Hardloop Agenda

Openingstijden rondom de feestdagen:
dinsdagavond kerstavond 24 december is de laatste training van het jaar.
Vanaf 25 december tot en met 2 januari zijn er geen trainingen.
Zondag 5 januari is weer het eerste zondagmiddagloopje van het nieuwe jaar 2020.

Zondagloopje 01

Zondag 8 december is onze duurloop op de zondagmiddag: om 16.00 uur vertrekken we vanaf de spartelvijver. Naar de Bretten, en de ronde is 5, 10 of 16 km. Je kunt eerder afslaan wanneer je wilt en je hoeft nooit alleen te lopen. Soms lopen we een andere route. We lopen op een rustig tempo en op de terugweg kunnen de snellere lopers hun tempo opvoeren als ze willen.

Ugly Sweater Run banner

Zaterdag 14 december 2019 is de Ugly Sweater Run in het Vondelpark. We verzamelen daar om 14.45 uur en starten om 15.00 uur voor de gezamelijke warming up en dan start om 15.30 uur de 5 km. Het is de vrolijkste loop van Nederland, ook geschikt voor haters van kerst en blije eikels.  Zie Ugly Sweater Run voor verdere info en inschrijving. Liesbeth, Erik, Karin, Jeroen, Jesse, Olga, Kiki, Pepijn, ikzelf (Joke) gaan mee, en vast nog meer van onze lopers!

Buurt Kunst Licht evenement

 Zondag 15 december is de tweede editie van de Buurt Kunst Licht Route. Start om 17.00 uur vanaf de spartelvijver en dan lopen we de route langs alle lichtprojecties. We zijn ongeveer een uur onderweg, en zullen tussen de lichtobjecten wat lussen door de buurt lopen zodat we ongeveer 8 km joggen.

Kunst in het park

Zondag 22 december is er een zondagmidddagloopje om 16.00 uur vanaf de spartelvijver. Het laatste zondagmiddagloopje van het jaar. Dinsdag 24 december, op kerstavond, is de laatste training van het jaar. Dan begint de kerstvakantie voor de hardloopgroep. De eerste training is dan weer zondag 5 januari, dan is het zondagmiddagloopje om 16.00 uur vanaf de spartelvijver.

Openingstijden rondom de feestdagen:
dinsdagavond kerstavond 24 december is de laatste training van het jaar.
Vanaf 25 december tot en met 2 januari zijn er geen trainingen.
Zondag 5 januari is weer het eerste zondagmiddagloopje van het nieuwe jaar 2020.

Light the Night

Zondag 5 januari is weer het eerste loopje van 2020. De kerstvakantie is voorbij, we gaan weer als een team lopen in en om het Westerpark! O 16.00 uur verzamelen bij de spartelvijver voor een duurloop op rustig tempo. Afstanden: 5, 10 of 16 kilometer.

Egmond halvemarathon 01

NN Egmond Halve Marathon

Zondag 12 januari 2020 doen 18.500 lopers mee aan de Egmond Halve Marathon. Er staat je een uitdagend en afwisselend parcours te wachten. Zwoegen en ploegen, over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Toch is het ieder jaar weer genieten!
Inschrijven is mogelijk vanaf 12 augustus t/m 30 december 2019 of totdat de deelnemerslimiet wordt bereikt.
Lopers van Hardloopgroep Westerpark die zich hebben ingeschreven voor de halve marathon: Wietske, Joke, Jeroen, Erik.
https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

Vondel omslagfoto

Zaterdag 18 januari is de Vondelparkloop, de Light the Night editie. De 10 km start om 19.00 uur, je loopt in het donker. Hoewel, donker: het park is versierd met mooie lichteffecten. Een erg leuke loop! Een dag later, zondag 19 januari is de traditionele Vondelparkloop overdag met ook de 10 km om 13.00 uur. Wij kiezen voor de Light de Night editie. Vondelparkloop

park

Zondagmiddagloopjes 16.00 uur bij de spartelvijver op zondag 19 en 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari. Hier en daar al een wat langere afstand maar iedereen die korter wil lopen kan eerder afslaan. Voor ieder wat wils!

Bouillon1917

De mooiste trail die we kennen en waar we jaarlijks naartoe gaan. In het weekend van 25 april. Afstanden: 15 km, 29 km, 50 km. Vrijdag heenreizen naar het Ardennenhuis in Burg Reuland, zaterdagochtend vroeg op pad naar Bouillon om te gaan lopen, die avond gezellig terug in het huis voor het diner en zondag terugreizen. Zie ook de vele verhalen en foto's bij onze hardloopavonturen: Bouillonnante avonturen

 

new york runners

Zondag 1 november 2019 start onze "Road to New York".
Dan start de aanloop naar de New York Marathon in 2020 voor de lopers van Hardloopgroep Westerpark die mee willen doen, of die misschien mee willen doen.
Vanaf 1 november 2019 zijn alle trainingen en loopevenementen tegels die de weg naar New York vormen.
The Road to New York, we are going To Tackle The Big Apple!

De lopers die graag willen gaan zijn Jeroen, Erik, Joke, Rein, Jesse, Chiel, Kiki, Bob. En er gaan zeker meer lopers mee!