67 gedachten over “Wilma”

 1. Bedankt Joke, zit nog naar de live-stream te kijken van de finishers van de Spartathlon maar moet nu echt vertrekken.

 2. Wilma is de nacht prachtig doorgekomen! Op 186 km is ze nu.
  Bob, veel succes met de 6 uursloop vandaag in het Amsterdamse Bos! Jeroen is er ook.

 3. De Hongaar Tamas Boris wint in 23.29.32, 2e zijn landgenoot Zoltan Csecsei in 24.17.07 en 3e Radek Brunner in 24.26.28. Tobias is CP 60 gepasseerd, Wilma 52 en De Russin Irina Masanova CP 69.

 4. Inmiddels heeft Wilma de Sangaspas beklommen. Bij checkpoint 52 ligt ze inmiddels nr 153e. Ze blijft opschuiven in het veld. Zoals alleen zij dat kan op dit soort beestachtig lange afstanden. Good luck Wilma, je bent weer lekker bezig!!

 5. Checkpoint 47 bij de 159 km. Hier gaat Wilma de berg op, de Peloponnesos over. Hier liggen een paar lopers uit te rusten, hopelijk vinden ze de kracht om verder te gaan.

 6. Checkpoint 41 is alweer lang gepasseerd. Binnenkort bereikt Wilma de voet van de Sangaspas. Pure heroïek! Ze schuift ook steeds verder op in het veld, nu op plaats 183 overall. Keep on going!

 7. Wilma na 13.54 uur door op post 32. Nu 31 minuten voorsprong op de cut off.
  En Bob, Jasper en Jeroen: dank voor jullie input voor en achter de schermen! Dat maakt het nog waardevoller!

 8. Bericht van Erwin: “En daar is ze! Het is goed. Ze is weer door. Heel veel mensen zijn uitgevallen door de hitte, 34 graden vanmiddag”.

 9. Irina Masanova, de 1e dame met nr.28, vertrok net van CP 40. Ruim een kwartier daarvoor zat Radek Brunner met nr. 41. Leonie Ton in zesde positie, ook super voor een eerste keer SPARTATHLON.

 10. Net vernomen van iemand van de organisatie dat door de warmte er 74 lopers zijn uitgevallen van de 376, er zijn idd dus nog 302 in de race. De eerste 3 koplopers zitten dicht bij elkaar. Het blijft droog vannacht maar het wordt wel koud!

 11. De tussenkomst op 80 kilometer vlak binnen de cut off-tijd is inderdaad weer perfect getimed van Wilma. Na het 80 km-punt liggen de cut offs wat rustiger. En deze resterende 165 kilometer is traditioneel het sterkste deel van Wilma. Het deel waarin ze een groot deel van het veld gaat inhalen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ze dat nu ook weer flikt!

 12. Door op de 80 km, 5 minuten onder de cut off tijd. Heel mooi gedaan van haar, ze heeft zich dit eerste stuk niet over de kop gelopen en kan nu iets rustiger haar krachten verdelen over de rest van de afstand. En ze weet zelfs van een hap spaghetti nemen een zonnig moment te maken. Altijd zichzelf! En de website is “een puinhoop” las ik ergens, dan weer bereikbaar en dan weer niet.

 13. Ja hoor, Wilma is binnen, in 9u22, (302e) Tobias was er al eerder, in 8u11, (97e). Het is nu cut-off tijd, 313 lopers geteld.

 14. Maar mijn verhaal klopt dus niet, want er zijn nu bijna 300 lopers binnen op CP22 (80km). Binnenkort Wilma?

 15. Volgens mij gaat het wel goed met Wilma. Bij CP11(42km) was ze 322e van
  370 lopers. Bij CP18(65km) was ze 175e van 192 lopers. Met andere
  woorden: er is heel veel uitval!

 16. Op checkpoint 18, bij de 65 km, was Wilma 175e loper van de totaal 374 deelnemers. Dee koplopers hebben 6,5 uur gedaan over 78 km, dat is bij deze brug waar Wilma later overheen komt.

 17. Deze foto van de site van de Spartathlon geeft een mooie indruk van dit eerste deel van de race. Ik ben nog verder aan het scrollen voor een foto van Wilma, Anita had er al één gevonden!

 18. Foto vanuit de auto van Erwin, hij rijdt langs de route die de lopers nemen. Dit is hun realiteit: kilometerslange snelweg waar ook het verkeer gewoon doorgaat. Volle zon, geen schaduw.

 19. Checkpoint 11, hier is de marathon-afstand volbracht, nog 5 marathons te gaan! Wilma was hier na 4,5 uur lopen. Heel mooi!

 20. Er doen 10 Nederlanders mee (ik reken Tobias, die vroeger regelmatig met ons meeliep en die we vaak in het park zien als trainer en als loper) even mee als Nederlander. En daarvan zijn er twee vrouw, waaronder Wilma. Het totaal aantal deelnemers is 400. Op deze foto vlak voor de start staat Wilma met Endymion, Frank en Albert. Endymion loopt dit keer op sandalen, hij heeft ook wel eens een lange trail in de Ardennen op Crocs uitgelopen. Leuk weetje!

 21. Deze ochtend is Wilma om 6.00 uur (nederlandse tijd) gestart bij de Spartathlon. Het is de zevende keer dat ze mee doet. Ik neem de eer op me om op haar blog haar voortgang bij te houden en foto’s te delen. Erwin is ter plaatse en maakt foto’s en geeft updates. Ook hoop ik hier en daar op social media nieuws te vinden. Even een indruk van de Spartathlon: de lopers hebben 36 uur de tijd om de afstand (246 km) van Athene naar Sparta af te leggen. Ze lopen door de nacht over de Peloponnesos. De officiële website geeft de tussentijden op de checkpoints. Bij sommige checkpoints gelden cut off- tijden. Ben je daar niet op tijd, dan word je uit de wedstrijd gehaald. De eerste cut off is meteen een grote uitdaging: je moet het 81 kilometerpunt binnen 9.30 uur halen en dat is best wel een dingetje want je loopt in de hitte over autowegen waar het verkeer gewoon doorgaat. De eerste foto’s van Erwin zijn al binnen via een groepsapp en ik ga ze plaatsen! Dat kan op dit prikbord één voor één dus iedereen die dit leest mag lekker scrollen 🙂 Stay tuned voor updates! En natuurlijk mag je hier ook een berichtje achterlaten. Bijgaande foto is van vanmorgen, vlak voor de start.

Geef een antwoord

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here