211 reacties op “Prikbord”

 1. Weer regen bij de dinsdagtraining en weer viel het erg mee. Op de foto één van de drie teams die een route door de volkstuinen liepen.

 2. In de training van vandaag stonden twee rondjes om de begraafplaats centraal (1240 meter): in de eerste helft van de training een rustig rondje en op het eind van de training een vlot rondje, met als richtlijn een minuut sneller. En dat is met een reden: aan het eind van de training ben je “fitter”, meer in de flow, dan in de eerste helft van de training. Hier zijn de gelopen tijden:
  Jesse 4.57 en 4.13, 44 seconden sneller
  Olga 6.29 en 4.40, 1.49 seconden sneller
  Niels 7.07 en 4.55, 2.12 seconden sneller
  Eric H 6.02 en 5.06, 56 seconden sneller
  Frank 7.30 en 5.37, 1.53 seconden sneller
  Jeroen 7.07 en 5.41, 1.26 seconden sneller
  Jasper 7.27 en 6.30; 57 seconden sneller
  Steven 7.15 en 6.38; 37 seconden sneller
  Kiki 7.30 en 6.40; 50 seconden sneller
  Annemieke 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  Anrina 7.37 en 7.30; 7 seconden sneller
  En nog drie andere lopers trokken hun eigen plan met de rondjes.
  Hier is een link naar onze persoonlijke records: https://loopje.nl/blog/persoonlijke-records/ . Olga en Eric H liepen een pr, en Jesse zat er vlakbij.
  Bijgaande foto is van vorig jaar, in de zomer tijdens een stortbui schuilen onder een boom 🙂

 3. Gisteren bij de dinsdagtraining is er een 800 meter tijdmeting gedaan. Twee rondjes om de vijver met de baljurk. Het intro bij deze opdracht is altijd: het nederlands record op de 800 meter is 3.38 minuten bij de mannen 80+ (Joop Ruter). Vandaag zijn daar drie lopers onder gebleven 🙂 Jesse heeft ook meteen het record van de hele hardloopgroep vernietigd, samen met Rafael en Olga. Zij drietjes zijn nu de top drie van de hardloopgroep.
  Jesse 2.39 (nieuw groepsrecord)
  Rafael 2.54
  Olga 3.04 (snelste vrouw van de hardloopgroep)
  Nicole 3.57
  Jasper 4.20 (pr is 4.12)
  Kiki 4.20
  Jet 4.33 (pr is 4.13)
  Anita 4.59
  Annemieke 4.59 (pr! Dit was 5.33)
  Jeroen 5.10 (pr is 3.25)
  Daarna zijn we naar de volkstuinen gegaan. Drie groepjes kregen een plattegrond mee met een route erop getekend en ze gingen op pad terwijl Jasper en ik op ze wachtten in de nog steeds stromende regen in een prachtig park. Na een tijdje kwamen de drie groepen gelijk binnen. Ik ben vergeten te vragen of ze elkaar onderweg nog zijn tegengekomen, want ieder groepje had een eigen route. En dan weer terug naar de spartelvijver. Helaas geen foto genomen, het park was schitterend in de regen. De natuur bloeit en groeit op volle kracht. Dan maar een foto van twee weken geleden erbij. Een foto met actie en rust tijdens dezelfde groepsoefening. Mooie balans! 🙂

 4. Vorige week dinsdag was er een lekker grote groep en dat is als trainer even aanpoten maar dan heb je ook wat! Allemaal happy runners die allemaal tot hun recht komen. Donderdagavond een kleinere groep en dat gaf weer een andere dynamiek met andere mogelijkheden. Het was stikhot, respect voor de lopers!

 5. Vanavond, donderdagavond, trainen in de warmte. Wij zoeken de koele plekken op in het park! Hier is een filmpje dat Klaas vorige week gemaakt heeft:

  En bijgaande foto is van afgelopen dinsdag bij het verzamelpunt. Uiteindelijk waren er 27 lopers met ook nu weer een mooie balans: 14 mannen en 13 vrouwen. Dat doen we goed met z’n allen!

 6. Een korte opsomming van vorige week: een coopertest, een killerdog die midden in het park een konijntje greep, een plank-molen, zondagmiddag een grote bootcampgroep bij het konijnendijkje, prachtig weer, steeds evenveel mannen en vrouwen bij de training. Steeds een goede afwisseling van inspanning en ontspanning, lichaam én geest worden verwend tijdens de training 🙂
  En voor vanavond heb ik weer een leuke training voorbereid!

 7. Vanavond was de perfecte avond voor een coopertest. Lekker rustig in het park, met de dreiging van regen die niet kwam, een beetje warm maar het werd pas later in de training wat meer benauwd. Dus meteen na een korte efficiënte warming up meteen de rondjes van 400 meter om de vijver lopen en dat 12 minuten lang. Twee lopers liepen niet of een stukje, en hier zijn de resultaten:
  Jesse 3140 meter (pr! dit was 3080)
  Rafaël 3140 meter (pr! dit was 2950)
  Olga 2820 meter (pr! dit was 2700)
  Eric H 2540 meter (evenaring van pr vorig jaar)
  Jeroen 2535 meter (zijn pr is 2815)
  Klaas 2300 meter (pr! dit was 2140)
  Anita 2100 meter (pr! dit was 2000)
  Jasper 2002 meter (zijn pr is 2650)
  Marina 2000 meter (haar pr is 2100)
  Kiki 1900 meter (eerste meting)
  Nicole 1890 meter (pr! dit was 1800)
  Karin 1820 meter (eerste meting)
  Annemieke 1800 meter (haar pr is 2250)
  Frank 1800 meter (zijn pr is 2800)
  Zes keer een pr en één keer een evenaring. Een ideale avond dus!
  En voor de derde keer op rij waren er evenveel mannen en vrouwen, 8 om 8. Dat maakt het extra leuk 🙂
  Later gingen we naar het konijnendijkje, de meesten met een omweg langs de volkstuinen. Behalve een één-voor-één-loop (of twee aan twee) werden er ook push ups gedaan met als specialiteit triceps-push ups. En dat inspireerde tot een hindi-squat, een bird-pose en een brug. Zie bijgaande foto.
  Het was een heerlijke avond!

 8. Van parool.nl:
  Binnen een dag is de petitie duizenden keren ondertekend door mensen die niet terug willen naar de situatie ‘voor coronatijd’. Op het moment van schrijven staat de teller op 11.693. Daarmee is de grens waarbij de gemeenteraad een besluit over de tekst moet nemen ruim behaald.
  Mocht de raad het voorstel afwijzen, dan willen de initiatiefnemers doorgaan tot er genoeg handtekeningen zijn verzameld voor een referendum. Daarvoor zijn 27.000 handtekeningen nodig.
  Wauw! Veel lopers van onze hardloopgroep hebben ook ondertekend, zie hier de link:
  https://v45.os-surveys.nl/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=O15205_12&I.user1=stemmen&Id=1
  Mocht je nog niet getekend hebben dan wil je dat misschien ook doen.
  Bijgaande foto is tijdens de Runner’s bootcamp gemaakt, gistermiddag, zondagmiddag, op het konijnendijkje. Op weg daarnaar toe werden we gewaarschuwd voor processierupsen maar de bomen met het lint erom heen zijn juist behandeld tegen deze rupsen. En het is maar de vraag of dat zo slim is gezien de ecologische gevolgen van deze behandelingen. Het gaf Jasper wel het gevoel alsof hij Livingston was die het gevaarlijke onbekende tegemoet ging.
  Groeten, Joke

 9. Deze foto is nog van dinsdag, een uitgeknipt stukje van een groepsfoto (met anderhalve meter afstand!). Dinsdag en donderdag is er ruim 8 km gelopen als je alles meeliep. Dinsdag 9 mannen en 9 vrouwen, donderdag 8 mannen en 8 vrouwen. Zowaar wat balans in het leven in deze onevenwichtige tijden!
  We maken lekker gebruik van de “trailpaadjes” bij de Spaarndammerdijk, met veel gevaren op de paadjes: brandnetels en processierupsen 😉
  Zondagmiddag weer de Runner’s bootcamp, om 16.00 uur verzamelen bij het viaduct net voorbij de kinderboerderij. Fijn weekend!

 10. Deze foto stuurde Ben, of ik deze wilde plaatsen. Zijn vriend uit NYC Andrew Chan heeft dit beeld geschilderd. Aangezien er behoorlijk veel gesprekken worden gevoerd tijdens het lopen (lopen en praten gaan goed samen!) vond Ben dit zeer toepasselijk. Geschiedenis, politiek, het nieuws, het milieu, de stad, filosofie, het komt allemaal voorbij tijdens de gesprekken.
  En hier is een passend beeld voor de liefhebber.
  Groeten, Joke

Geef een reactie


The maximum upload file size: 25 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.