Hardloop Agenda

Zondagloopje 01

Zondag 17 en 24 november en 1 en 8 december is onze duurloop op de zondagmiddag: om 16.00 uur vertrekken we vanaf de spartelvijver. Naar de Bretten, en de ronde is 5, 10 of 16 km. Je kunt afslaan wanneer je wilt en je hoeft nooit alleen te lopen. Soms lopen we een andere route. We lopen op een rustig tempo en op de terugweg kunnen de snellere lopers hun tempo opvoeren als ze willen.

Ugly Sweater Run banner

Zaterdag 14 december 2019 is de Ugly Sweater Run. In het Vondelpark, verzamelen om 15.00 uur en starten om 15.30 uur voor de 5 km. Het is de vrolijkste loop van Nederland, ook geschikt voor haters van kerst en blije eikels.  Zie Ugly Sweater Run voor verdere info en inschrijving. Zal het me dit keer lukken om wel meer mensen mee te krijgen? Maybe! Vorig jaar hebben Joy, Bas en ik het heel leuk gehad, en ik ben ook al twee keer met Kiki en Nono geweest.

Buurt Kunst Licht evenement

Zondag 15 december is de tweede editie van deBuurt Kunst Licht Route. Start om 17.00 uur vanaf de spartelvijver en dan lopen we de route langs alle lichtprojecties. 

Kunst in het park

Zondag 22 december is er een zondagmidddagloopje om 16.00 uur vanaf de spartelvijver. Het laatste loopje van het jaar, hierna begint de kerstvakantie van de Hardloopgroep Westerpark. Twee weken geen training en geen zondagmiddagloopje (dinsdag 24 december tot en met vrijdag 3 januari is de vakantie).

Light the Night

Zondag 5 januari is weer het eerste loopje van 2020. De kerstvakantie is voorbij, we gaan weer als een team lopen in en om het Westerpark!

Egmond halvemarathon 01

NN Egmond Halve Marathon

Zondag 12 januari 2020 doen 18.500 lopers mee aan de Egmond Halve Marathon. Er staat je een uitdagend en afwisselend parcours te wachten. Zwoegen en ploegen, over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Toch is het ieder jaar weer genieten!
Inschrijven is mogelijk vanaf 12 augustus t/m 30 december 2019 of totdat de deelnemerslimiet wordt bereikt.
Lopers van Hardloopgroep Westerpark die zich hebben ingeschreven voor de halve marathon: Wietske, Joke, Jeroen, Erik.
https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

Vondel omslagfoto

Zaterdag 18 januari is de Vondelparkloop, de Light the Night editie. De 10 km start om 19.00 uur, je loopt in het donker. Hoewel, donker: het park is versierd met mooie lichteffecten. Een erg leuke loop! Een dag later, zondag 19 januari is de traditionele Vondelparkloop overdag met ook de 10 km om 13.00 uur. Wij kiezen voor de Light de Night editie. Vondelparkloop

Bouillon1917

De mooiste trail die we kennen en waar we jaarlijks naartoe gaan. In het weekend van 25 april. Vrijdag heenreizen naar het Ardennenhuis in Burg Reuland, zaterdagochtend vroeg op pad naar Bouillon om te gaan lopen, die avond gezellig terug in het huis voor het diner en zondag terugreizen. Zie ook de vele verhalen en foto's bij onze hardloopavonturen: Bouillonnante avonturen

new york runners

Zondag 1 november 2019 start onze "Road to New York".
Dan start de aanloop naar de New York Marathon in 2020 voor de lopers van Hardloopgroep Westerpark die mee willen doen, of die misschien mee willen doen.
Vanaf 1 november 2019 zijn alle trainingen en loopevenementen tegels die de weg naar New York vormen.
The Road to New York, we are going To Tackle The Big Apple!

De lopers die graag willen gaan zijn Jeroen, Erik, Joke, Rein, Jesse, Chiel, Kiki, Bob. En er gaan zeker meer lopers mee!