Over ons standaard editor

Mijn naam is Joke Hoed en het jaar 2000 ben ik begonnen met Hardloopgroep Westerpark. Ik wilde de hardloopgroep oprichten die ik zelf nog niet was tegengekomen:  een hardloopgroep waar iedereen kan meedoen. Lekker samen buiten sporten, lekker vrolijk, lekker losjes. Het maakt niet uit of je snel of langzaam bent, we zijn gewoon één team. En dat is echt mijn droom, trainingen geven waar iedereen tot zijn recht komt. Okee, je moet wel een beetje chaos aankunnen, en gewoon met de stroom meegaan maar daar krijg je ook veel voor terug als loper: aan het eind van de training ben je fris en vrolijk en kun je de wereld aan. Lopers kunnen bij de training dus altijd zelf beslissen wat voor avond het wordt. Een avond met een rustige training of een avond waar je er lekker vol voor gaat. Ik zorg ervoor dat iedereen weer goed en wel bij de finish aankomt aan het eind van de training. We doen regelmatig mee met een hardloopevenement, hartstikke gezellig om samen heen te gaan en wie weet ook samen te lopen.
En natuurlijk zijn onze lopers fantastische teamlopers. We maken samen de training! Jasper die ooit in 2003 een prikbord heeft gemaakt, we waren een hardloopgroep met onze eigen social media. En dat voordat facebook bestond! Jeroen, mijn partner, houdt altijd een oogje in het zeil: zijn er lopers die gezelschap kunnen gebruiken, zijn alle jasjes en sleutels terecht, wil iemand water? Jesse zorgt bij loopevementen voor de achterhoede of haast iemand naar een mooie tijd. Of je vindt hem juist in de voorhoede om de snelle lopers een uitdaging te bieden. Samen kom je ver!

Ikzelf ben begonnen met “joggen” in de tachtiger jaren. Mijn zus en ik waren geen “talenten”, we waren gewoon rustige joggers. En dat bleek een goede insteek want nu, jaren later, loop ik nog steeds mijn kilometers op rustig tempo, doe nog steeds mijn trainingen in de sportschool. Alsof de tijd geen greep op mij heeft 😉 Om me heen verandert de wereld in rap tempo, ook de hardloopwereld. En ik blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Inzichten veranderen, kennis wordt steeds specifieker, en ik leer graag bij. Wat zijn de nieuwe inzichten over voeding, over bewegen, gezondheid, trainen? Wat is onzin, wat is zinnig? Dat boeit me echt.
Ikzelf loop graag met gezelschap. Mijn pogingen in het verre verleden om bij een groep aan te sluiten faalden. Lopers liepen “hard” en met langzame lopers werd geen rekening gehouden. Dat deed me besluiten om zelf een hardloopgroep te beginnen, een loopgroep waar het niet uitmaakt of je snel of langzaam loopt. En het werkt! Al bijna 20 jaar en dat maakt me erg blij.