Challenge juli 2019

Voor degenen die zin hebben in een persoonlijke uitdaging voor de maand juli heb ik het volgende: probeer iedere dag één van de drie volgende dingen voor jezelf te doen:
– een ademhalingsoefening
– iets opruimen
– sporten
Hier een paar voorbeelden van een ademhalingsoefening. Allereerst de simpele basis. Ga 5 minuten zitten en adem rustig in en adem rustig wat langer uit. Als het kan dan adem je in door je neus en uit door je mond. Als je door je mond uitademt doe dan alsof je rustig een kaars uitblaast.
Wil je een moeilijkere opdracht dan is deze oefening iets voor jou:
2 tellen inademen, 4 tellen uitademen; doe dit 5 keer (tel met je vingers, dan gaat het vanzelf)
3 tellen inademen, 6 tellen uitademen; doe dit 5 keer
4 tellen inademen, 6 tellen uitademen; doe dit 10 keer.
In dit laatste geval adem je 5 keer per minuut, een hele rustige ademhaling. Wees niet teleurgesteld als je dit niet meteen kunt. Ook hier geldt: liefst inademen door de neus, uitademen alsof je rustig een kaars uitblaast.
Een test voor de liefhebbers: tel eens tijdens een rustig moment hoeveel keer je adem haalt per minuut. Dit zou minder dan 10 keer minuut moeten zijn (in- en uitademen telt als één ademhaling). Ook voor de liefhebbers met hartslagmeter: tijdens de ademhalingsoefening zal je hartslag rustiger worden. Dan doe je het goed. En als je de puntjes op de i wilt zetten dan adem je naar je buik toe voor een diepe ademhaling. Succes met deze uitdaging!