303 gedachten over “Prikbord”

 1. We zijn begonnen met een challenge op 1 september. Geef al je kilometers die je loopt aan mij door en haal extra kilometers te paard tijdens de mini-challenges tijdens de training en loop van de hobbitstee naar de Doemberg. Je hebt drie maanden de tijd om de 338 kilometer af te leggen. Haal je het niet? Geen zorgen, voordat je wordt gegrepen door orks en ringgeesten komen wij weer teruggelopen om je te redden. Maar waarschijnlijk kom je ver: iedere training telt als 7 km, sommige lopers hebben hun van- en naar huis kilometers en weekendkilometers. En dus de extra stukjes te paard.
  Op donderdag 1 september was de challenge een estafette tussen twee teams, en de teams waren samengesteld met lootjes. Het lot en eigen inzet zorgden ervoor dat team 2 won en zij kregen 9 kilometers extra en team 1 kreeg 6 kilometers erbij.
  Op dinsdag 6 september was de challenge “balroggen gooien”, in drietallen tegelijk een tennisbal overgooien en met minstens drie keer een geslaagde worp in 40 seconden. Het bleek een eitje voor iedereen! 9 km erbij. Donderdag 8 september werd er een circuittraining gedaan in het oude park, met een hoelahoep challenge. Nonstop 2 minuten hoepelen gaf 6 extra kilometers en anders 3 voor het proberen. En nog 4 kilometers extra als je 4 pilonnen vooruit wist te hoepelen. Drie bonuspunten als je drie keer het rondje natuurtuinen liep bij de Gosschalklaan. Inzet: groot! De stand op dit moment van schrijven: 1. Liesbeth (60); 2. Jolein (56); 3. Olga (53); 4. Kiki (52); 5. Rafael, Erik V, Jeroen (49); 6. Jesse, Saul (48); 7. Jet (45); 8. Jasper (43); 9. Laura (42); 10. Niels (41); 11. Nono, Eric H (29); 12. Berendien (23); 13. Annemieke (20); 14. Esther (18); 15. Hanneke, Anrina, Marina (16) 16. Steven (13); 17. Rein (10). Ga zo door!

 2. De 800 meter in het Westerpark, twee rondjes om de vijver:
  Jesse 2.47 min, pr is 2.39 min
  Gijs 3.01 min
  Klaas 3.46 min, pr is 3.43 min
  Rafaël 4.02 min, pr is 2.33
  Jasper 4.31 min, pr is 4.12 min
  Annemieke 4.40 min, een pr! Dit was 4.48 min
  Kiki 4.50 min, pr is 4.20 min
  Jeroen 4.50 min, pr is 3.19 min
  Jet 5.08 min, pr is 4.13 min
  Ingrid 5.08 min
  Toos 5.08 min

 3. Een rondje volkstuinen! En je kunt het invullen zoals je wilt: een rustig duurloopje of een tempoloop. De tijden:
  Jesse 13.07 min, pr is 12.06
  Olga 14.00 min
  Gijs 14.03 min
  Eric H 14.40 min, nieuw pr! Pr was 15.19
  Jolein 15.18 min, pr is 12.54
  Hanneke ClassPass 15.23 min
  Rein 15.33 min
  Jeroen 16.58 min, pr is 11.58
  Jet 17.50 min, pr is 16.39
  Liesbeth 21.06 min, pr is 18.41
  Ingrid 21.06 min, pr is 15.26
  Deze training is er ook een inhaal-loop gedaan om de vijver in het oude park, een estafette met tweetallen om het kleine grasveld en een molentje. Na afloop is de afsluiting van de running bingo gevierd met Jesse als de loper met de meeste bingo’s. Kiki en Toos op nummer twee, Saul op drie en de rest van de top 11: Berendien, Rafael, Niels, Karin, Jolein, Klaas, Jeroen.
  Bijgaande foto: Kiki heeft de bingo “pull ups” gedaan 🙂

 4. En dan de derde tijdmeting in korte tijd, de ronde vanaf ingang Westerpark om het natuurgebied, 2400 meter:
  Jesse 9.51 min
  Rafaël 8.45 min
  Eric 12.27 min
  Jolein 12.34 min
  Twee lopers liepen een kortere ronde, twee lopers sloegen even over en 1 loper had even een alternatieve route inclusief Consious hotel accommodatie 😉

 5. Dinsdag is er een rondje van 5 km gelopen met tijdmeting:
  Jesse 22.24 min
  Gijs 23.18 min
  Niels 23.18 min
  Jolein 26.39 min
  Eric 28.40 min
  Erik 30.57 min
  Rein 31.07 min
  Jeroen 31.07 min
  Laura 33.37 min
  Sytske 33.37 min
  en drie lopers hadden een kortere ronde gedaan van 2400 meter:
  Annelien 16.32 min
  Berendien 18.26 min
  Toos 18.26 min
  Deze avond is er 7500 meter gelopen (of iets minder).

 6. Bij de training is er een tijdmeting gedaan, een ronde op de Spaarndammerdijk die 1 km lang is.
  Twee keer zelfs, meer in het begin van de training en tegen het einde van de training. De tijden:
  Olga 3.48 en 3.50 min
  Gijs 3.56 en 4.01 min
  Saul 4.11 min
  Erik V 4.36 min
  Erik H 4.40 min
  Kiki 5.27 min
  Jeroen 5.31 en 5.48 min
  Jasper 5.48 en 5.38 min
  Margot 5.56 en 6.30 min
  Jet 6.26 en 5.39 min
  Liesbeth 6.43 en 6.07 min
  Ingrid 6.56 min
  Een paar lopers liepen het kleinere rondje, daar is geen tijd van.
  Je kunt aan de tijden zien dat de lopers hun krachten heel goed weten te verdelen tijdens de duur van de training. Olga en Gijs liepen vrijwel de hele training voluit en hebben nauwelijks verval bij de tweede ronde. En een paar lopers liepen zelfs een negatieve split: Liesbeth, Jasper en Jet.
  Bijgaande foto is uit 2003, de zevenheuvelenloop. Een “fysieke” foto die opeens opdook in een kast!

 7. Joke schreef dat ik na een zesuursloop naar de bootcamp was gekomen voor actief herstel zodat ik niet zo stijf zou zijn die avond en de volgende dag. Dat heeft mij zeker geholpen. Het was alleen een mentale drempel die ik over moest om van de bank af te komen, maar eenmaal bij de bootcamp ging mijn bloed weer stromen en dat heeft spierpijn voorkomen.

 8. Dinsdag training: in tweetallen. Meteen een grote ronde richting ingang park aan de kant van het Haarlemmerplein en langs de vaart weer terug. Ik was mijn telefoon vergeten en dan zul je net zien dat er een loper belt en vraagt waar we zijn. Gelukkig vond hij ons. Een andere loper werd gevonden, ik ging precies haar kant op toen ze aan kwam fietsen. Uiteindelijk waren we met 12 lopers: 6 mannen en 6 vrouwen. Wat opviel in het park: het arme circus Zanzara was begonnen met alles op te breken en in te pakken, er waren veel tweetallen aan het hardlopen, een boze loper probeerde mij en Jasper omver te lopen (maar dan moet je wel van goeden huize komen) en er was een motorcrosser die zich zonder licht en zonder helm aan het uitleven was in het park. Dit keer geen motorpolitie in de achtervolging. Dat hebben we ook een keer meegemaakt en dat was sensationeel om te zien maar ook heel gevaarlijk. De maan begon laag aan de hemel als een grote oranje bol en een uur later stond hij hoog en fel te schijnen, net niet vol meer. Tijdens de training werd er dus in tweetallen gelopen afgewisseld met een grotere bijeenkomst. Goed te doen, daardoor waren we ook mobiel en konden we een groot deel van het park beslaan. Er is ongeveer 6 kilometer gelopen en Jolein, Gijs en Jesse hebben een extra 1600 meter rondom de begraafplaats gelopen. En na afloop weer fris en uitgewaaid naar huis. Het was weer perfect teamwork! En gisteravond kwamen er twee kerstmanloopsters langs met een kerstpakket, heel lief! En ik had ook al een kerstster gekregen van een andere loopster. Superbedankt!

 9. Afgelopen zondag was de laatste bootcamp van het jaar en de eerste bootcamp in de verzwaarde lockdown met als uitganspunt dat er alleen in tweetallen getraind kan worden zonder suggestie van een grotere groep. Een uitdaging die niet helemaal waargemaakt kan worden maar we hebben een goede poging gedaan. Ik had materiaal meegebracht en stond met mijn “winkeltje” tegen de gevel van het bedrijfspand tegenover de open gym. Er kwamen 10 campers dus dat is makkelijk rekenen: 5 tweetallen. Ik gaf per tweetal wat materiaal mee met de opdracht erbij. Als je een TRX en een elastiek meekreeg dan gingen de sporters die zelf bevestigen en na afloop weer loshalen om mee terug te nemen. We worden samen steeds professioneler! Battlerope, triceps push ups op de TRX: geen probleem. Of nauwelijks een probleem, al doende leert men van elkaar. Geen stopwatch: dan hardop tellen voor elkaar.
  Een paar “soundbites” tijdens de training:
  -Jasper en Wilma vonden het wel leuk met de “bootybands”, ze namen er minstens de halve training de tijd voor. Want ze waren lekker in gesprek en dat ging goed samen. Kwam ook goed uit want Wilma had zojuist een 6 uursloop gelopen in het Vondelpark. Vrijwel helemaal alleen want het georganiseerde evenement ging niet door. Dan maar zelf, zo kennen wij Wilma. Waarom ze dan toch naar de bootcamp kwam: voor actief herstel zodat ze niet zo stijf zou zijn die avond en de volgende dag. Hopelijk heeft het geholpen!
  -Een bootcampster checkte tussen de oefeningen door uitgebreid de berichten op haar telefoon en dat verbaasde me even want dat is niets voor haar. De reden: door de verzwaarde lockdown stond alles weer op losse schroeven in het onderwijs en er werd last minute uitgewisseld over hoe de week eruit ging zien op haar werk. Ingrijpend voor onderwijzers en leerlingen.
  -Er was een bootcamper die niet kan touwtje springen maar die toch touwtje springend de hele weg, 500 meter lang, springend en joggend af wist te leggen. Respect en het zag er ook nog leuk uit 😊
  -Een bootcampster die last had van kiespijn, toch gaat trainen voor de afleiding en die ook vond. Ook hier past groot respect voor deze beslissing!
  – Ook even aandacht voor de bootcampers die niet kwamen. Studeren, bij elkaar eten, voetbal kijken, wandeltocht, naar familie. Of gewoon even niets. Never a dull moment.
  – de training eindigde en één bootcamper werd door een andere bootcamper uitgenodigd om te komen eten. Superlief en gezellig.
  Over twee weken op zondag 2 januari is weer de eerste bootcamp van het nieuwe jaar.
  En toen ik terugfietste zag ik Liesbeth joggen over de Haarlemmerweg.
  Bijgaande foto: zo kwamen Jasper en Wilma de bootybands terug brengen 🙂

 10. Lieve lopers, per zondagochtend een harde lockdown. De bootcamp gaat morgenmiddag “gewoon” door, in tweetallen.
  De hardlooptrainingen gaan ook door, ook in tweetallen.
  We kunnen dit, we hebben eerder met dit bijltje gehakt 🪓
  Ik probeer het zo leuk mogelijk te maken voor iedereen. Waar mogelijk wisselingen in de tweetallen, dat is afwisselend en gezellig. Ik probeer er hier en daar een leuke twist aan te geven.
  Geen verslagen lopers op de automatische piloot. Niet bij ons!

 11. We trainen weer in 4-tallen wegens de aangescherpte regels. En dat ging prima dinsdag! Op onze rommelige prima natuurlijk 😉
  Sinterklaas is dit jaar weer gesignaleerd in het Westerpark! Hij heeft eerder met ons meegetraind en het zou heel goed kunnen dat hij vanavond weer aansluit. Weer of geen weer, want zo is Sinterklaas. En zo zijn wij ook!
  Bijgaande foto: vorig jaar trainde Sinterklaas ook met ons mee

  Sinterklaas 2020

 12. De update van de nieuwe corona regels en wat het voor ons betekent: er mag buiten in groepjes van 4 worden gesport. Bij de bootcamp morgenmiddag is dat geen probleem, ik maak toch al meerdere stations. En wat de hardloopgroep betreft is het ook geen probleem: ook dan maak ik weer groepjes van vier.
  Het mooie van buiten sporten is, dat het ook na 17 uur mag. Maar dus in groepjes van vier en dat regel ik. Dus wij trainen door!

 13. De Heuvel, dat is toch wel 16 km, een hele fokking damloop.
  Hieronder het bewijsmateriaal.

  zondag duurloop 2021

 14. Hoe zit het met de boottickets?
  Het antwoord staat hier: https://devilstrail.nl/schiermonnikoog/

  Boottickets kunnen bij het inschrijven worden besteld. Deze worden op de dinsdag voor het evenement via de e-mail opgestuurd. Print deze en neem hem mee naar de veerboot. Het betreft een retourticket. Het ticket is vrij te gebruiken t/m 15 november. Je kunt zelf bepalen op welke dag je met de veerboot naar het eiland gaat. Ook bij de terugreis ben je vrij om een tijdstip en dag te kiezen om het eiland weer te verlaten. Reserveren is niet nodig, de bootreis van het eiland af is altijd gratis. Check de boottijden hier: http://www.wpd.nl

  Jasper

 15. Het weekend Schiermonnikoog komt eraan! We vertrekken vrijdag 12 november om 12.00 uur, bij de Hogendorphal (adres Hogendorpstraat 921). We hebben twee busjes en twee chauffeurs: Eric en Jasper. De boot gaat om 15.30 uur.
  De terugreis is zondag 14 november, we nemen dan de boot van 13.30 uur terug naar het vaste land.
  En zaterdag lopen we dit keer allemaal de 15 km. en wie weet doe je ook mee met de zeeduik. Als zwemmer of als toeschouwer 🙂
  Verdere informatie over de huisjes en wat we mee moeten nemen volgt!
  Bijgaande foto is van ons schiermonnikoog avontuur twee jaar geleden.

  Traillopen op Schiermonnikoog

 16. Bij de trainingen vorige week is er ongeveer 5 km gelopen, en er zijn oefeningen gedaan.
  Dinsdag was het met glutebands (die elastische banden die je om je bovenbenen doet): monsterwalk, zigzagwalk, squats. Extra kracht voor in de heupen, en met name zijkant heupen. Eén van de dingen die hardlopers nodig hebben! En donderdag werd er in groepjes met de battlerope gewerkt, 4x 20 seconden. Dat klinkt makkelijker dan het in het echt is!
  Vanavond wordt er 6 kilometer gelopen (of minder, je kunt een ronde overslaan) en neem ik de speedladders mee.
  Tot vanavond!

 17. Om te trainen voor Devils trail wil ik dit weekend een duurloopje van 12 of 13 km doen. Voorkeur zondag 16.00. Wie heeft zin om mee te lopen?

Geef een antwoord

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here