Holland Ultra Tour 2019

Deze zomer was de Holland Ultra Tour, een ronde van 900 kilometer door Nederland in twee weken. 20 lopers stonden aan de start om lopen 75 km per dag te lopen. Eén van de organisatoren is onze Wilma. Ze stonden voor grote uitdagingen zoals de hitte en de lopers in de wedstrijd te houden. Maar de lopers die meedoen aan dit soort evenementen kunnen wel tegen een stootje. Op facebook kwam ik een paar foto’s tegen, waar ook Wilma meeloopt om de lopers de goede weg te wijzen en ze goede energie te geven. Hier is de website van de HUT, daar staan ook de uitslagen op ("results"): https://hollandultratour.wordpress.com/
Wilma heeft hier op haar blog steeds een update gegeven: Het blogje van Wilma
Hier is een leuk artikel over de tweede overnachting: De HUT in Barendrecht
Een leuk filmpje: HUT filmpje
Ook is er door EenVandaag, een actualiteitenprogramma, een item gemaakt over Wilma en deze tocht: EenVandaag
In dit filmpje komt er een wetenschapper aan het woord en ondanks dat hij zo zelf overtuigd zijn uitspraken doet denk ik niet dat hij erg lang heeft nagedacht over de materie van ultralopen. Het lijken toch vooral meningen. Voor de mensen met facebook is het misschien interessant om op de pagina van EenVandaag het item met Wilma te bekijken en daaronder de reacties van mensen te lezen. Mensen die er niets van weten zwart-wit oordelen vellen. Hier is nog een wereld te winnen!
Jannet Lange heeft op haar blog iedere dag geschreven over haar belevenissen tijdens het lopen: Het blog van Jannet

Wilma03
HUT03
HUT02
Wilma04

Na twee weken zijn de lopers in het Olympisch Stadion gefinisht. De lopers en de organisatie hebben er een ontzettend leuk evenement van gemaakt! Respect daarvoor! Van de 20 deelnemers waren er 18 hardlopers, 2 deelnemers op de step en er finishten uiteindelijk 11 lopers en de twee deelnemers op de step binnen de gestelde limieten. Sommigen moesten helaas afhaken wegens blessures en liepen dan alsnog gewoon mee met af een toe een dagje overslaan. Dat moet kunnen op een evenement als dit en dat zegt iets over de goede sfeer en de sympathieke organisatie! De foto's zijn door Tobias gemaakt.

HUT15
HUT16
HUT17
HUT18