Nieuwsbrief juni 2023

Beste lopers,

de hardloopgroep bestaat sinds deze mei 23 jaar, dus over 2 jaar hebben we reden voor een feestje!

In de 23 jaar is er veel veranderd. De tijden, de mensen, de lopers, het park,  de trainer. We zijn altijd een “social running group” geweest, en nu meer dan ooit. We doen het lopen erbij, naast andere dingen. Ik denk dat nog maar weinigen van ons zich identificeren als “hardloper” of als “jogger”.
Ik geef me over aan deze nieuwe tijden en vanaf augustus is er alleen training op de dinsdagavond, en niet meer op de donderdagavond. Daar is toch veel minder belangstelling voor, voor de donderdagavond. De dinsdagavond daarentegen staat als een rots in de branding.
In de maand juli is er een vakantiestop, dan zijn er geen trainingen, en in augustus beginnen de dinsdagavondtrainingen weer. Ik kan de maand juli goed gebruiken voor een reset. De website up to date maken, mijn nieuwe werkrooster op de sportschool omarmen, de personal trainingen doordeweeks meer glans geven, even wat genieten van vrije tijd.
Verder lijkt het me leuk om te kijken of ik de challenge “city strides” kan starten als een groep. Als individu kan het, en er was een tijd geleden sprake van dat het ook als groep mogelijk wordt: alle straten van jouw stad, land, of buurt lopen. En dat dan zowel wandelen als joggen kan. Ik ga me erin verdiepen, ik hab dat al een paar keer gedaan maar het kost even wat onderdompeling en dat ga ik in juli doen.
Leuk om te zien hoe de tijden zijn veranderd en hoe mensen sporten. Al jarenlang is het de trend dat mensen via platforms hun sportmomenten uitkiezen (denk aan OneFit en ClassPass) of dat mensen sowieso meerdere sportpannetjes op het vuur hebben. Ook een trend, en dan eentje waar ik bij heb aangehaakt: personal training en small group training. Ook met “onze” lopers doe ik personal training en ik heb een paar small group trainingen die ik wekelijks of onregelmatig doe: 4-6 mensen die een groepje vormen en die een bootcamp bij mij doen. Hartstikke leuk en je bent dan met medeliefhebbers. Onze lopers zijn veelzijdig! Pubquizzen, bergwandelingen, zwemmen, duiken, fietsen, ijsbaden, schaken, gamen en dat is maar een piepkleine greep van wat we doen voor mind en body 🙂 Wees er vooral nog bij, deze laatste anderhalve week van het seizoen. Dan de zomerstop en in augustus weer volop social runs op de dinsdagavond!

Sportieve groeten en aanmoedigingen van jullie trainer Joke