Nieuwsbrief November 2019

Hardloopgroep Westerpark op pad

Omslagfoto

Deze nieuwsbrief staat in het teken van loopjes. Op de website kun je altijd zien waar we naar toe gaan, zie de Hardloop Agenda. Er staan bekende loopjes bij en ook een nieuw project: The New York Marathon.
Graag wil ik de loopjes die nu op de hardloop agenda staan uitlichten met als sluitstuk de New York Marathon. Ieder loopevenement heeft zo zijn charmes en het leuke is dat ze onderling zo verschillend zijn. Massaal, kleinschalig, serieus, puur voor de fun, in de stad, in de natuur. Ikzelf heb geen voorkeur, ik vind van alles leuk. Om het voor jullie makkelijker te maken om een keuze te maken zet ik de loopjes waar we heen gaan op een rijtje met een korte typering:
Ugly Sweater Run: een funrun met inderdaad alleen maar fun. Spierpijn na afloop door de grote glimlach op je gezicht van begin tot eind. Spierpijn in je buikspieren van het schateren.
Egmond Halve Marathon: serieus een pokkeneind ploeteren over het strand en tegen de wind in. Waarom doe ik dit mezelf ook alweer aan? O ja, ik weet het weer 😉
Vondelparkloop Light the Night: In het donker, entertainment, vrolijkheid, en waar je ook een mooie 10 km neer kunt zetten.
De Bouillonnante: een weekend Ardennen om een prachtige trail te lopen in Bouillon. Rivieren doorwaden, met een beetje geluk door de modder, een zonnetje dat door de wolken breekt, bossen.
De Amsterdam Marathon: dit is onze marathon, in onze thuisstad. In het verleden regelmatig gelopen door lopers van ons: de halve, de hele, de 8 km (vroeger was dat een 10 km), de kinderloop (Kiki!). Deze marathon is in oktober 2020 en ik wil er graag met een grote groep lopers naar toe gaan. Voor de halve of de hele marathon. Ik denk wel dat er 5 of 6 lopers de hele marathon willen lopen, en 10 lopers de halve marathon. Wie weet gaan er een paar van onze "millennials" het komende jaar hun debuut op de halve marathon lopen! Voor de marathon heb ik een planning gemaakt zodat we goed voorbereid aan de start staan. Link naar de planning volgt.

Ugly Sweater 18 02
Happy!
Training hardlopen

En mocht je geen zin hebben in meedoen met loopjes dan is het ook goed natuurlijk, tijdens de trainingen is er genoeg uitdaging. Hou verder het prikbord in de gaten, hier staan de nodige nieuwtjes: prikbord

Weetje van de maand en vraag aan jezelf van de maand

Weetje van de maand: in de westerse wereld komen steeds meer botbreuken voor. Ons skelet wordt steeds zwakker! Maar niet bij hardlopers, wij houden onze botten sterk. Krachttraining is ook heel goed. Ons lichaam heeft uitdaging nodig in de vorm van impact en weerstand. Dat houdt ons sterk.

Vraag van de maand aan jezelf: waar kom jij 's morgens je bed voor uit? Wat maakt dat jij graag je bed uitkomt? Waar krijg jij energie van? Geef jezelf het antwoord en doe er je voordeel mee. De dingen waar je energie van krijgt: doe er meer van! De dingen waar je moe en lusteloos van wordt: doe er minder van!

Keep on running! Ook in the dark. Vooral in the dark!
Ga je mee naar een loopje? Laat het me weten!

Joke Hoed, jullie trainer