.02 uur! Ik ben benieuwd of hij daar heel trots op is of dat hij het normaal vindt. Dat hoor ik later nog van je! Groeten, Joke

 38. Wat een geweldige website!!! Hulde!!! Ik ben vanavond bij de training. Zonder bultjes. Ik ben die processierupsen voorbij gevlogen. Claske

 39. Het park zoals het park bedoeld is: veel buurtbewoners die genoten van de spartelvijver, van het grote grasveld, kinderen met ouders die de avond4daagse aan het lopen waren, mensen in de schaduw van de bomen aan het picknicken. En de hardlopers natuurlijk! Het parkgedeelte rondom de begraafplaats met schaduw en briesje hadden we helemaal voor onszelf.

 40. Hoi
  Weten jullie wel dat het heel erg druk is in het westerpark.
  De avond 4 daagse is weer van start gegaan .
  Ja leuke website is het geworden .
  ik zie jullie zo
  groet Liesbeth

 41. Elk weer is loopweer, ook vanavond weer! Ik neem extra flessen water mee en ook kokoswater voor de mineralen en omdat het lekker verfrissend is. We zoeken de beste plekken op in het park, de plekken met schaduw en een briesje. En Jasper: apart toch, de processierups? En het meest gekke vind ik dat lopers dus daadwerkelijk zijn gaan “klagen” bij de organisatie. Zo van: “ik heb jeukbulten, hoe komt dat!?” Ik zou het niet bedacht hebben om dat bij ze neer te leggen. Groeten, Joke en tot vanavond!

 42. De Midzomernachtcross had een leuke verrassing voor de lopers in petto: een groep processierupsen die de aanval op de lopers opende. Sommigen van ons zitten onder de jeukbultjes die best gemeen pijn kunnen doen omdat je niet kunt stoppen met krabben. Ouch! Nou ja, het was het waard. We hebben allemaal heerlijk gelopen en zijn weer een ervaring rijker. En Esther, dank je voor het compliment! En jij hebt de primeur: je bent de eerste die iets op het prikbord plaatst naast Jasper (webmaster) en mij (assistent paginabeheerder). Morgen schijnt het 33 graden te worden, donderdag 21 graden. Maar ook dan kun je zwemmen 😉 Groeten, Joke

 43. leuk de nieuwe website, goed gedaan! Deze week ben ik er donderdag weer bij, misschien om te zwemmen in de spartelvijver dit keer 😉

 44. Vanmiddag is er het zondagmiddag loopje, we starten om 16.00 uur vanafde spartelvijver voor een klein rondje. Een paar weken geleden was het warmer dan nu en het was prima te doen. Alleen waren er nauwelijks andere lopers. Maar wij waren er dus wel 🙂 Groeten, Joke

 45. Gisteravond was de Midzomernachtcross en Hardloopgroep Westerpark was er ook bij. Het was weer een legendarische editie met een perfecte organisatie. Hulde aan alle vrijwilligers! Hier zijn onze eindtijden, eerst de 5 km: Frank E 25.46; Jeroen 26.00; Chiel 30.35. Dan de 10 km: Eric H 52.47; Rein 52.58; Carin 1.00.33; Jasper 1.05.30; Joke 1.05.30. Als laatste de 16 km: Jesse 1.08.04; Rafaël 1.16.12; Claske 1.24.01; Gert Jan 1.25.58; Erik V 1.34.29. Zie het verhaal achter de getallen bij de verslagen!

 46. Aanstaande vrijdag spreken we 19.00 uur af op het Hugo de Grootplein om samen naar de Midzomernachtcross te fietsen. Dus 10 minuten eerder! Dat geeft ons meer tijd. Groeten, Joke

 47. Het wordt straks een zonnige training. Er staat een briesje, hier en daar is een wolkje, zalig! Ik neem water mee zodat er wat gedronken kan worden tijdens de training. Tot straks! Groeten, Joke

 48. Aanstaande vrijdagavond is de Midzomernachtcross in het Amsterdamse Bos. We verzamelen om 19.10 uur op het Hugo de Grootplein en fietsen er samen naar toe. Er kan nog voor ingeschreven worden! Groeten, Joke

 49. Het was weer een leuke training met een leuke en grote groep. Mooi weer, heerlijk sporten en goed gezelschap. Een mooie cocktail 🙂 Er is 8 km gelopen en er is getraind met kettlebells, er zijn functionele oefeningen gedaan om beter belastbaar te zijn voor het lopen. Goed gedaan door iedereen! Groeten, Joke

Geef een reactie