Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Beste lopers, of eigenlijk: beste sporters! Er komt een verandering aan. De hardloopgroep gaat een bootcampclub worden. Een running bootclub met veel “boot” en een beetje “running”.
Want dat is waar ik nu het meeste in geloof bij de huidige groep sporters. Zoals ik al in mijn vorige nieuwsaankondiging in juni schreef: we zijn niet meer de hardloopgroep van vroeger.

Er is veel veranderd: de tijden, de mensen, de lopers, het park, de trainer. We doen het lopen erbij, naast andere dingen. Ik denk dat nog maar weinigen van ons zich identificeren als “hardloper” of als “jogger”. En degenen die zich wel als zodanig identificeren gun ik een echte hardloopgroep zoals Hardlopen Amsterdam die ook verschillende groepen in het Westerpark heeft. Dan heb je een netwerk van lopers waarmee je naar loopjes kunt gaan. Want die tijd ligt achter me. De Sloterplasloop die ooit 2x per jaar was, de Damloop met start en finish met hapjes en drankjes bij uitzendbureau Randstad, de halve marathon La Roche wat ons eerste trailavontuur was. De Bouillonnante, de KLM urban run en ook gekke dingen als de Ugly Sweater Run, de Electric Run. En dat is maar een piepklein greepje uit een enorme grabbelton.

We trainen nu 1x per week en we gaan deze primetime training een enorme upgrade geven. Conditie, spieropbouw, variatie, samenwerking. Bootcamp heeft het allemaal. Een gezonde combinatie die iedereen veel gaat brengen. Niet alleen een fitte geest in een fit lichaam maar ook een sterke geest in een sterk lijf, dat is waar mijn hart ligt. Ik geloof er oprecht in dat de groep daar het beste uit gaat halen.

Dus ik draai er verder niet omheen: vanaf dinsdag 12 september is iedereen welkom bij de Running Bootcamp Westerpark. Iedere dinsdagavond om 19.00 uur verzamelen bij de kinderboerderij en de prijs is 9 euro per keer. De groep is wat kleiner dan vroeger, de groep krijgt zoals altijd een goede kwaliteit training en we focussen zelfs nog meer op vitaliteit. Een full body workout in de buitenlucht met ook wat lopen zoals een estafette of een kleiner rondje. Oefeningen in tweetallen, in viertallen, ieder voor zich in de groep: ik ga er hele leuke trainingen van maken! Precies zoals we dat gewend zijn met onze groep: leuke trainingen met leuke sporters.
Dinsdag september is er nog hardlooptraining en dan vanaf dinsdag 12 september running bootcamp. Same time, same place.

Julie trainer Joke

 

Bootcampmei03
Bootcampmei02
bootcampmei05