86 reacties op “Prikbord”

 1. De training startte in de laatste snippers met licht, zie foto. Met 19 lopers gingen we richting parkeerplaats. Daar verwachtte ik ruimte en rust voor een estafette, twee teams van 9 lopers tegen elkaar. Er was virtuele ruimte om wat achterstand weg te werken voor de minder snelle lopers en dat werd intuïtief zo goed ingezet dat de teams vrijwel exact gelijk finishten. En dat ging de hele training zo: snellere lopers langere afstanden of later weg en dan steeds de groep weer snel bij elkaar. Heerlijk trainen zo! Foto gemaakt toen we op de andere lopers stonden te wachten bij het verzamelen bij de spartelvijver.

 2. Eliud Kipchoge heeft als eerste in Wenen onder de 2 uur gelopen op de marathon-afstand: 1:59:40!

 3. Voor de Sloterplasloop aanstaande zondag 13 oktober spreken we om half elf af op het Hugo de Grootplein voor degenen die samen willen fietsen. Claske, we zien jou daar! Jesse ook, die loopt om half elf de 5 km voordat hij aansluit voor de 10 km. Dat geeft een extra fitte Jesse, en extra kilometers voor de mannen. Die kunnen jullie gebruiken, mannen! 🙂 Ikzelf haal morgen, zaterdag, de startnummers op bij Run2Day. Voor Jeroen, Erik, Chiel en mezelf. Nog iemand voor wie ik het startnummer kan ophalen? Groetjes, Joke en een fijn weekend voor iedereen. En wie weet tot bij de Sloterplasloop, er kan nog ter plekke ingeschreven worden en ik heb een startnummer beschikbaar van iemand die niet gaat lopen.

 4. Ik ben aanstaande zondag al iets eerder bij de Sloterplas, want mijn collega loopt de 5km en die begint al wat eerder. Maar ik loop jullie vanzelf wel tegen het lijf bij de start van de 10. Ik kijk er naar uit!!

 5. Heerlijk avondje! Een zacht avondje met enigszins luidruchtige lopers 😉 Vrijwel altijd zijn er meer mannen dan vrouwen bij de training, vanavond was het overduidelijk andersom. Dus heel wat kilometers voor de vrouwen erbij, je zag de mannen huiveren. Vanavond was er een variatie op de ontmoetingsloop: de mannen de ronde tegen de klok in, de vrouwen met de klok mee. Het werkte! En een foto in het donker op de heuvel. Eén loopster was al naar huis, verder staat iedereen erop. Het zijn de laatste paar weken dat we nog even licht hebben aan het begin van de training. En dan weer volop donker.

 6. De Battle of the Sexes (de sexbattle hoorde ik iemand zeggen) is goed op dreef, zie mijn verslag op het prikbord aldaar. Vanavond weer kans om kilometers te maken in gezelschap. Het wordt een leuke training met lekker veel afwisseling, met of zonder regen. Op dit moment zijn de voorspellingen daarover gemengd maar op dit punt kunnen we alles aan. En aanstaande zondag 13 oktober is de Sloterplasloop met de 10 km om 11.30 uur. Om 10.30 uur spreken we af op het Hugo de Grootplein zodat we er samen naar toe kunnen fietsen. Zie ook de kopje “hardloop agenda”. Tot vanavond!

 7. Straks is het zondagmiddagloopje. Weer een kans om in de regen te lopen! Tot straks!

 8. Ook gister bij de donderdagtraining weer regen. En weer een fijne groep lopers, 9 vrouwen en 9 mannen. Dat is teamwork, gezamenlijk de elementen trotseren. Wilma voegde zich bij de groep toen we bovenop de heuvel stonden, hoe symbolisch. Applaus, een zilveren griekse munt als beloning, en alle eer van het lopen van de Spartathlon. Verder zijn we goed in beweging gebleven tijdens de regen. Eén loper heeft vrijwel alleen maar gewandeld, gewoon even buiten zijn gezellig met de groep is veel waard om je hoofd even leeg te maken en vermoeidheid van je af te schudden. Nooit spijt van een training! Bijgaande foto is van Jesse afgelopen dinsdag, klaar om de regen in te gaan 🙂

 9. De Battle of the Sexes is begonnen. De mannen nemen meteen een voorsprong met 37,2 km. Er waren 20 lopers dus er kan behoorlijk kilometers geprikt worden! En hoewel er meestal meer mannen dan vrouwen meetrainen was dat vanavond toevallig niet, er waren meer vrouwen. Het blijkt in ieder geval wel dat wij echte “weatherwarriors” zijn door dwars door de regen naar de training te komen. In het begin ging het best even tekeer, en even schuilen onder een boom gaf een hele leuke foto maar het was niet echt droog. Dus dan maar verder! En dat betaalde zich uit want pas op het einde ging het weer regenen. Ik hoop dat iedereen goed thuis is gekomen! Het was in ieder geval een hele leuke avond.

 10. Met zes lopers een ronde van 11 km gelopen. Af en aan een goede regenbui op ons hoofd. Heerlijk! Nooit spijt van een training!

 11. Wilma is gefinisht bij de Spartathlon, zie de weg naar Sparta op haar blog ontvouwen van start naar finish. Met dank aan Erwin! Er waren meer lopers op de weg: Bob en Jeroen liepen mee met de Sri Chinmoy Transcendence 6 uursloop in het Amsterdamse Bos. Bob heeft een beker gewonnen, zie de huldiging op de foto. Hij werd tweede bij de categorie 60plus, Sjaak Bus die naast hem staat werd eerste. Well done! Bob wilde de marathonafstand halen en Jeroen wilde de 50 km aantikken. Dat doel hebben ze beide gehaald!

 12. Wilma is deze ochtend aan haar zevende Spartathlon begonnen! Ik probeer zoveel mogelijk informatie tijdens haar race te verzamelen en op haar blog te plaatsen: https://loopje.nl/wilma/ . Er kan één foto per keer geplaatst worden en er zijn al best wat foto’s dus gewoon geduldig scrollen!

 13. Een warm aangenaam regenachtig avondje met prachtig warm licht vlak voor de echte schemering. Een mooi moment voor een foto. Er zijn een paar blikken opzij gericht, naar de hond die op de boeg van een boot stond 🙂

 14. Wat een avondje! Het was echt zo’n avondje dat je begrijpt dat mensen lekker thuis blijven maar dat je wel weet dat ze dan iets missen. Het regende en 22 lopers kwamen gewoon lopen en het was het waard want de sfeer was steengoed. En het park was heerlijk om te zijn. Een groepje vechtsporters was aan het trainen onder het viaduct en ik ben dan blij dat je als loper gewoon het hele park kunt benutten, de regen zit ons niet in de weg. Ik kan me voorstellen dat nieuwe lopers de groep als wat chaotisch kunnen ervaren maar als je vaker komt dan ontdek je orde in de chaos. En je ontdekt steeds meer mensen om een praatje mee te maken. Of je bent lekker een beetje op jezelf. Er zijn molentjes gelopen en dat zag er goed uit. Nono kreeg last van de regen, zittend in de rolstoel, maar een buff en een paraplu hielpen. Ook de hulp die geboden werd bij de paraplu was welkom want hij kwam droog thuis. Teamwork! Ook heb ik een prijs kunnen uitreiken aan een loopster die de wedstrijd “raad je eindtijd” had gewonnen, ze zat 2 seconden van haar geschatte eindtijd af. En dat terwijl ze zonder horloge liep! En er werd ook nog hulp verleend aan een verwarde dronken man. En iemand wist in te schatten dat hij niet ’s nachts in het park hoefde te slapen, daar zag zijn kleding te goed voor uit. Ik hoop dat hij zijn weg verder heeft kunnen vinden, maar hij heeft in ieder geval wat aandacht van een paar lopers gekregen. Heel goed van Olga om hem meteen even te helpen. Dat doen we goed met z’n allen!

 15. Vandaag een rommelige Damloop. Na aanvankelijk een strak verloop werden steeds meer lopers onwel. De organisatie besloot om de laatste twee loopgolven niet meer te laten starten. 4000 lopers konden weer terug naar huis voordat ze een stap hadden gezet. Ik ben benieuwd hoe Jet het heeft beleefd!
  Wij hebben met z’n zessen een heerlijk rondje gelopen.

 16. Gister in een mooie schemering getraind, en de eerste helft van de training heb ik veel laten lopen. De tweede helft van de training werd er meer ingezet op sport en spel, met de mogelijkheid om te lopen ipv mee te doen. De suicide sessie touwtje springen met groep “mislukte” omdat iedereen te goed was. Er werd gewoon vlekkeloos in hoog tempo het touw in- en uitgesprongen. Heel gaaf om te zien! De fitnesshoepels werden ook leuk gebruikt, ook door de jeugd die het aanvankelijk niet zag zitten. Toen de groep even weg was voor een ronde gingen ze het meteen toch uitproberen. En één jeugdige loopster met veel hoepelervaring wist 3 hoepels rond te draaien. Supercore training! Het zijn fitnesshoepels van 1,2 en 1,4 kg zwaar. En verder zijn er natuurlijk kilometers gemaakt in verschillende tempo’s. De terugweg naar de spartelvijver liepen we in het mooiste avondlicht ooit. Ook leuk: er waren weer precies evenveel mannen als vrouwen, 10 om 10. Meestal zijn er wat meer mannen. Goede sfeer, goed teamwork!

 17. Het zondagmiddagloopje, ruim 10 km of iets minder. Onderweg kwamen we een paar bekende lopers tegen: Leontine die een tocht op skates aan het maken was, Jeep die op de terugweg was vanaf de heuvel bij de Grote Braak. Eefje van mijn woensdaggroep in voorbereiding op de Damloop volgende week. Ook nog Wilma gesproken die gister de marathon had gelopen in Roelofarendsveen. Mooi gedaan weer! Liesbeth heeft een trail in Arnhem gelopen, ik ben benieuwd hoe het gegaan is. Groeten, Joke

 18. De training vanavond: het was een verrassend zomers avondje met een zeer diverse groep lopers. Snelle lopers, langzame lopers. Ik dacht een handige voorsprong te hebben naar de heuvel door de lopers eerst een rondje om te vijver te laten lopen. Ik had de hond bij me en die is ook al 16 jaar dus die moet toch wat rustig aan doen. Maar de meeste lopers stonden er al toen ik aankwam. Het wringt een beetje om een sportles “supergezellig” te noemen maar bij hardlopen kan het: sporten en terwijl het supergezellig is. Er is van alles gedaan: molentjes, een één-voor-één-loopje, touwtje springen met de groep en een rustige kilometer; en tijdens die rustige kilometer heeft een team van drie van onze lopers spontaan een hond weten te terug te krijgen bij een wanhopig stelletje. Dat heeft Wilma deze lente ook al een keer gedaan! Er was zuurstof in de lucht, er was een zonnetje, op de terugweg kwam er een mooie schemering. Dat doet een mens goed: buiten, fijn gezelschap, sporten… het kan niet beter!

Geef een reactie