6 reacties op “Bob”

 1. In Oktober ben ik na anderhalf jaar stilstand wet begonnen met lopen. Het begon met de zes uur van de Haarlemmermeer en daarna volgende een zes uur in het Amsterdamse Bos. Toen de Amsterdam Marathon en de Devilstrail op
  Schiermonnikoog en tot slot de Marathon van Spijkenisse. De zes uur van Almere ging helaas niet door maar ik heb er een training van gemaakt en liep 33 in het Vondelpark en het restant aan de Sloterplas. De teller staat nu op 186, officieel op 185, dus nog 15 te gaan.

 2. Gisteren, zondag 17 november 2019, voor de derde keer meegedaan aan de Ronde Venen Marathon in Abcoude. een prachtige loop, echt een aanrader. Je loopt niet alleen verhard, maar ook onverhard o.a. door weilanden en door Botshol. De route ging van Abcoude naar Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek, en Waverveen weer terug naar Abcoude. Ik was al vroeg ter plekke want ik besloot om en trein eerder te nemen. Toen ik de trein uitstapte kwam ik André Boom tegen. Samen liepen we op naar de Hoogstraat alwaar we de startnummers in ontvangst konden nemen. Daar vlakbij was de Kees Bon Zaal waar we ons konden omkleden en daarna de tassen inleveren. In de zaal kwamen we Nitisch Zuidema tegen die drie weken rust had genomen na het WK 24 uur in Albi. Vandaag zou hij meedoen aan de 10 km. In het startvak stond Mo Marrabou. Wilma zou er ook moeten zijn maar ik kon haar niet vinden in de drukte. Om 10 uur vertrokken we uit Abcoude. Het was nog best frisjes. Na een kilometer of 5 besloot ik om mijn tweede wat dikkere shirt uit te trekken en in mijn rugzak te stoppen. Het is niet fijn als je het te warm hebt. Ik liep tot aan 25 kilometer een gestaag tempo van 6 minuten per km. Daarna ging het wat omlaag en wisselde ik het hardlopen af met hele korte pauzes van wandelen. Meestal zo’n 15 tot 30 seconden, dit zou het hersteld bevorderen had ik in Runnerworld gelezen. Gelukkig bleek dat ook te kloppen en merkte ik dat ik vrij snel weer een iets hoger tempo kon schakelen. Ik genoot van het weer en van de omgeving. Het was ook leuk om weer door de koeienstal te lopen op 36 km. Vorig jaar was hietr iemand onderuit gegaan, dat is echt shit (letterlijk!). De laatste loodjes waren weer het zwaarst door door Botshol en het geploeter door de weilanden. Heel dichtbij de finish kwam Wilma me tegemoet. Ze liep nog een paar honderd meter met me mee tot aan de finish. De eindtijd was 4:36:55, weliswaar nog niet officieel maar veel zal dat niet schelen met de tijd van mijn Garmin. Weer een marathon voor de collectie: #179!

 3. Klasse gedaan weer Bob! Is altijd leuk wat service te verlenen aan medelopers, zeker als haas. Mensen zijn daar echt dankbaar voor. Heb zelf laatst nog Jesse uitvoerig bedankt als haas op een 15.

 4. Amsterdam Marathon 2019
  Gisteren was het weer ouderwets gezellig tijdens de Amsterdam Marathon. Voor de derde keer mocht ik hazen en nu dus voor de tijd van 4.50. Samen met Nico en Daniel gingen we de klus klaren. De opdracht was om 6.52 gemiddeld te lopen. Nico had een geplastificeerd kaartje mee waar de tijden op stonden, zodat we konden zien of we voor of achter op het schema liepen. Wilma en Jannet waren er ook als pacer voor de tijd van 4.40. Het was best fris in het stadion als je nog 45 minuten moet wachten voor de start, maar er viel veel te zien. Er kwamen ook regelmatig lopers vragen of de tijd die op onze vlag stond het tempo was of de eindtijd. Want zo kan je het ook interpreteren. Als er duidelijk 4 Hours 50 Minutes zou staan zou deze vraag overbodig zijn. Bij 17 km kwam ik Willem Mutze nog tegen, ik groette hem. Toen ik hem even later weer inhaalde na een drinkpost vroeg ik hem: ‘Zeg Willem, de hoeveelste marathon wordt dit?’ Hij antwoorde: ‘Eh, nu wordt de 1724e!
  Echt niet te bevatten voor een gewone sterveling. Bij veel drinkposten werden gelukkig ook gels aangereikt, dat vind ik ook heel top van de organisatie.
  Bij 25 km begon ik mijn lijf een beetje te protesteren, maar ik gaf daar niet aan toe. Omdat dit toch niet mijn favoriete tempo is liep ik af en toe ietsjes harder en werd regelmatig door mijn medehazen tot de orde geroepen (ach, het ging om 10 tot 20 seconden sneller dan het schema).
  Over het algemeen ging het bijzonder goed en deden we wat ons was opgedragen. Vlak voor het stadion kwamen we Mo Idrissi tegen die er ook bijna was. Gezamenlijk gingen door de finish hand in hand, een mooi beeld! Na afloop veel lopers die ons kwamen bedanken en daar doe je het toch voor!

 5. Mooi gedaan, Bob! Ik was weer eens aan het kijken bij de “100marathonclub” en jij hebt nu 176 marathons. Of eigenlijk: 100 marathons en 76 ultralopen gedaan! Wat gaaf! Laatst zei je dat je volgend jaar de 200 wilt halen. Dat is een mooi doel. Voor wie dit leest en graag deze ranglijst wil zien: https://www.100mcnl.nl/ranglijsten/ , en eerst raden hoeveel de nummer 1 heeft gelopen voordat je kijkt 😉 Groeten, Joke en dat je nog veel mooie kilometers maken mag, Bob!

 6. Vandaag meegedaan aan de 6 uursloop van de Sri Chimnoy in het Amsterdamse Bos. Was moeilijk om vanmorgen uit die Spartathlon-roes te komen na al die live-streams. Jeroen was ook van de partij en liep net 50 km, een puike prestatie. Ik liet me door Sjaak Bus overhalen om de 6 uur vol te maken en kwam op 48,8 km uit. Goed voor een tweede plaats op de M60 en een beker plus een bos bloemen. Het regende veelvuldig maar daar raak je snel aan gewend. Blij met dit resultaat. Hopelijk is dit het begin van een come-back.

Geef een antwoord

The maximum upload file size: 25 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here