65 gedachtes op “Prikbord”

 1. Gister in een mooie schemering getraind, en de eerste helft van de training heb ik veel laten lopen. De tweede helft van de training werd er meer ingezet op sport en spel, met de mogelijkheid om te lopen ipv mee te doen. De suicide sessie touwtje springen met groep “mislukte” omdat iedereen te goed was. Er werd gewoon vlekkeloos in hoog tempo het touw in- en uitgesprongen. Heel gaaf om te zien! De fitnesshoepels werden ook leuk gebruikt, ook door de jeugd die het aanvankelijk niet zag zitten. Toen de groep even weg was voor een ronde gingen ze het meteen toch uitproberen. En één jeugdige loopster met veel hoepelervaring wist 3 hoepels rond te draaien. Supercore training! Het zijn fitnesshoepels van 1,2 en 1,4 kg zwaar. En verder zijn er natuurlijk kilometers gemaakt in verschillende tempo’s. De terugweg naar de spartelvijver liepen we in het mooiste avondlicht ooit. Ook leuk: er waren weer precies evenveel mannen als vrouwen, 10 om 10. Meestal zijn er wat meer mannen. Goede sfeer, goed teamwork!

 2. Het zondagmiddagloopje, ruim 10 km of iets minder. Onderweg kwamen we een paar bekende lopers tegen: Leontine die een tocht op skates aan het maken was, Jeep die op de terugweg was vanaf de heuvel bij de Grote Braak. Eefje van mijn woensdaggroep in voorbereiding op de Damloop volgende week. Ook nog Wilma gesproken die gister de marathon had gelopen in Roelofarendsveen. Mooi gedaan weer! Liesbeth heeft een trail in Arnhem gelopen, ik ben benieuwd hoe het gegaan is. Groeten, Joke

 3. De training vanavond: het was een verrassend zomers avondje met een zeer diverse groep lopers. Snelle lopers, langzame lopers. Ik dacht een handige voorsprong te hebben naar de heuvel door de lopers eerst een rondje om te vijver te laten lopen. Ik had de hond bij me en die is ook al 16 jaar dus die moet toch wat rustig aan doen. Maar de meeste lopers stonden er al toen ik aankwam. Het wringt een beetje om een sportles “supergezellig” te noemen maar bij hardlopen kan het: sporten en terwijl het supergezellig is. Er is van alles gedaan: molentjes, een één-voor-één-loopje, touwtje springen met de groep en een rustige kilometer; en tijdens die rustige kilometer heeft een team van drie van onze lopers spontaan een hond weten te terug te krijgen bij een wanhopig stelletje. Dat heeft Wilma deze lente ook al een keer gedaan! Er was zuurstof in de lucht, er was een zonnetje, op de terugweg kwam er een mooie schemering. Dat doet een mens goed: buiten, fijn gezelschap, sporten… het kan niet beter!

 4. kanniewaarzijn. De tijden op de 10km moeten met 5 minuten verhoogd worden. Ze hadden één klok voor vier afstanden en vergissen is menselijk, daar heb ik persoonlijk veel ervaring mee.

 5. De 30 van Amsterdam Noord was weer een groot succes! Met 10 lopers stonden we bij 3 verschillende afstanden aan de start:
  10 kilometer
  Rein 52.11
  Erik V 56.03
  Chiel 1.01.38
  Jasper 1.03.57
  Joke 1.03.57
  15 kilometer
  Jesse 1.24.00
  Jeroen 1.24.00
  Jet 1.30.44
  Wietske 1.35.27
  30 kilometer
  Jeroen van Claske 2.14.30
  Vrijwel niemand van ons wist zijn/haar eindtijd want de klok bij de finish was al veel eerder aangezet. De meeste lopers leggen alles vast met smartphones en sporthorloges en delen iedere loop op social media. In onze hardloopgroep leeft dat niet zo. Ook goed! Dan deel ik zelf wel zo nu en dan wat foto’s op Facebook en instagram 🙂
  Hier alvast een foto, en nu nog een fotoalbum op onze site en ik kan ook de rest plaatsen.

 6. Deze zondag 8 sept is de 30 van Noord. Degenen die met ons mee willen fietsen: we spreken om 10.50 uur af achter het Centraal Station en nemen daar de pont naar de overkant. De 15 km start om 11.50 uur en de 10 km start om 12.05 uur. De startnummers halen we af in de naast het atletiekveld van Atos. Je kunt ook nog ter plekke inschrijven. Er is deze dag ook een zondagmiddagloopje met Anrina en Annemieke om 16.00 uur vanaf de spartelvijver. Groetjes, Joke

 7. Ik heb gisteren heerlijk de 10 km gelopen in Medemblik. Prachtig langs het IJsselmeer en de vooroever. Het was even reizen maar zeker de moeite waard!

 8. Het zondagmiddagloopje van vandaag: Anrina, Joke en ik liepen via het Erasmuspark, Bos en Lommer, het oude Sloterdijk, bushokje en Konijnendijk een rondje van circa 7,5 kilometer. Tempootje relaxt rustig aan. Niemand die ons iets kon maken:).

 9. Hoi Simone, ik heb het gister nog even extra in de groep gegooid dus wie weet is er een belangstellende! Groetjes, Joke

 10. Simone van Hell

  Wie heeft er interesse in een startnummer voor de Dam tot Damloop? Ik regel voor mijn werk de inschrijving en heb enkele startnummers over. Eigen bijdrage is 19 euro maar als dat te bezwaarlijk is, kan de prijs omlaag :-). Wil je meelopen met de bedrijvenloop van de gemeente Amstelveen stuur me dan een mailtje, s.vanhell@amstelveen.nl. Groetjes, Simone van Hell.

 11. Wederom een toptraining gehad vanavond. Heerlijk warm maar vooral ook: lekker buiten!!! Veel dynamiek, rust, kletsen, touwtjespringen, versnellen, joggen, snelle, medium en rustige molentjes. Oefeningen overslaan, t kan allemaal. Maar nergens zo goed als bij Hardloopgroep Westerpark. Kortom het leven lacht ons toe mensen, tot de volgende training! Voor mijzelf is dat alweer aanstaande donderdag, heb er dus nu alweer zin in. Ok, deze jongen kijkt natuurlijk door zijn eigen bril, maar dit was dus weer een toptraining verzorgd door onze trainster, zit nog na te genieten.

 12. En nog een foto bij de voetbal van ons drietjes. Leuk om nog te vermelden is dat we alledrie voornemens zijn volgend jaar de New York marathon te gaan lopen. Zie verder verslagje hieronder.

 13. Lekker bezig Wilma! Die Spartatlon gaat weer helemaal goedkomen. Ikzelf pakte gisteren met Wietske de trein naar Haarlem Spaarnwoude. Om vervolgens terug te lopen naar Station Sloterdijk. Ongeveer 15 kilometer, want we liepen per ongeluk een kilometertje om. Op de terugweg liep Rein ons tegemoet. Die troffen we vlak na de heuvel. Het was perfect loopweer. Lekker warm met een briesje. Heerlijk relaxt gelopen. Tempo aangepast aan de temperatuur. En onderweg nog wat water bijgevuld bij Volkstuinenpark de Bretten door wat flesjes over de sloot naar tuinbewoners heen en weer te gooien.

 14. DDL 2019. Afgelopen week heb ik zes dagen meegelopen met de Deutschlandlauf. Deze loop is oorspronkelijk 19 dagen en in 2017 liep ik ‘m uit. Nu liep ik slechts 6 dagen mee. Tijdens de HUT lukte het me net aan om mijn standaard weektotaal van circa 125km te lopen. Daarom koos ik er voor in de laatste week van de vakantie nog even volop te gaan lopen. Het werden maar liefst 450km. (53-89-78—78 -74-78) Ik heb zo genoten, herinnerde slechts met vlagen delen van het parcours, heb weer zeer attente lopers leren kennen die voor elkaar zorgden bij blessures of vermoeidheid. Even bestond mijn wereld alleen maar uit hardlopen, eten en slapen. Hoe fijn is dat. En ik liep ook heerlijk, nergens last van, mentaal zo sterk dat ik er zelf zelfs verbaasd van stond. Voor volgende zomer heb ik al weer een etappeloop op het oog. Eentje van een week, is eigenlijk meer dan genoeg om daarnaast ook nog leuke dingen met Peter te doen. Nu nog wat onderhoudskilometers voordat ik op 27 september aan de start van de Spartathlon sta.

 15. Beste lopers, als je op onze “Hardloop Agenda” hebt gekeken dan heb je gezien dat we deze zondag om half vier op station Sloterdijk hebben afgesproken om de trein naar Haarlem Spaarnwoude te nemen. En kijk vooral vaker om te zien waar we gaan lopen op de zondag!

 16. Vanavond in een zuurstofrijk park werden de kilometers weggeroffeld alsof het niets was. Tijdmeting rondje Volkstuinen (ongeveer 3000 meter):
  Rafaël 12.01 min; nieuw pr, dit was 14.33 min
  Erik V 15.01 min; nieuw pr, dit was 15.19 min
  Claske 15.01 min, pr is 14.38 min
  Eric H 15.58 min, pr is 15.19 min
  Jeroen 16.06 min, pr is 11.58 min
  Chiel 17.56 min
  Jet 18.12 min, pr is 15.39 min
  Liesbeth 18.41 min; nieuw pr, dit was 20.20 min
  Jasper 19.35 min, pr is 13.01
  Nicole 19.45 min
  Well done, mensen!

 17. Zondagmiddagloopje met z’n zessen, en met wisselende duo’s gelopen. Weer zeer leuke gesprekken gevoerd! Inspiratie opgedaan, oa om mee te lopen met Egmond.

 18. Hoi lopers
  Ik ben verhinderd vanavond ,moet werken
  En dinsdag was ik naar het bostheater geweest met leuke en inspirerende voorstellingen .
  Ik kom zondag weer meelopen
  Allemaal een leuke en inspirerende loopavond gewenst
  groet Liesbeth

 19. De groep viel in twee groepen uitéén in vlotte lopers en rustige lopers. Maar dat viel niet op want zoals altijd vormden de lopers één dreamteam 🙂 We hebben op de heuvel op drummuziek gedanst als leuke variatie op de losmaakoefeningen, er werd in molentjes gelopen, er zijn push ups gedaan, er is aandacht besteed aan wat je schuine buikspieren doen tijdens het lopen. En er werden veel gesprekken gevoerd. Heerlijk!

 20. Ja, dat klopt Claske.Ik heb voor vanavond ook weer mijn Servië-shirt aan, ditmaal de witte variant. Voelt goed dat Balkangevoel!

 21. Zeg wat is dat nou voor een hardloopshirt Jeroen!! Zie ik daar SRBIJA staan?
  Ik probeer er vanavond bij te zijn tijdens het loopje. Claske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.